Kirjoittaja Aihe: Poropeukalon kaakun teko-ohje  (Luettu 6814 kertaa)

Aarno Korpela

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Viestejä: 376
    • Profiili
Poropeukalon kaakun teko-ohje
« : 14.05.2012 19:41:49 »
Kulkiessani eilen äitienpäivänä valkovuokkojen maassa sen koilliskolkassa raparperi tervehti iloisesti ja ehdotti, että nyt olis kevään ensimmäisen raparperikräämin aika. Väitin vastaan sanoen vartesi on vanttera, mutta vielä olet lyhyenläntä. Raparperiyhdyskunta vastasi, nyt me kasvamme silmissä, joten tuota meidän avulla iloa itsellesi ja naapurille.

Niin minä keitin raparperikräämiä ja nautin sen mausta suuresti. Naapuri sai osansa, kun laitoin kräämiä kaakun täytteeksi kermavaahdon kera. Olenko itseriittoinen, mutta hyvältä maistui kaakku päällystettynä mansikka- ja banaaniviipaleilla.

Katso kuvasta, söisitkö itse vai ...? Kräämin ohjeen löydät klikkaamalla oheisesta linkistä.

http://www.aarnokorpela.fi/artikkelit_kansio/ruoka/index.html#juttu1

Perusohje, josta voi tehdä niin kakkupohjan kuin kääretortun, siis 2 + 2 +2

  • 2 dl (eli 3-4) kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri todella kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan (ei siis vatkata). Jos osan vehnäjauhoista korvaa perunajauhoilla, kakusta tulee kimmoisampi.

Voitele halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuoka ja leivitä se korppujauhoilla, leseillä tai mannasuurimoilla. Hyväkuntoista teflonvuokaa ei tarvitse leivittää.

Kaada taikina hitaasti vuokaan ja paista 30-35 minuuttia 175 asteen uuninlämmössä uunin alaosassa. Kakku on kypsä, kun sen pinta on noussut kaarelle ja saanut väriä. Jäähtyessään keskiosa saattaa laskea, mutta pohja on edelleen leikattavissa kahteen tai kolmeen osaan. Leikattujen osien siirtämiseen voi käyttää irtopohjavuoan pohjaa.

Mehevyytensä täytekakku saa kostuttamalla. Hyvä kostutusliemi syntyy seoksesta, johon puristat 2 appelsiinin mehun ja lisäät hiukan sokeria.

Täytteeksi sopii ohut kerros hilloa ja kermavaahtoa.

Kuvassa kaakun pinnassa on halkaistuja pakastemansikoita, jotka on jäätyneenä päällystetty hyytelösokerilla.
Huom. Kuvan saat kokoon 500 x 390 klikkaamalla kuvaa.
Huomaa myös, että kuvat näkyvät vain sisäänkirjautuneille rekisteröityneille käyttäjille.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2012 21:01:50 kirjoittanut Aarno Korpela »