Kirjoittaja Aihe: Pulinanurkka  (Luettu 1083555 kertaa)

marita

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #15 : 25.07.2012 09:56:29 »
Samoin minäkin käytin ABC-aseman palveluksia. Olinhan aikoinaan Sokoksen työntekijänäkin, joten vähän niinkuin sen perusteella tuntui kotoisalta, mutta nyt olen takkini kääntänyt. Ei enää bensaa ABC:tä eikä muutakaan. On toinen huoltoasema, josta bensani ostan. Onkin hyvä palvelu ko. asemalla. Siellä tankataan valmiiksi ja autonlasitkin pestää. Ja lopuksi toivotetaan  hyvää päivänjatkoja jne... Rouvaksikin oikein kohteliaasti tituleeraavat ja sekös tuntuu mukavalta.
Kyllä yksityisiä bensa-asemia kannatta suosia jos mahdollista, sillä eihän niitä enää kovin paljoa enää olekkaan.... 

Hemuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 979
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #16 : 25.07.2012 10:05:35 »
Hyvää päivää tähänkin nurkkaan! Kovin tuntuu tutulta nurkan nimi....
Hyvin ovat pulinatkin alkaneet.

ABC-asemista vähän täältäkin. Muutaman kerran siellä ruokailemassa käyneenä niin ainakin noutopöydän antimet alkavat kyllästyttämään, annoksissa kyllä löytyy valinnan varaa.
Bensaa kulutan sen verran vähän, että en paljoa hintoja tuijota, kallista se on kumminkin aina, tankkaan yleensä  emäpitäjän ST1:llä, sieltä saa palveluakin.

Eipä muuta kuin pulistaan!  :D
- Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia. -

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #17 : 25.07.2012 10:40:05 »
Meilläpäin on kaksikin ABC-asemaa. Kummassakin on SALE-lähikauppa. Tankkaan pienemmällä asemalla, mutta enpä juuri ole sapuskaa ostellut.

Meikäläistä on aina kohdeltu asiallisesti.

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #18 : 25.07.2012 17:51:11 »
Minä kierrän ABC-asemat niin kaukaa, kuin mahdollista. On vaan harmillista, että pääteiden varsilta ovat pienet huoltoasemat ja niiden kyljessä olleet kahvipaikat kadonneet. Ja syynhän me tiedämme. ABC-asemista saa teiden varsilla etukäteisinfoa lukea kahteen kolmeen kertaan, mutta jos pieni yrittäjä yrittää saada kylttinsä vaikka Jyväskylä-Kuopio-tien varteen, taistella saa vuosikaudet ja kyltin pystytyksestä maksetaan maltaita. Mm. Tiinan Tupa Jyväskylä-Kuopio-tien varressa teki töitä kaksi vuotta saadakseen tielaitoksen kyltin.

Ymmärrän sinne-tänne-kallellaan olevat kyltit, mutta viralliset tienvarsikyltit eivät varmaan kolaritilastoa kasvata!

Itse tankkaan dieseliä ja sitä minun reittieni varrella välittää aika usein edullisimmin ST1.

Ja lopuksi pankkimainos vuodelta 1936 (talletuskorko 41/2 %):

"...ja isä sanoi minulle: "Uskotkos, sinä Pekka, että Kaadettukin puu kasvaa...

Enhän minä sitä millään tahtonut uskoa, sillä minusta puu ei voi kasvaa, kun se kerran on poikkilyöty. Mutta isäpä selitti, kuinka hän oli myynyt metsää ja tallettanut metsärahansa kotikylämme Osuuskassaan. Siellä ne kasvoivat, ne rahat, korkeinta korkoa ja olivat varmassa turvassa.

Kyllä minä nyt ymmärrän tuon kaiken, sillä minun omat kerhotuotteista saamani rahatkin kasvavat yöt-päivät omassa osuuskassassamme. Kerholaiset ja muut lukijamme, teillä on vielä muutama kuukausi aikaa koota rahoja kevättöitä varten. Noutakaa itsellenne kodin säästölipas lähimmästä Osuuskassasta ja säästäkää!"

Nuorten Pellervo oli helmikuun 1936 numero, joten kesän alkuun oli rahalla aikaa kasvaa korkoa!!!

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #19 : 26.07.2012 10:08:31 »
Tulipa mieleen kirjoittaa näistä ulkomaalasista marjanpoimijoista kun ovat nyt uutisissa ja lööpeissä niin esillä. En arvostellakseni kirjoita vaan kun harmittaa kovin näiden ihmisten puolesta. Miksi heitä tänne värvätään jos kaikki eivät edes matkarahojaan saa kasaan. Annetaan ymmärtää että he tulevat tänne tienaamaan. No onhan jokaisella oikeus yrittää mutta eniten minua pännivät nämä jobbarit jotka käyttävät köyhiä ulkomaalaisia hyväkseen. Varmasti siitä hyödystä suurin osa valuu jobbarin taskuun. Kyllä tällainen pitäisi saada lainsäädännöllä kuriin. Nyt yksityiset maanomistajat ovat näiden kerääjien kimpussa ja hätyyttelevät heitä. Missä lymyilee toimeenpanija joka on nämä ihmiset tänne toimittanut ja vaillinaisesti ohjeistanut.

Vielä tuosta ABC- asemien konseptista. Ilmeisesti hyvin toimiva ja olivat alussa edellä jopa lainsäätäjiä. Kokonaisia marketteja rakennettiin huoltoasemien yhteyteen. Kilpailijat hoksasivat tämän marketidean liian myöhään ja jäivät kelkasta. Minua alkoi tympiä se että koko ajan lounaspöydän taso laski ja hinta nousi. Vähän ennen alvin laskua hinta oli korkea ja sitten sitä laskettiin, muka. Salaattien sijasta lounaspöydässä oli vain pilkottuja tuoreita vihanneksia ja etikkasäilykkeitä. Meni mihin tahansa ketjun asemalle niin lounaspöytä oli miltei samanlainen. Tämä on vain oma mutu tuntemus, voi olla että todellisuus ei ole tällainen jos se tilastojen valossa näytettäisiin. Lkoi tuntua siltä että mitkään bonukset eivät hyvitä korkeampia hintoja. Onko siitä mitään hyötyä kun itse saa ne bonuksensa maksaa etukäteen.
Opissa se on variksenpoika tuulessa

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #20 : 27.07.2012 13:52:46 »
Just, joo. Odotukset ovat kovin matalalla Suomen joukkueella. Täällä epäillään, että jäädään ilman ensimmäistäkääm mitalia. Purjehduksesta saattaa jotakin tulla, Sari Multala. Joku ampuja saattaa yllättää tms.

Svea-Mamman tytöillä ja pojilla on sensijaan mahiksia monessakin lajissa. Esim Ruotsilla on aina ollut hyviä naisuimareita. En ole asiaa tutkinut, mutta luulisin, että on tänä päivänäkin?

Mustikassa tuli jälleen oltua, neljäs kerta tänä kesänä. Meillä täällä ei ole onneksi ulkomaisia poimijoita.

Sensijaan ulkolaisia onkijoita kyllä on. Puolalaiset atomivoimalassa työssä käyvät onkivat tuossa "Ganalim Barttal. Pieniä sinttejä siitä vaan tulee.  Pitäisi mennä paatilla tonne lähisaaristoon, mutta eihän niillä ole sellaisia vehkeitä.

PS.

Kattelin, kun ulkolaiset keräilivät sieniä. Heille näytti kelpaavan myös madonsyömät tatit ja rouskut. No rouskuissahan ei kovin paljon matoja ole, mutta tatit olivat kyllä sellaisia, että vaikka niissä on liha mukana, niin olisin kyllä ite jättänyt ottamatta.
 

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #21 : 27.07.2012 20:16:57 »
Tuli mieleen tähän pulinanurkkaan, notta ei hajoais aiheet ihan joka suuntaan, kun sallaatistakin on puhuttu valokuvaketjussa, niin tässä pulinanurkassa puhun hieman sallaatista.

Olen pidemmän aikaa tehnyt itselleni seuraavanlaisen sallaatin:

  - yksi pussi pakastevihanneksia, Rainbow, taikka Apetit, muutkin käy, hinta noin  40 senttiä
  - viipaloi, taikka palastele mukaan valkosipulisuolakurkkuja, tai vast, jonkin verran.
  -  jos on tomaattia, niin yhden, tai kaksi, koosta riippuen palastele sinne sekaan
  - ripauttapas hieman merisuolaa hyppysissäs, niin notta maku paranoo
  - siihen päälle sallaatinkastiketta ja tietysti Rainbown:n sinaappista, tai tomaattista. Ja tuossapas koko mössö. Annoksen hinnaksi laskin noin 50 senttiä.

Kuvan sallaatissa on kastikkeena sinappinen kastike. Mutta itse suosittelen nykyisten kokemusteni perusteella tomaattista. On maittavampi, ehottomasti.

 Taste It, vapaasti hyödynnettävissä. Snipe, "Löna sej att bruka"
« Viimeksi muokattu: 27.07.2012 20:20:46 kirjoittanut espen »

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #22 : 27.07.2012 20:47:59 »
Ajattelin pulista sellaisesta asiasta mikä nyt täällä meilläpäin on tapeetilla näiden thaipoimijoiden lisäksi. Kuvitellaanpa sellainen juttu että rahanahne naapurisi on myynyt talonsa venäläiselle. Uusi omistaja ei asu jatkuvasti kiinteistössä. Lomilla käydessään vetäisee lipputankoon Venäjän lipun. Lähtee taas kotimaahansa takaisin mutta jättää lipun tankoon viikkokausiksi. Menisitkö huomauttamaan vai olisitko salaa pahoillasi. Mikä olisi oikea nimitys tällaiselle käytökselle? Olisiko se mielestäsi uhoamista vai menisikö se muistamattomuuden piikkiin, vai olisiko se mielestäsi ajattelemattomuutta tai piittaamattomuutta vai peräti tietämättömyyttä?

Meillä suomalaisilla on oman lipun kunnioittaminen jo lapsena opittu. Ei sitä normaalina yönä jätetä salkoon, saati että jätettäisiin viikkokausiksi salkoon roikkumaan ja vielä vieraassa maassa. Mitähän venäjällä ajateltaisiin jos Suomalainen menisi siellä oman lippunsa salkoon nostamaan.
Opissa se on variksenpoika tuulessa

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #23 : 27.07.2012 21:30:22 »
Onko sinulla Ainuli tuollaisia kokemuksia lähinaapurista?

Jos näin on, niin eihän tuo tietenkään hauskaa ole, mutta mihinkä instanssiin pitäisi ottaa yhteyttä. Vai olisiko syytä jutella naapurin, vaikka jonkun venäläisen kanssa asioista?

Loppujen lopuksi, jos siis mietitään, niin ihmisiä nekin ovat.

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #24 : 28.07.2012 09:43:43 »
Eipä ole omia naapureita nämä. Maakuntalehdessä vain oli juttua eilen.
En oikein tiedä kuinka suhtautuisin jos omalle kohdalle sattuisi.

Taitaa muutenkin olla maailmalla erilainen tuo lippukulttuuri.

Kunhan nyt taas alkavat nämä olympialaiset niin näkee kuinka voittajat ym kääräisevät itsensä maansa lippuun. Sitten se tuuletus lipun kanssa, sitten lippu unohtuu pyyhitään siihen hikeä tai vedellään maassa perässään kuin jotain rättiä. Ei näytä hyvältä meikäläisen silmään sekään.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2012 09:52:30 kirjoittanut ainuli »
Opissa se on variksenpoika tuulessa

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #25 : 28.07.2012 12:36:48 »
Eipä ole omia naapureita nämä. Maakuntalehdessä vain oli juttua eilen.
En oikein tiedä kuinka suhtautuisin jos omalle kohdalle sattuisi.

Taitaa muutenkin olla maailmalla erilainen tuo lippukulttuuri.

Kunhan nyt taas alkavat nämä olympialaiset niin näkee kuinka voittajat ym kääräisevät itsensä maansa lippuun. Sitten se tuuletus lipun kanssa, sitten lippu unohtuu pyyhitään siihen hikeä tai vedellään maassa perässään kuin jotain rättiä. Ei näytä hyvältä meikäläisen silmään sekään.

Tuo on aivan totta. Yrittävät raukkaparat tuoda omaa kansallisuuttaan esiin, mutta häpäisevät lipun riepotuksillaan koko homman.

Kyllä kai muutenkin tiedetään, että minkämaalaisia ovat, ei pitäisi olla tarvetta tämän lippuseremonian kanssa.

Mutta tähän on nyt menty. Tuskin meidän suomalaisten tarvii Lontoon kisojen yleisössä käpristellä tämän ongelman kourissa?

Tarkoitan vaan, että tuleekohan yhtä ainukaistakaan mitalia?? Pistesijoja tuskin kannattaa hehkutella lippujen kanssa.

ainuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #26 : 29.07.2012 09:51:07 »
Huomenta vaan!

Ajattelin vielä kirjoittaa ja selventää ettei kenellekään jää epäselväksi. En missään nimessä sillä kirjoittanut että minulla olisi jotain ennakkoluuloja tai asennevammaa venäläisiä kohtaan. Olen käynyt venäjällä monta vuotta ja on siellä yksi ystäväkin. Monella suomalaisella kuitenkin on johtuen tästä yhteisestä historiasta. Maassa eletään yleensä maan tavalla.
Opissa se on variksenpoika tuulessa

Inkeri

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #27 : 29.07.2012 10:16:38 »
Mielestäni isännänviiri olisi paikallaan, mikäli haluaa tuoda julki omaa syntyperäänsä, ja sekin hyvien tapojen mukaan pidetään salossa isäntäväen ollessa paikalla.
Eri mailla on todellakin omat erilaiset tapansa näissä lippu ja viiriasioissa liputuksenkin tiimoilta.
Kaikki on mahdollista, paitsi pyöröovissa hiihtäminen !

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #28 : 29.07.2012 10:45:52 »
Näissä liputusasioissa on tosiaan eroja eri maissa.
Kerran Englannissa asuimme sellaisessa majapaikassa,oli jonkinlainen maatilamatkailuun verrattava pikku-hotelli.
Tangossa liehui eng-lippu vaikka oli aivan tavallinen arkipäivä.Kun kyseltiin mikä merkkipäivä nyt on saimme selityksen.
Tämä majapaikkamme oli saanut sen liputusoikeudensa joitenkin ansioitensa takia ja lipussa oli jokin pieni ero tavalliseen Englannin lippuun verrattuna....Minä pidän mökillä SAVO-viirin kesällä vaikka ei olisikaan kukaan paikalla.
On haluttu näin antaa ymmärtää venevarkaille ym.että kotona ollaan koska tangossa on isännän viiri..

Ps.Justiina kyseli järviveden korkeutta.Ainakin meidän rannassa on aivan tulvakorkeus.Onneksi on hyvä korkeus rantapenkoissa mutta uidessa ei jalka löyda tuttuja kiviä järvessä ja niin ollen uinti tuntuu jotenkin oudolta tavallisiin uintiretkiin verrattuna.Mutta vesi on puhdasta ja lämmintäkin nyt kun JAAKKO taisikin nakata kiven lämmitettynä....
Ja Kropsullekin tiedoksi.. .Kyllä se pisteaitakin on pysynyt vielä pystyssä...

espen

 • Vieras
Vs: Pulinanurkka
« Vastaus #29 : 29.07.2012 11:33:01 »
Vaikka Jaakko heitti kylmän kiven, niin näyttää päinvastaiselta. Vedet alkoivatkin lämpiämään.

 Heittkö se Jaakko sitten kuuman kiuaskiven vai mitä?