Kirjoittaja Aihe: Ruokaa ja leipomuksia.  (Luettu 87890 kertaa)

pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #30 : 21.01.2013 08:26:33 »
Kiitos, Piikatyttö. Onnittelut eivät ole ollenkaan myöhässä, se päivä on tänään 21.1. Vaikka ei se iän lisääntyminen mikään suuren riemun aihe olekaan.  :'(

Nyt meen tekemään täytettä pannareihin. Hyvää päivänjatkoa! Yrittäkääs nyt muutkin herätä horteestanne kirjoittelemaan.

kropsu1

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 391
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #31 : 21.01.2013 14:03:15 »
Ja vallan heräsin... Kysy en  mistä onnitellaan,,( sekin pitäis tietää)- Onnee vaan,,- perässä tullaan!
Anteeksi... tiedän olevani... melkein vuos-kymmenen aiemmin syntynyt... :-*
 

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #32 : 22.01.2013 18:10:21 »
Onnea pumpulille vielä juhlan jälkeenkin. Jok´ikinen päivä ylimääräinen siru onnea ei olisi pahitteeksi.

Miten teet täytettyjä pannukakkuja? Olisiko vinkkiä?

Kiitos myös Piikatytölle ohjeista. Pitääpä kokeilla poronkäristystä ja kotipitsaa.

pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #33 : 22.01.2013 19:37:54 »
Kiitos nyt vaan onnitteluista!  :-*

Nyt tuli uskonpuute. Mikä on missäkinpäin Suomea pannukakku, räiskäle, lettu, lätty yms. Meillä kotona Huittisissa  pannukakko oli uunipellillä paistettu, pieni plättipannulla paistettu oli "plätti". Vaan nyt puhun isosta räiskälepannulla paistetusta räiskäleestä.

Ne voi paistaa hyvissä ajoin. Täytteeksi yleensä käytän suikaloitua kinkkua, herkkusieniä ( tai metsäsieniä ) purjoa, ripaus vehnäjauhoja ja nesteeksi kermaa (tottakai), mausteeksi suolaa tarpeen mukaan, valkopippuria ( viimeksi käytin viispippuria ). Räiskäleet täytetään jäähtyneellä soseella, rullataan ja päälle juustoraastetta. Vieraiden tultua koko hoito uuniin senverran, että juusto sulaa. Rapeaa salaattia ja viintä!  :)

Tässä nyt olen "tupareita" pitänyt. Kerran kävi niin, että kukaan vieraista ei saanut koppurakäsillään kuoharipulloa auki! Nyt ostan Alkosta italialaista valkoviiniä, joka pirskahtelee. Siinä on kierrekorkki. On olemassa myös värkki, jolla saa kuoharipullon auki. Sekin on kai testattava.

Hölökynkölökyn!


Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #34 : 22.01.2013 20:29:50 »

Nyt tuli uskonpuute. Mikä on missäkinpäin Suomea pannukakku, räiskäle, lettu, lätty yms. Meillä kotona Huittisissa  pannukakko oli uunipellillä paistettu, pieni plättipannulla paistettu oli "plätti". Vaan nyt puhun isosta räiskälepannulla paistetusta räiskäleestä.


Ahaa, täytettyjä räiskäleitä olen tehnytkin. Meillä pannukakku paistetaan uunissa pellillä ja letut lettupannussa (ne ovat niitä pieniä pyöreitä), räiskäleet ovat isoja (paistinpannulla, mulla ei ole vars. pannua siihen tark.) paistettuja lettuja.

Justiinan uusio-fuusio -kyökissä usein kasvissosekeiton loppu vääntyy räiskäletaikinaksi, räiskäle saa täytteekseen jotakin muuta jämää sekä niskaansa juustoraastetta. Ihan kuin pumpulinkin keittiössä! ;D

Pirskahtelevaa oloa!

Hemuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 979
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #35 : 22.01.2013 21:25:45 »
Nyt tuli uskonpuute. Mikä on missäkinpäin Suomea pannukakku, räiskäle, lettu, lätty yms. Meillä kotona Huittisissa  pannukakko oli uunipellillä paistettu, pieni plättipannulla paistettu oli "plätti". Vaan nyt puhun isosta räiskälepannulla paistetusta räiskäleestä.

Meillä kotona siellä pumpulin mailla pannukakko oli uunissa paistettua, plätit paistettiin "seittemänreikäisellä" plättipannulla, mutta myös  paistinpannulla paistettuja äiti sanoi pannukakoksi.
Nykyisillä asuinsijoillani kaikkia hellalla paistettuja sanotaan pläteiksi.
Paistan aina paistinpannulla, on joudukkaampaa ja se "seittemänläpinen" on isokin tavalliselle sähkölevylle.

Onnea toivottelen täältä minäkin vielä pumpulille.

http://www.youtube.com/watch?v=FDGj9OWzbw4
- Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia. -

pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #36 : 22.01.2013 22:08:00 »
Kiitos, Hemuli. Ihan tässä herkistyy. ......"se voimia tulevaan antaa ja elämän myrskytkin rauhoittuu...."

espen

  • Vieras
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #37 : 23.01.2013 15:02:21 »

Meillä äiti paisteli myös "Plättejä" paistinpannulla ja puuhellalla. Vaimo paistelee joskus seitsenreikäiselläkin, mutta myös paistinpannulla.

Kun perunamuusia joskus jää syömättä paistaa hän siitäkin pannukakun. Onkin maukasta, kun laittaa voita/Voimariinia, taikka sitten jotakin hilloa päälle.

Tänään söin sienikeittoa. Näin talvella on maistunut myös siskonmakkarakeitto. Prismasta saa tuoreita aina tiistaisin, jos on sopivasti paikalla.

matleena

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 999
  • Saturnus Sininen Planeetta Alfa II
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #38 : 31.01.2013 07:31:04 »
m
.....
« Viimeksi muokattu: 31.01.2013 07:35:29 kirjoittanut matleena »

matleena

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 999
  • Saturnus Sininen Planeetta Alfa II
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #39 : 31.01.2013 07:36:40 »

Meillä äiti paisteli myös "Plättejä" paistinpannulla ja puuhellalla. Vaimo paistelee joskus seitsenreikäiselläkin, mutta myös paistinpannulla.

Kun perunamuusia joskus jää syömättä paistaa hän siitäkin pannukakun. Onkin maukasta, kun laittaa voita/Voimariinia, taikka sitten jotakin hilloa päälle.

Tänään söin sienikeittoa. Näin talvella on maistunut myös siskonmakkarakeitto. Prismasta saa tuoreita aina tiistaisin, jos on sopivasti paikalla.

Röhröhröh   ja    Röyskis.  Espenille.
.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2013 07:47:37 kirjoittanut matleena »

espen

  • Vieras
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #40 : 31.01.2013 08:02:15 »
Röhröhröh   ja    Röyskis.  Espenille.
.

Ei miun ruokaa tommone sikaruoka, voit syyvä ite jos haluutkin !

espen

  • Vieras
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #41 : 31.01.2013 17:16:16 »
Meillä äiti paisteli myös "Plättejä" paistinpannulla ja puuhellalla. Vaimo paistelee joskus seitsenreikäiselläkin, mutta myös paistinpannulla.
Kun perunamuusia joskus jää syömättä paistaa hän siitäkin pannukakun. Onkin maukasta, kun laittaa voita/Voimariinia, taikka sitten jotakin hilloa päälle.
Tänään söin sienikeittoa. Näin talvella on maistunut myös siskonmakkarakeitto. Prismasta saa tuoreita aina tiistaisin, jos on sopivasti paikalla.
Röhröhröh   ja    Röyskis.  Espenille.

Sanoudun irti kyseisestä lainauksesta, mulla ei ole siihen osaa eikä arpaa!  >:(

Joo, ei olekkaan, kyllä kai kaikki huomaavat, että se on Älyvähän hommia taas sekin.

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #42 : 01.02.2013 17:00:56 »
Etusivuilla AMK kertoo tehneensä kalakukkoa savipadassa. Näyttää hyvältä.
Meilläkin tehdään kalakukon tapaista patakukkoa: ahvenia ja särkiä, sianlihaa (laiska minä laittaa usein pekonia), sipulia, suolaa ja maustepippuria kerroksittain, päälle ruisjauhoista leivottu kansi. Näin ei kukko pääse laulamaan = ei vuoda.
Monen tunnin muhimisen jälkeen voi syödä särjetkin ruotoineen.

espen

  • Vieras
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #43 : 02.02.2013 13:59:51 »

Meillä äiti paisteli myös "Plättejä" paistinpannulla ja puuhellalla. Vaimo paistelee joskus seitsenreikäiselläkin, mutta myös paistinpannulla.

Kun perunamuusia joskus jää syömättä paistaa hän siitäkin pannukakun. Onkin maukasta, kun laittaa voita/Voimariinia, taikka sitten jotakin hilloa päälle.

Tänään söin sienikeittoa. Näin talvella on maistunut myös siskonmakkarakeitto. Prismasta saa tuoreita aina tiistaisin, jos on sopivasti paikalla.

Röhröhröh   ja    Röyskis.  Espenille.
.

Lopeta toi sikamaisuus. Jos ei kiinnosta keskustella, anna toisten olla rauhassa. Menisit jo niiden avaruusjuttujesi kanssa hukkaputkeen.

Ei kunnioita edes vanhan äitini tekemiä lättysiä. On siinä ihmisellä otsaa riekkua Foorumeilla esitelläkseen "Omaa Kirjallista Tuotantoaan"

pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #44 : 03.02.2013 09:28:02 »
Tänään sen teen. Nim. borssikeittoa a la pumpuli.  :)

Suikaloin raastimen isolla terällä perunaa, porkkanaa, punajuurta, selleriä ja sipulia. Pyörittelen kaikkea paksupohjaisessa kattilassa öljyssä. Päälle lorautan lihaliemen. Mausteeksi laakerinlehti, rakuunaa, suolaa, jos tarvii. Käytän nyt etikkapunajuurta, siitä tulee se happo. Melkein valmiiseen keitokseen pilkon runsaasti nakkeja ja päälle persiljaa. Lautasella keiton päälle aikamoinen keko smetanaa. Hyvää ruisleipää ja raikasta vettä.  ;D

Nähtyäni AMK:n savipadan, muistin lihapadan uunissa. Viikolla sen teen. Karjalanpaistilihoja, joukkoon myös maksaa. Jos oon oikein hurjalla päällä, niin sydäntä. Lanttua, porkkanaa, sipulia. Mausteeksi laakerinlehti, pippureita, suolaa tarpeen mukaan. Hiljalleen muhii uunissa.

Kukahan nämä kaikki syö?  ;)