Keskustelualueet > Koti

Ruokaa ja leipomuksia.

(1/38) > >>

Hemuli:
Miten on, ottaisikohan tälläinen aihe tuulta purjeisiin. Voitaisiin kirjoitella kaikkea ruokaan ja leipomiseen liittyvää.
Hyväksi koettuja reseptejä  ja kaikkea mitä nyt aihe mieleen tuo, juomapuoltakaan ei tarvii unohtaa.
Tämä tuli mieleen, kun aamupäivällä tein omenapiirakkaa, jota jo yli neljäkymmentä vuotta sitten kotona käydessäni tein. Varmasti joka syksy olen sitä tehnyt, jos vain omenia on omasta trekoolista löytynyt.

Omenapiirakka.

150 g voita
2 kkp sokeria
4 munaa
2 kkp maitoa
3kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte

2 litraa omenia
1½ kkp sokeria
kanelia

Voi ja sokeri vaahdotetaan, siihen lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisätään maito ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Seos kaadetaan uunipannuun.
Päälle laitetaan kuoritut ja viipaloidut omenat viistoon rivittäin puoliksi taikinan peittoon.
Päälle sirotellaan kaneli ja sokeri.
Paistetaan 200:ssa asteessa kauniin ruskeaksi.

Annuska:
Kiitos Hemuli ohjeesta.Nyt on ainakin omenia ollut ihmisillä yli tarpeenkin.Hyvä omenasato on tullut ainakin täällä meilläpäin.Olen myös varma että teit hyvän aloituksen.Aihe varmasti kiinnostaa monia.Tuon sanasi trekooli näen ensimmäistä kertaa.Ymmärrän kyllä että tarkoitat kai omaa puutarhaa.

Minähän tein tänään kahvikakkua.Miten noita merkkejä muuten käytetään?Olen ihan uuno niiden suhteen.Sinulla kun lukee nimet vihreällä.

Appelsiinikakku

200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
noin 1dl appelsiinimarmeladia  (omena ja aprikoosikin käy)Minulla oli Saarioisten paistonkestävä marmeladirasia josta laitoin kakkuun puolet.

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja siihen lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisätään jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu vaikka vuorotellen marmeladin kanssa.
Laitetaan korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 50min.

Minusta se on helppo tehdä ja vaihtelen välillä marmeladeja.Ja ainahan voi tehdä omia kokeiluja.

Justiina:
Viimeksi leivoin kesäkurpitsakakkua Kotilieden ohjeella.
 
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kaiserin-kesakurpitsakakku

Kesäkurpitsaa tuli paljon. Sitä on syöty ja säilötty monin tavoin. Vieläkin muutama pötkylä odottaa toimenpiteitä.

Hemuli:
Tein taas pitkästä aikaa marinoitua kaalisalaattia.
Se on mielestäni niin hyvää, että annan reseptin teillekin. Voipi olla joillekin tuttu, kun olen sitä muuallakin mainostanut.
En malta mitään pitkään odotella, kun sitä jo maistelen.

Marinoitu kaalisalaatti.

1 valkokaali (noin 1 kg)
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 (punainen) paprika

Marinadi
1 dl sokeria
1 dl omenaviinietikkaa
2/3 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita keskenään ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali, hienonnettu sipuli, raastettu porkkana ja kuutioitu paprika. Keitä marinadin aineksia pari minuuttia ja kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta sekoitellen välillä. Lisää annoksen päälle halutessasi esimerkiksi raejuustoa sekä persiljaa ennen tarjoilua. Tämä salaatti pysyy hyvänä marinadin ansiosta jääkaapissa noin viikon.

pauliina:
 Kovasti paljon kiitoksia Hemuli, reseptistä.

 Siitä saa mukavasti vierasvaraakin jos sattuu ruokavieraita piipahtamaan :).

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta