Kirjoittaja Aihe: Lisäaineet Elintarvikkeissa.  (Luettu 5613 kertaa)

espen

  • Vieras
Lisäaineet Elintarvikkeissa.
« : 09.08.2012 08:19:58 »
Ruokamme on ladattu tänä päivänä täyteen lisäaineita. Lääkäri Antti Heikkilä kertoo järkyttävistä vaikutuksista, joita lisäaineilla on erityisesti lapsiin ja vanhuksiin.
 
Lisäaineet voidaan Antti Heikkilän mukaan jakaa kahteen ryhmään. Ensimmäiseen lukeutuvat ne lisäaineet, jotka on tarkoitettu ruuan säilyvyyden parantamiseksi. Niiden käytölle on perusteltu syy.
 
Toista lisäaineryhmää käytetään ruuan muokkaamiseen. Ongelmaketju saa alkunsa, kun elintarvikkeen hyllyikää pidennetään poistamalla siitä kaikki luonnolliset rasvat. Samalla ruuasta poistuu maku.
 
− Jotta ruoka maistuisi jälleen joltain, siihen pannaan lisäaineita. Sekaan lisätään vielä väriaineita, jotta ruoka myös näyttäisi joltain, Heikkilä kiteyttää.

http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1268217/tama-on-karu-totuus-lisaaineiden-vaikutuksesta-ihmiseen

------------------------------

Ei kyllä hyvältä vaikuta tämä jatkuva ruuan manipuloiminen. Kuinkahan pitkälle vielä mennään. Ainakin omasta mielestäni on aivan turhaa laittaa kemiallisia lisävärjäyksiä lihaan jota syön.

 Syötkö esim: Alumiinia ?

EVIRAN TIEDOTE:

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/koostumus/elintarvikeparanteet/lisaaineet/tietoa_yksittaisista_aineista/alumiinia_sisaltavat_lisaaineet/
« Viimeksi muokattu: 09.08.2012 08:21:50 kirjoittanut espen »