Kirjoittaja Aihe: Pulinanurkka  (Luettu 874339 kertaa)

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #1995 : 07.07.2017 16:16:43 »
Onko tämä talvitähti joku eri juttu.

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/metsatahti

Olisiko mökkitiesi varrella metsätähtiä? (Nuo Luontoportin linkit ovat turvallisia avata.) Tähtitalvikkia on vaikeampi havaita, jollei kulje jalan ja tarkkaile maata koko ajan. Minulla on sellainen tapa. :) Etsin silmilläni pieniä kasveja ja ötököitä. Tähtitalvikki on matala ja sen kukka on kääntynyt alaspäin. Metsätähti on korkeampi ja sen kukka on ylöspäin. Metsätähti lakastuu talveksi, mutta talvikit ovat monivuotisia. Tähtialvikki myös tuoksuu, mutta mielestäni ei niin voimakkaasti kuin isotalvikki. Postipolkuni vieressä on isotalvikkia, pikkutalvikkia ja nuokkutalvikkia tuon pienen tähtitalvikkiesiintymän lisäksi.
Joskus laitoin tänne isotalvikin kuvan Löytyisiköhän se jostakin kansiosta.
-----
Samaa mieltä eilisestä Leinon runosta. Se osui nappiin, kuten monesti muutkin Ainulin valitsemat runot. Kelpaa niitä tulla lukemaan mielensä  kohottamiseksi pois arjen ympyröistä.

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #1996 : 07.07.2017 16:22:09 »
Yksinpuhelu jatkuu... Löytyihän se isotalvikki eräästä kansiosta. Tämä tuoksuu voimakkaasti.

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #1997 : 08.07.2017 07:36:08 »
Kiitos Ystävät!

Olen tehnyt saman havainnon, kun joku kirjoittaa tähän ketjuun niin lukijoita on paljon. Onko tuo kirjautumisen kynnys niin korkea ettei sitä haluta tehdä. Vahinko sinänsä kun tämä on siisti ja hyvä foorumi kaikin puolin. Olen alusta saakka pitänyt ja mielelläni kirjoittanut tänne. Kuten Justiina totesit yksinpuhelu jatkuu. Olen kyllä itsekin joskus ajatellut että on kuin kivireen vetämistä. Turhautuuhan siihen jonkin verran kun huomaa yksin kirjoittavansa.

Noista luonnonkukista jatkan. Tuossa ihan lähellä on tätä Isotalvikkia. Se kasvaa aika korkeaksi kun on miltei muurahaispesän kyljessä. Toki sitä löytyy muualtakin. On myös Metsätähteä, Oravanmarjaa, Valkolehdokkia, Maariankämmekkää, Metsä- ja Suo-orvokkia. Nämä ainakin tunnistan. Ketunleipää kasvaa isolla alueella tuossa vanhassa metsässä jonka metsäyhtiö on suojellut. Kukkapenkissäni kasvaa luonnonkullervoa jonka olen tuonut muualta, täällä sitä ei ole luontaisesti. Ei myöskään minkään lajin Vuokkoja. Täällä on enimmäkseen Havumetsiä, ei juurikaan lehtometsiä.

Johan tässä pulinaa tulikin. Joku hämminki tässä koneessa nyt on. Näppäimistö lakkaa toimimasta. Täytyy käynnistää uudelleen. Huomasin senkin että elän vielä perjantaita, täytyy lähteä korjaamaan. Rentukoita Kemijärveltä

« Viimeksi muokattu: 08.07.2017 08:06:28 kirjoittanut ainuli »
Opissa se on variksenpoika tuulessa

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #1998 : 25.07.2017 20:50:09 »
Heitänpä muutaman sanan tänne elonmerkiksi ikään.
Kukahan se haikaili täällä sateen perään muutama aika sitten... Tunnustan. :-[
Nyt vettä on saatu riittämiin. Kunpa saataisiin lämpöä ja valoakin. Matalapaine asettui taloksi Savon päälle. Tuntuu että kaikki homehtuu käsiin tässä kosteudessa. Lohtuna on se ajatus, ettei kesäloma ole mennyt kesää haikaillessa, kun sitä lomaa ei ole enää. Aika laiha lohtu.

Toisessa ketjussa Anniliisa luki Raamattua ja lähti katselemaan mansikan hintoja. Raamatussa on lukemista moneksi illaksi. Aikoinaan luin sen kirjan kannesta kanteen, nykyään luen mitä käsiini saan. Nyt on menossa Tiina Raevaaran Veri joka suonissasi virtaa, sitä ennen luin Antti Leikaksen Soutamisen.

Mitä muualla Suomessa maksavat mansikat? Ostimme suoraan viljelijältä 10 kg. Kilohinta on täällä 6 euroa. Tarkoitus on ostaa lisää, mutta sää taitaa pilata sadon. Luultavasti hintakin nousee marjojen vähetessä.

Pumpulilla on perhejuhlien kesä. Meilläkin oli rippijuhlat taannoisena sunnuntaina. Vielä viime syksynä sankari aikoi jättää rippikoulun väliin, mutta leiri ulkomailla ja mahdolliset lahjat (ts. raha) houkuttelivat toisiin aatoksiin. Nykyään nuoriso ei kai käy tansseissa, joten "lupaa" ei haeta pappilasta.
Lavatansseista puheen ollen, keskustelimme PP:n kanssa eräänä päivänä asioista, joita emme ole tehneet ja joita emme tule enää tekemäänkään. Esimerkiksi tansseissa en ole käynyt koskaan.  ;D Tanssinut olen muutaman kerran ravintolassa, kun en ole voinut kieltäytyäkään. - Nyt Pumpuli pyörittää silmiään!

Tässäpä hajatelmia sieltä täältä.
Kuvassa tuoreita mansikoita. Osa on aika vaaleita, mutta sellaisilta ne näyttävät suoraan pellolta poimittuina. Kunhan siirtyvät kauppaan tai torille seuraavaksi päiväksi, ne ovat jo tummanpunaisia.


ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #1999 : 02.08.2017 07:42:25 »
Hyvää huomenta!

Tulin hieman päivittämään kuulumisia. Toinen kesäreissuni on tehty. Caron kanssa ajeltiin pieni kierros. Kävimme Lappeenrannassa oltiin siellä yö. Sitten ajeltiin Kotkaan ja sielläkin yksi yö. Tarkoitus oli olla yötä jossain Heinolan suunnalla vaan ei saatu mieleistä yöpymispaikkaa. Ajeltiin sitten Joroisiin ja aamulla kotiin päin. Täällä oli joku arkipäivän enkeli käynyt ruohon leikkaamassa. Se onkin mukavaa kun ruohon leikkuu on muuttunut mukavaksi työksi kun saa istua koneen päällä. Oma ruohonleikkuri ei nyt edes käy. Pitäisi viedä jonnekin huoltoon.

Kävin eilen ostoksilla ja oli aikomus ostaa viisi kiloa mansikoita mutta niitäpä ei olutkaan enää muualla kuin marketissa litran rasioissa. Ostin muutaman rasian että sain syötäväksi. Iltapäivälehden lööpissä oli että jopa tuntien jono., että mansikat loppuvat kesken.

Oikein hyvää elokuun jatkoa ja kaikkea hyvää elämäänne!

« Viimeksi muokattu: 04.08.2017 07:34:13 kirjoittanut ainuli »
Opissa se on variksenpoika tuulessa

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2000 : 03.08.2017 22:20:53 »
Aikanaan oppikoulussa jouduin keräämään 120 kasvia ja vielä opettelemaan niiden nimet latinaksi, ulkoa. Kasveja kyllä löytyi, mutta erittäin epämielyttävää oli opetella ne latinaksi. Viimeisiin iltoihin ulkolukupänttäys jäi, joten lähes yhtä pian "latinot" unohtuivatkin. Velipojankin kasvit keräsin. Hän tuli vuotta jäljessä ja viimeisenä hänen kasvienkeruuvuotenaan "sain siirtää kasvit hänen kansioonsa omasta kansiostani". Mikä helpotus!

Mutta olen erittäin onnellinen, että kasvit oppi tuntemaan. Toki nykyinen "nuoruusdementia" piilottelee joittenkin kasvien  nimiä, mutta sitten haetaan kirjoista tai googletetaan, jos nimi on unohtunut!

Onneksi ainakin osassa kouluista on alettu keräyttämään muutaman kymmentä kasvia. Joskus tuntuu, etteivät kaikki lapset erota mäntyä kuusesta, katajasta puhumattakaan.

Hyvin te "tytöt" kasveja tunnette. Mahtavaa!

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2001 : 13.09.2017 08:37:37 »
Olipa Justiinalla ovela tuo vertaus syksyn omenasadostaan.
Ensin mietin että onpa paljon omenapuita sinne  mummolle siunaantunut.
Mutta taisi ollakin  omenat laskettu ja niitä vartioidaan.

Tasan ei käy onnen lahjat,pätee tässäkin.Meillä täällä on taloyhtiön omenapuut niin täynnä omenoita että oksat taipuu.
Tyrnipensaat ei kyllä nyt minulle antaneet satoa,onko syy nyt tyrnipojan vanhuus vai oliko kevät liian konstikas.
Kuivempaa säätä nyt kyllä kaipaillaan että maamieskin saisi viljan korjattua..

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2002 : 13.09.2017 15:56:58 »
Todella, omenat on laskettu kappaleittain. Melkein joka päivä katson että ne ovat tallella. :D
Meidän puut ovat melkein taimia vasta, istutettu muistaakseni 4 tai 5 vuotta sitten. Pekka on tuottanut  kaksi omenaa kahtena viime syksynä, punakaneli ei ole edes kukkinut aiemmin. Sanonkin sitä koirasomenapuuksi. Puitten kasvupaikka ei ole paras mahdollinen, mutta ovatpahan siinä koristeina - ja harmina. Milloin rusakko niitä tiirailee, milloin kauriit (vai valkohäntäpeurojako ne nykyiseltä nimeltään ovat), milloin myyrien lisääntyminen huolettaa.
Meille tulee aika paljon tyrnejä, mutta ei läheskään niin paljon kuin vuosi sitten. Ilmeisesti ensi keväänä saa nostaa tyrnipensaat ilmaan, myyrät ovat kaivelleet ainakin yhden tyrnin juuret. Se tiputtaa jo lehdet pois. Tavallisesti tyrnien lehdet varisevat ihan viimeisinä, monesti lumen tultua.

Poutaa todella tarvitaan isoilla ja pienillä viljelmillä. Maantietkin ovat kurjassa kunnossa, on kuoppaa kuopan jälkeen.

Anniliisa, muistin että sinulla on jälkikasvua Floridassa ja ehdin jo miettiä, miten sinä saatat olla huolissasi heistä. Onneksi heille ei käynyt huonosti.
Nyt paistaa aurinko, "ruokatunti" on lopussa, tyrnikiipeily odottaa!

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2003 : 23.09.2017 10:06:23 »
Meidän ikivanhaan pikkukaupunkiomenapuuhun tuli vain yksi omena ja sekin putosi ennen kypsymistään! Onneksi minulla on hyvää edellisvuosien omenahilloa, mitä aamupuuron joukkoon tyrni- ja karpalojauhon lisäksi laitoin tänäkin aamuna. Tuttavapariskunnalla Lohjan korkeuksilla on kymmenittäin omenapuita, yhtään omenaa eivät saaneet tänä syksynä!!!

Naapurin navetan seinustalla raparperi teki kolme satoa. Laitoin aika paljon raparperia pakkaseen ja osan hilloksi porkkanan kera.

Ei ole vielä Keski-Supmeenkin luvattu aurinkoinen sää auennut. Odotetaan huomista. Yhtä auringon odottelua on kesä suurilta osin ollut. Turistit ovat silti viihtyneet rannoillamme. Kesämme viileyttähän meidän pitäisikin myydä italialaisen turistipariskunnan mukaan-


Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2004 : 14.10.2017 08:03:39 »
Huomenta lukijat.
Pienestä se joskus ihmismieli ilahtuu.Aamu radiossa soi niin kauniisti ihana vanha biisi Keinumaan.
 Mieleen tulvahtaa ne monet vanhat  muistot kun on..keinuttu..tuon musiikin tahdissa kesäisillä lavoilla silloin ennen.
 Nyt keinutaan vain keinutuolissa.On tosin vierellä opaskirjanen Keinutuoli jumpasta .Harvemmin vain muistaa niitä ohjeita noudattaa.
Nyt tosin kyllä saa hikiliikuntaa ulkonakin kun heiluttaa haravaa.
On niin paljon lehtipuita ympärillä että on kai taas pakko alkaa niitä haravoimaan.Tuuli muutan siirtelee noita kahisevia vaahteran lehtiä ympäri kylää.
.Piikatyttö miettii omenoitaan.Meillä täällä on omenoita.Pieniksi jäivät tänä kesänä ja biojäte laatikko kyllä saa täytettä Vain muutama  mummo niitä enää säilöö Ei nykyajan ihmisillä ole aikaa eikä halujakaan niitä säilöä..Minä olen kyllä hillonnut ja kuivannutkin.
Hyvää syksyä.

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2005 : 15.10.2017 07:03:13 »
Huomenta kaikille!

Syksy on jo pitkällä. Olen huomannut että ikä tekee tehtävänsä. Olen kaatuillut ihan urakalla. Ulkonakaan hommat eivät juuri edisty, tosin on satanutkin miltei joka päivä. Pihaakaan ei ole pystynyt siivoamaan. Viimeisestä kaatumisesta on vielä vasen olkapää niin kipeä, ettei pysty haravaa heiluttamaan. Vielä on puupinojen alustat laittamatta kasaan. Ikävä jos jäävät lumen alle. Pojat kävivät siirtämässä loput puut liiteriin pari viikkoa sitten. Tuntuu että ovat pintakosteita vielä kun ei meinaa saada tulia syttymään. Olen takkaa lämmittänyt miltei päivittäin. Lämpöpumppu seisoo vielä.

"Kotiväelle" ei kummia kuulu. Caro on vähän jäykkä ja hidas. Johtuu varmaan jo iästä. Eläinlääkäri arveli että Caro on liian lihava, pitäisi laittaa laihdutuskuurille. Kissoilla on välillä ihmeellistä käytöstä. Rami kyttää Siiriä ja hyökkää jälkeen kun päästän yhtäaikaa pihalle. Siirille tulee pakoreaktio, ja Rami lähtee perään. Sisällä ei ole mitään. Nukkuvat vierekkäin ja syövät samalta lautaselta.

Kävin viime lauantaina Kummipoikani synttäreillä. Tohmajärven tien varressa oli valtava hanhiparvi pellolla. Yritin kuvan ottaa, ei kaksisesti onnistunut. Kannattaa Aijaassa avata jos sitte olisi selvempi.

Hyvää syksynjatkoa ja hyvää terveyttä toivottelen kaikille lukijoille!

Opissa se on variksenpoika tuulessa

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2006 : 22.10.2017 11:45:08 »
Ainulin runo taas jotenkin minut sai miettimään näitä alkumaailman tapahtumia. Tämä pyhä kirja tuo mieleen aina miettimistä.
Kovin vähän siellä paneudutaan näihin Eevan ja Aataminkin asioihin .Miten se ihmisten lisääntyminen oikein jatkui kun heillä oli vain kaksi poikaa ,eikös se niin mennyt.
Nyt oli kyllä tosi valaiseva kertomus uskon puhdistuksesta.Piispamme Jolkkonen puhui hauskasti savon murretta  ja Satu -pappimme oli tehnyt tosi hyvän ohjauksen tähän Dokumenttiin Martti ja minä.
Ensiluntakin jo saatiin,Hyvää syksyä.

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2007 : 12.11.2017 08:13:15 »
Hyvää Isäin päivää kaikille isäksi itsensä tietävät toivottaa Anniliisa.

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2008 : 15.11.2017 19:15:27 »
Anniliisakin jakaa Savossa kaamospimeäämme. Mutta ai aikaakaan, kun joulu on ohitettu ja uuden vuoden puolella päivät alkavat pidetä. Että tuo aika lentää. Mukavia marraskuun päiviä teille kaikille.

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #2009 : 09.01.2018 08:18:28 »
Pitäisikö minunkin vähän pulista. Ei mitään mullistavaa minullekaan kuulu. Lemmikit voivat hyvin. Carolle vanhuus tulee vääjäämättä, kuten meillekin.
Liikkuminen on jo sellaista jäykkää, kuulo on melkein mennyt. Eläinlääkäri sanoi olevan nivelvaivoja lantion kohdalla.
Caro on lihonut melkoisesti tämän minun selkäsairauteni aikana kun en ole liikkunut sen kanssa kuten tavallisesti. Ei pilkillekään ole päästy kun jäät ovat olleet heikot. Nyt varmaan olisi jo jäätä, nämä viimeiset suojapäivät sulattivat lumen jäällä vedeksi. Nyt on ollut pari päivää pakkasta. Ajattelin että käyn tänään omassa rannassa tekemässä koeporauksen ja mittaan paljonko sitä jäätä nyt sitten on.

Omalle terveysrintamalle ei mitään erikoista kuulu. Selkä vain on ja pysyy ongelmana. Tietysti leikkaus auttoi siihen selkänikaman ahtaumaan. Sieltä höylättiin luuta pois. Nuo vanhat nivelrikot eivät ole minnekkään hävinneet, tulleet mieluummin pahemmaksi. Uusi vaiva on tuo tasapainon huononeminen. Vie päästä milloin minnekin. On melkein pidettävä potkukelkasta kiinni jos vain pääsee sen kanssa liikkumaan. Pahin oli kun kun menin uimaan ja lensin selälleni puroon. Aika vaikeata on ylösnousu aina, kun ei ole jalkavoimat ennallaan. Käsivoimatkin huonot. Olen oppinut konttaamaan, että saisin jostain tukea kun nousen ylös. Ajattelin kun asuisin lähempänä keskustaa niin menisin kuntosalille lihaksia vahvistamaan.

Toivon teille kaikille hyvää talven jatkoa, myös hyvää terveyttä!

Tässä syntymäpäivä lahjakortilla ostettu amaryllis. Piti ostaa kesäksi maljaköynnös, mutta se jäi. Tämän ostin nyt ennen Joulua, kukkii komeasti, yhdeksän kukkaa on nyt auki ja puskee kolmatta vanaa.


« Viimeksi muokattu: 09.01.2018 08:23:43 kirjoittanut ainuli »
Opissa se on variksenpoika tuulessa