Kun olen lopettanut marjojenviljelyn suuressa mittakaavassa, on jäänyt aikaa marjojen säilöntään.
Olen todennut sen olevan ihan kivaa puuhaa - voi kokeilla erilaisia koostumuksia. Se voi todeta suoraan, että säilöntäohjeissa neuvotaan käyttämään sokeria aivan liian paljon. Hillosokeri säilöö varmasti hyvin, mutta pussin kyljessä oleva ohje on kovin "makea".
Luotan sihen, että Melatiini on turvallinen säilöntäaine sisältäen kaliumsorbaattia ja natriumbentsoaattia.
Vimeksi hillosin satsin, johon käytin yhden kilon sekä mustikoita että vadelmia, siis 2 kiloa yhteensä. Sokeria vain kolme ruokalusikallista.
Tuloksena marmeladi, joka todella maistuu marjaiselta "Kuningatarhilloa".
Lasitölkkien kannet ovat nykyään tiiviitä, sulkevat suunsa hyvin

. Se auttaa säilymistä.
Voi sitten valita, onko aamupuurossa voisilmä vai vitaminipitoista maukasta marmeladia.