Kiitos nyt vaan onnitteluista!

Nyt tuli uskonpuute. Mikä on missäkinpäin Suomea pannukakku, räiskäle, lettu, lätty yms. Meillä kotona Huittisissa pannukakko oli uunipellillä paistettu, pieni plättipannulla paistettu oli "plätti". Vaan nyt puhun isosta räiskälepannulla paistetusta räiskäleestä.
Ne voi paistaa hyvissä ajoin. Täytteeksi yleensä käytän suikaloitua kinkkua, herkkusieniä ( tai metsäsieniä ) purjoa, ripaus vehnäjauhoja ja nesteeksi kermaa (tottakai), mausteeksi suolaa tarpeen mukaan, valkopippuria ( viimeksi käytin viispippuria ). Räiskäleet täytetään jäähtyneellä soseella, rullataan ja päälle juustoraastetta. Vieraiden tultua koko hoito uuniin senverran, että juusto sulaa. Rapeaa salaattia ja viintä!

Tässä nyt olen "tupareita" pitänyt. Kerran kävi niin, että kukaan vieraista ei saanut koppurakäsillään kuoharipulloa auki! Nyt ostan Alkosta italialaista valkoviiniä, joka pirskahtelee. Siinä on kierrekorkki. On olemassa myös värkki, jolla saa kuoharipullon auki. Sekin on kai testattava.
Hölökynkölökyn!