Kirjoittaja Aihe: Ruokaa ja leipomuksia.  (Luettu 113641 kertaa)

Piikatyttö

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 661
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #180 : 28.09.2016 20:30:35 »
Kokeilkaapa muikkupizzaa. Tein sitä pari viikkoa sitten ja hyvää oli.

Pizzapohjaan laitoin runsaasti öljyä ja luomutomaattikeittojauhopussin sisällön(Heinolan Heilistä ostetun, Hesan reissuilla pysähdyn aina siellä, jos olen aukioloaikana liikkeellä)-

Pizzapohjalle tomaattimurskaa, seuraava kerros savustettuja, päättömiä muikkuja käsin pilkottuna. Sitten punasipulimurskaa, valkosipulia, yksi aurajuustopaketti murutettuna, tomaattia siivutettuna ja vielä päälle emmentaljuustoraastetta.

Hyvää oli.

Kokeilkaa hyvän juoman kanssa.

Jälkiruokana tarjosin ruisjauhoihin tehtyä puolukkapuuroa ja hyvää oli sekin.

Viola

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 204
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #181 : 29.09.2016 10:17:33 »
   
   Ruispuolukkapuuro...mikäs sen parempaa olisikaan, kun vaan malttaa hauduttaa pitkään.
Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita.

Viola

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 204
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #182 : 01.10.2016 15:28:38 »
 
  Vieläkin pistää miettimään...tuo lihantuotannon rasitus ja hiilijalanjälki.
  Karjankasvatus on viljelijän elinkeino, ralliautoilun aiheuttamaa hiilijalanjälkeä tai rasitusta luonnolle en ole nähnyt missään. Se hyväksytään ja kuitenkin se on mielestäni harrastusta.

  Tämä vaan taas minun mielipide.
Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita.

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #183 : 02.10.2016 21:26:35 »
Formulat ja ralliautoilu sekä muutkin moottoroidut kilpailut ovat minunkin mielestäni turhaa luonnonvarojen käyttöä.
Lihantuotanto on sitten toinen juttu. Suomessa tuotanto on melko pienimuotoista verrattuna vaikka Etelä- ja Pohjois-Amerikan karjankasvatukseen. Varsinkin USA:ssa syödään lihaa paljon, syöpälääkärien mielestä liian paljon.
Tänään juuri luin lehdestä, että Suomessakin on lihankulutus kasvanut henkilöä kohti. Nyt se on 79 kg vuodessa. Uskomaton määrä kun ajatellaan etteivät kaikki ihmiset syö lihaa lainkaan. Kerran ajattelin laskea kuinka paljon meille ostetaan lihaa kuukaudessa, mutta sitten unohdin kesken kaiken koko jutun.
Nyt vietetään "Lihatonta lokakuuta". Taidanpa kirjata lihaostokset päiväkirjaan ja katsoa millainen köntti siitä kertyy. Sen tiedän, ettei meidän kaksihenkinen suurperhe syö lähellekään keskivertosuomalaisen lihamäärää vuodessa.

Tänään laitoin peruna-jauhelihalaatikkoa uunissa, lihaa siihen tuli 400 g. Laatikosta syömme kolme kertaa, eli tulee kuusi annosta. Tietysti päivän proteiinitarve ei tyydyty tällä määrällä, mutta tokihan muutakin syömme. Vanhukset tarvitsevat ohjeen mukaan noin 1,5 g proteiinia painokiloa kohti. Siihen pyrin. (olenko mielestänne ruokanatsi?  ;D - syntyyköhän tähän virnistävä hymiö)

Ruuasta ja sen tuotannosta ja tuotannon ongelmista riittäisi tarinaa täksi illaksi, mutta jokainen tulkoon autuaaksi omilla tavoillaan! 8)


Anniliisa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 938
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #184 : 03.12.2016 16:17:08 »
Jospa vaikka päivitän tämän pari kuukautta vanhan sivun.
Ensin vaikka vähän noihin rallimiehiin. Ilolla hyväksyn tämän vähän savoakin liippaavan Nico Rosbergin päätöksen.Suuri ja haastava haave on toteutunut.
Nyt voi vielä muutakin yrittää kun säilyi tervennä.
Mutta nyt niihin joulun valmisteluihin.Taatelikakun kyllä leivoin mutta eipä siitä enää jouluna ole iloa ..kun on mennyt jo parempiin suihin..
Jokavuotisen hedelmäkakun nyt olen päättänyt unohtaa ja leivon tuon Saksalaisen Stollenin,hedelmäisen joulupullan. Olkoon  vaikka Rosbergien kunniaksi nyt näin.

 Mutta lipeäkalaa laitan kyllä jo Itsenäisyys päivänä. Kerroin jo lähellä asuvalle tyttärelleni että tulevat sitten syömään. 
 Kauniita pakkaspäiviä vain toivottelen teille kaikille.

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #185 : 06.12.2016 13:06:01 »
Joululeivonta on suunnitteilla. Ehkä leivon, ehkä en. Taatelikakkua olen yleensä tehnyt, torttuja en enää leivo, pipareita olen yleensä tehnyt puoli annosta.
Lauantaina leivoin perinteistä piimäkakkua päiväkahvien seuralaiseksi. Piimäkakku on laiskalle leipojalle (minä) helppo eikä siihen tarvitse laittaa paljoa rasvaa, desi öljyä riittää.

Tyttäreltä sain hyvän ohjeen banaanikakkuun. Se on melkein terveysruokaa, kun siihenkin tulee vähemmän rasvaa ja siihen käytetään mysliä tai granolaa ja osaksi täysjyvävehnää. Jossakin arkistossa ohje on. Etsin, jos löytyy siirrän sen tänne.

Granola-banaanikakku

100 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kypsää banaania
1½ dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl granolaa tai mysliä
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Pinnalle 1 banaani ja 1 dl granolaa/mysliä
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (1½ l).
- Sulata rasva.
- Soseuta banaanit.
- Sekoita soseen joukkoon jäähtynyt rasvasula, sokeri ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet soseen kanssa taikinaksi -> vuokaan.
- Viipaloi banaani päälle, ripottele mysli päällimmäiseksi.
- Paista 175° / 50 - 55 min.

***********
Löytyi ja tod.näk. siirtyi.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2016 13:12:32 kirjoittanut Justiina »

Hemuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 979
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #186 : 24.02.2019 18:35:02 »
Heips ystävät!

Tulin taas kerran hakemaan täältä jotain reseptiä ja innostuin lukemaan koko ketjun.
Oi voi, ikävä tuli niitä vanhoja hyviä aikoja kun foorumi oli ahkerassa käytössä - kiva oli tätäkin ketjua lukea, kyllä silloin on näppylät laulaneet.
Käyn aina silloin tällöin kurkkaamassa ja lukemassa, mutta valitettavan hiljaista on.
No eipä mulla olisi varaa siihen asiaan puuttua kun en ole aikoihin mitään sepustellut.
En tiedä miksi joskus vain kaikki lopahti, tuntui että ei ollut mitään kirjoittamista. Masennustako lie? :(
 
Nyt kai pitäisi piristäytyä - talvi tekee lähtöä ja kevät tulee. Tänäänkin on ollut mitä hienoin päivä, valitettavasti vain ulkoilu odottaa kohdallani pyöräilykautta, kävely kun ei mun selälleni sovi.

Sen verran voin kehaista, että viime kesänä pyöräilin 2800 km:ä - en siis vallan ole masenuksen vallassa rypenyt. ;)

Hyvää kevään odotusta teille vanhat nettiystävät ja erikoisterkut Justiinalle!

Koitetaan pärjätä!

t.Hemuli.



- Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia. -

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #187 : 25.02.2019 13:15:18 »
Heipä hei!
Kiva nähdä Hemulin kirjoitus täällä, ja kiitos terveisistä. Olen usein pähkäillyt kuulumisiasi. Hiljennyt on keskustelu, loppunsa edelläkö... Ei minullekaan kerry maininnan arvoista sanottavaa. Päivät täyttyvät kotiaskareista entistä enemmän, kun olen nyt melkein omaishoitaja virallisia papereita vailla tosin. Muutenkin lähipiiriä on kohdannut sairauksien kirjo, oma kuntokin on mitä on. Että masennuksen oireita on täälläkin ilmassa.

Hemulille on kertynyt komeasti pyöräilykilometrejä viime kesänä. Meillä pyöräillään kuntopyörän selässä. Maantie oli kesällä kuivaan aikaan pölyinen, ei siellä voinut kävellä tai pyöräillä. Entisvuosina pakkasimme pyörät pakettiautoon ja ajoimme metsäautotielle tai päällystetyille teille, mutta nyt ei ole pakettiautoa eikä pyöräilykaveri ajaa enää kaksipyöräisellä. :-\

Ruokaa pitää laittaa. Joskus tympii jatkuva miettiminen kaloreiden määrästä, terveellisyydestä ja proteiinin saannista. Onneksi kumppanille kelpaa kaikki.
Viimeksi eilen tein Yhteishyvän ohjeella bataatti-jauhelihalaatikkoa. Vai paistosko tai vuokako se nyt oli? Kuulemma hyvää oli PP:nkin mielestä!
Laitoin lehden sovelluksen puhelimeen ja sieltä joskus katselen vinkkejä. Samoin K-kauppa tarjoilee reseptejään puhelimeen. Noissa kauppojen ohjeissa vain on hurja määrä erilaisia ainesosia, mutta ainahan voi oikaista. ;)

Sellaista vanhustyön arkea elellään. Luen edelleen paljon, se on pakoa todellisuudesta. Onneksi on kirjoja. Oman kirjaston hävitin viime kesänä hyvin vähiin, se oli ikävä työ, mutta joskus pitää aloittaa kuolinsiivous.

Mitähän Anniliisan ja Pumpulin keittiöön kuuluu? Entä te kaksikymmentä hiljaista vierailijaa? Tulkaa mukaan!


pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #188 : 26.02.2019 08:13:33 »
Huomenta! Pysy, Hemuli, paikalla.  Joskus ajattelen, että tämä tästä vielä elpyy. :)

Pumpulin sinkkukeittiössä ei kurmeeta laiteta. Nyt kun on hiljaista talviaikaa, niin enemmän kokkailen. Ruokalistalla on ollut esim. kalakeittoa kylmäsavulohesta, broileripastaa, nyt juuri on kattilallinen suppilovahverokeittoa. Erään kerran innostuin tekemään uunipuuroa kokonaisista ohraryyneistä, eli kryyneistä, kuten Huittisissa sanotaan. Tuli hyvää! :D

Netistä bongasin kotijäätelön. 6dl vatkattua kuohukermaa, johon sekoitettiin purkki kondensoitua maitoa. Höysteissä on taivas rajana. Vuolin sekaan suklaalastuja. Koko sötkötys vuokaan, folio päälle ja pakastimeen!  ;) Kondensoitu maito on melko makeeta. Seuraavaksi ajatteli höystää sitruunalla.

Ja eikun syömään! Maistuis varmaan sullekin!  8)

Anniliisa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 938
    • Profiili
Vs: Ruokaa ja leipomuksia.
« Vastaus #189 : 23.08.2019 08:01:10 »
Justiina miettii miksi kukaan ei kirjoita vaikka sivuilla käyvätkin.
Minun mielestä suurin syy tähän on nämä älypuhelimet .
Puhelinta on helppo selailla ja lueskella mutta vähän hankala kirjoitella.Minäkin mietin viime yönä mikä ero on luumuilla ja kriikunoilla.Nappasin puhelimen yö-pöydältä ja asia selvisi.

Hymiöt ne nykyään on se kommunikointi väline.

Mutta minä taas nappasin Hemulin ohjeen omenapiirakkaan ja leivon sillä ohjeella  mutta kokeilen luumuja omenien sijaan
.Kerron sitten mitä siitä tulee.