Palasin juuri Ii:n kyläreissultani. Noin 360 km suuntaansa. Hyvä ajokeli niin tiistain menomatkalla, kuin tämän päiväisellä paluumatkallakin nelostiellä ja maisema kuin postikortista, koko matkan. Pyhäsalmen risteyksen kohdalla (Vaskikellot) peltipoliisi otti minusta kuvan, saas nähdä, millaista postia tulee!!!
Mutta kyllä reissu kannatti tehdä, sain taivaallista poronkäristystä ja ihanaa soossia sen kera. Tietysti myös puolukkahilloa. Ja puhumattakaan hyvästä ruokaseurasta.
Pyydän aina reseptin, kun minulle tarjotaan jotain todella hyvää. Ajattelin kokeilla itsekin viikon kuluttua, mutta annanpa sen teillekin.
* Noin kilo pakasteporonlihasuikaleita.
* Voita poronlihan esikypsentämiseen, pekonisiivuja 2 pakettia, sipulia, hillosipulia, rouhittua pippurisekoitusta, lihaliemikuutio ja pioli pullollista punaviiniä..
* Esikypsennetyt poronlihat pataan, joukkoon silputut pekonisiivut, pilkottu sipuli, hillosipulit, lihaliemikuutio ja pippurirouhe ja suola. Ja kaiken tämän päälle puoli pullollista punaviinia ja pata sisältöineen hautumaan.
Soossi
- 5 dl kermaa
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl soijakastiketta
Ja puolukkahilloa kaiken edellisen lisäksi lautaselle.
Hyviä herkutteluhetki'ä teillekin.