Keskustelualueet > Yhteiskunta

Outoja soittoja

(1/1)

Justiina:
Selailin äsken nettilehtien uutisantia ja huomasin päässeeni valittujen joukkoon. Eilen tuli puhelu oudosta numerosta. Enpä vastannut kuten en yleensäkään vastaa epäilyttäviin puheluihin. 

Tässä kerrotaan asiasta:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005042895.html

Osaatte sitten varustautua, jos korvaanne kantautuu myyntipuhetta intianenglanniksi.  ;) Kun mitään vahinkoa ei tapahtunut, en ilmoita asiasta poliisille.
Hyvää yötä, nukkukaa hyvin.

Justiina:
Kolme vuotta sitten kirjoitin huijausyrityksistä. Asia tuli ajankohtaiseksi taas  tänään. Sain puhelun Britanniasta, (muistaakseni puhelin ilmoitti lähtöpaikaksi Sussexissa olevan kaupungin Pulborough) heti aamutuimaan. Hylkäsin sen,  mutta sitten tuli puhelu 358-alkuisesta, senkin hylkäsin, kohta tuli kolmas taas suomalaiselta vaikuttavasta numerosta. Hylkyyn meni sekin varmuuden vuoksi. Tässä odottelen seuraavaa... Vastaan yleensä vain soittajille, joiden nimi on puhelimen muistissa.
Viime aikoina on ollut tietoja "teknistä tukea" tarjoavista huijareista kuten valepoliiseistakin. Ensinmainitut vainoavat  ilmeisesti älypuhelimen käyttäjiä.
 
Luin jostakin, että numero voi näyttää suomalaiselta, koska huijarit ovat kaapanneet puhelinnumeroita käyttöönsä. Miten tässä nyt luottaa soittajan aitouteen? Tulee vainoharhainen  olo.
Olkaa varpaillanne tukea tarjoavien suhteen.
......
Harmituksen paikkasi ihana ulkoiluilma!  Vihdoin loppui marraskuu. Uskaltauduin jäällekin ensi kertaa tänä talvena.

Justiina:
Yksinpuhelija jatkaa. Tänään soitettiin muka Briteistä. Enpä kysellyt kuulumisia, koska luin eilisestä Hesarista laajan artikkelin sijoitushuijaustehtaasta. Tehdas sijaitseekin Ukrainassa. Pöyristyin toiminnan raakuutta. Juonena on päästä juttelemaan lähinnä ikäihmisten kanssa, olla muka kiinnostunut heidän elämänkokemuksestaan ja luoda luottamukselliset suhteet. Sitten huijarit siirtyvät seuraavaan vaiheeseen, eli tarjotaan rikastumismahdollisuus kryptovaluuttaan sijoittamalla. Jos siihen sortuu  saa heittää hyvästit säästöilleen.
Jutussa oli haastateltu suomalaista Etelä-Euroopassa asuvaa eläkeläisnaista. Nainen miehineen oli menettänyt huijaritehtaalle kaikki rahansa. Ennen seuraavaa eläkepäivää heidän piti lainata rahaa lapsilta ja tyhjentää pakastimen ruoat, kaikki meni.

Juttu oli hyvin tehty ja laaja. Hesarin toimittajien lisäksi asiaa ovat penkoneet monen maan toimittajien yhteisjärjestö. Huijaritehtaan omistajat ovat Israelista, niinpä sinne ei suunnata huijausyrityksiä.
Puheluja tulee +41 alkuisista numeroista, mutta kuten jo kerroin, muistakin. On teknisen tuen tarjontaa ja sijoitusneuvontaa ja mitä muuta...

Mikä kumma  ahneuden henki laittaa ihmisen sortumaan helposti arvattavaan huijaukseen?

Anniliisa:
Justiina pähkäilee outoja soittoja puhelimeensa.
Nyt kun tämä maailman tilanne on näin huonossa jamassa niin myös tämä laiton bisnes yleistyy.

Olen jopa hiukan ..vahingon...iloinen  kun alkaa tulla vastatuultakin.
Aikoihin ei enää ole tavallisen tallaajan pieniä roposiakaan pankit arvostaneet.

Nautin kun nyt alkaa vähän pörssitkin valua. Tämä ei ole kateutta vaan tervettä ajattelua ,olen minäkin tähän sortunut jo sijoitusrahastojen aikaan .Joku ehti aina vähän voittaakin kun sai toisten rahoja taskuunsa.

Onneksi huomasin ajoissa kun viisas mies sanoi että ei ne rahat siellä lisäänny
.Siirtelevät vain taskuista toisiin
.Nyt on taas niin epävakaa tilanne että eräät jo sijoittevatkin Kultaan.

Kun on nyt vielä tämä tekniikka tehty helpoksi niin rikollisuuskin on mukana.
Näin se vain menee.Onnenonkijoita riittää.
Maltti on valttia.Ja käärinliinoissahan ei ole niitä taskuja.


.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta