Kirjoittaja Aihe: Lähiruoka.  (Luettu 9089 kertaa)

kropsu1

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 391
    • Profiili
Lähiruoka.
« : 22.12.2011 00:21:01 »
Olisko taas syytä "pahoittaa" mielensä meidän kuluttajien puolesta.
Tutkimuksen mukaan Joulukinkkujen painosta voi paistaissa pudota jopa 50 %.
Suolavettä se on, joka haihtuu uunissa.
Samaa tapahtuu muidenkin einestuotteiden kohdalla, umpioituun
makkarapakettiin muodostuu pakastimessa jäätynyt kerros pintaan.
Jalostajilla on konstit millä saa suolaveden samaan hintaiseksi kuin on
"ylihinnotetun tuotteenkin hinta.
Paketin päälle vaan merkintä että; kotimaista, lähiluomua,onnellisenkanan, viljapossua,
puhdasta.... suomenlippu vaan paketinpäälle, niin kansa ostaa "vesissä silmin".
Viimeinen myyntipäiväkin on muuttunut ,,parastaennen - merkinnäksi,, vielä
 sitäkin vetoovampaa on "yönyli nukkuneet".. Kurkut ja tomatit maistuvat miltä sattuu,,
vaan onhan ne lähituotteita .
Kaikella lailla isänmaa-aatetta kauppa hyödyntää.
Väitän että markkinoinnissa pääkaupunkiseutu saa ykköstuotteet, verrattuna
pientaajamiin,,koska rahtikustannukset pitää mitata ulos , kun suolavettä
siirrellään paikasta toiseen..  :roll:    Hyvää joulua tuottajat ja väliporras!!!
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Anniliisa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 938
    • Profiili
Vs: Lähiruoka.
« Vastaus #1 : 03.02.2016 05:53:43 »
Löysin tämän lähiruokaa keskustelun aloituksen kun selailin palstaamme.
Oli tässä sopivasti juuri tulipalopakkasten aikaan radiossa juttua paikallisista kasvihuoneista ja salaatin ja kurkun viljelystä.Terästin kuuloani mutta ei puhutta lämmityskustannuksista.Puhuivat vain kuinka ulkona on samanverran kylmää kuin sisällä lämmintä.Ei ainakaan minun mielestä nämä keinovalossa kasvaneet kurkut ole edes ..minkään makuisia....
Syödäis näitä kotimaisia vihreitä herkkuja sitten kun aurinko antaa niille aromit.
 EU.n rahat kai vain tässäkin saavat kyytiä..