Kirjoittaja Aihe: Matkalle mukaan  (Luettu 13078 kertaa)

Anonymous

  • Vieras
Matkalle mukaan
« : 25.01.2011 09:48:27 »
Kävin eilen viemässä kapsäkkini lainaksi ystävälleni. Samalla tsekkasin, mitä hän ottaa matkalle mukaan. Hän ei paljoa ole käynyt kotikylää pidemmällä. Itse olen jo "kantapään kautta" oppinut, että turhaa tavaraa ei kannata raahata.

Viimeksi reissussa totesimme, että pienet työvälineet matkalla, ovat "kova sana". Ostimme hyvän punaviinipullon. Siinä se nökötti pyödällä, kun kummallakaa ei ollut korkkiruuvia. Kunnes sitten taas pääsimme kauppaan. Matkakumppanillani oli mukana pieni, tehokas taskulamppu. Ilman sitä emme olisi ikinä nähneet alakaapin perälle sijoitetun kassakaapin numeroita. Toinen konttasi lattialla ohjekirja kädessä ja toinen näytti valoa.

Itselläni on matkalaukun vakiovarusteena ompelu- ja ensiapupussukat. Sieltä löytyy hyvät saksetkin.

Ensiarvoisen tärkeät matkalla on hyvät kengät. Ystäväni pääsi vihdoin, pitkän haaveilun jälkeen, Roomanmatkalle. Osti lähtiessä uudet kengät (tottamaar). Koko reissu oli mennä pilalle niiden takia. Vieläkin on kantapäät auki ja peukalovarpaankynnet mustina.

Luannikast reissuu!  :ugeek:
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Anonymous

  • Vieras
Re: Matkalle mukaan
« Vastaus #1 : 25.01.2011 11:04:41 »
Omatoimimatkalle menossa Prahaan "lento+hotelli". Tilasin reissun netistä ja luulin että Puola on euromaa,helppohan sinne on mennä kun on sama valuutta,mutta eipäs olekaan.Nyt onkin käytettävä harmaita aivosoluja tehokkaasti.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Anonymous

  • Vieras
Re: Matkalle mukaan
« Vastaus #2 : 25.01.2011 11:30:31 »
Ei matkalla totisesti paljoa välttämättä tarvita. Kerran viikon Englannin vierailulla jättivät matkalaukkuni Helsinki-Vantaalle eikä se koskaan tullut Lontooseen. Käsikassissani oli kukkaro, passi, kirja ja purkillinen puolukkahilloa sukulaisille. Ihan hyvin selvisin.

Paras kokemani näistä matkatavaroista on kuitenkin vuosien takaa. Poikani oli urheilija. Kerran uintimaajoukkueen lähtiessä kilpailumatkalle ulkomaille yksi joukkuetovereista tuli viime tipassa kentälle mukanaan vain muovikassi, jossa oli ne välttämättömät: kukkaro, passi ja uimahousut. Ja hyvin selvisi matkan.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Anonymous

  • Vieras
Re: Matkalle mukaan
« Vastaus #3 : 25.01.2011 23:57:44 »
Mitä matkalle mukaan,ylensä liikaa!Aikanaan ensimäiset työkomenukset,kun Ruotsi,kin oli Ulkomaa :D viikon reisulta tuli puolet vaateista käyttämättöminä takasin.Matkalaukku/kassi pieneni ja siinne jäi tyhjää tlaa.Mukavat arkivaattee pälle,ei uudet vaatteet/kengät hiertänyt,oppi että osta kohteesta jos jotain jäi tai tarvitset.Jotkut kadehti,työnantajan lukuun reissat.Hotellikuolema ei vaivannut,duunarin pitkää päivää ja suihku syömään nukkumaan ja aamulla työ,usein 7p viikko,jos paikalliset vain sen salli.
Nyt voi reissata on halpalento yhtiöt netistä edullinen lippu & majoitus/äkkilähtö paketti.Penkin alle niinsanottu lentolaukku,riittää.Nyt vaan joutuu pistämään pienen laukun ruumaan kun on se veitsiläine linkkari,mag lite fikkari ledi teknikalla toimii älyttömän kauvan.Niin sinne matkustamoon passi taskuun,penkinalle pikkureppu (10,L),hammasharja,pyjama,sisätossut 1vaatekerta,miniläppäri mukaan.Nyt kun ei autoa (vuokraan kun tarviin ajaa) kauppareisu hissillä,asemalle kävelen sateela ehkä otan taksin,bussi,juna lentoasemalle. Auton,alkoholin ja tupakan "kulut" käytän matkailuun.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »