Keskustelualueet > Yhteiskunta

Senioriportaali www.goldenage.fi on ollut toiminnassa 15 vuotta

(1/2) > >>

Aarno Korpela:
Senioriportaali www.goldenage.fi on ollut toiminnassa 15 vuotta

Miksi portaali perustettiin?

Internetin käyttö alkoi yleistyä 1990 -luvun lopulla. Oli selvästi nähtävissä, että mm. julkinen hallinto ja pankit pyrkivät siirtämään palveluitaan nettiin. Havaitsin silloin puutteen ihmisten tiedoissa ja taidoissa hyödyntää netissä olevia palveluita - nimenomaan huomasin oman ikäluokkamme myös vastustavan tätä kehitystä.

Keskustelin asiasta ystäväni kanssa ja päätimme, että voisimme omalta osaltamme auttaa kaltaisiamme tosiaikuisia poistamaan pelkotiloja, jotka liittyivät tietokoneiden ja netissä olevien palveluiden käyttöön. Tähän liittyi myös, että annettava koulutus oli silloin aivan liian teoreettista tavallisen käyttäjän kannalta.

Tämä johti siihen, että teimme nettiin sivuston www.goldenage.fi välineeksi opetettaessa tietokoneen ja netin käyttöä. Ihan alkuvaiheessa saimme yhteistyökumppaniksi ET-lehden. Suunnittelimme ja ylläpidimme ET-verkkolehteä 5,5 vuotta. Yhteistyö loppui, kun iso lehtitalo alkoi itse tekemään verkkolehtiään.
Vuosien kuluessa olemme osallistuneet messuille, senioriristeilyille, goldenage-viikonloppuihin, kouluttaneet kansalaisopistoissa ja kirjastoissa.

Viisitoista vuotta on vierähtänyt ja me alkuunpanijatkin olemme siinä samalla vanhentuneet kuin huomaamatta viisitoista  vuotta. Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että teemme sivuston ylläpitoon liittyvän suunnittelun ja koodauksen ihan omin voimin. Emme ole halunneet hankkia toimintaamme ulkopuolista rahoitusta vaan kustannamme sen ihan  omasta kukkarosta. Siksi tuntuu kummalliselta, että joku häiriköimällä ja uhkailemallakin pyrkii siihen, että lopettaisimme.

Seuraavaksi haluan kertoa kaikkein tärkeimmän asian.

Meillä on ollut vuosien saatossa ystäviä, jotka auttaneet meitä ongelmatilanteissa. Olemme kohdanneet ihmisiä, jotka ovat halunneet kirjoittaa tarinoita portaaliimme.

Suuren arvon ja kiitoksen haluan osoittaa teille, jotka juttelette/kirjoitatte foorumeissamme.

Itse asiassa tuntuu ihan juhlalliselta, että 15 vuoden  jälkeen goldenage.fi on olemassa ja me jatkamme sitä yhdessä teidän kanssanne.

Huittisissa 23.3.2015
Aarno Korpela

Justiina:
Onnea ja pitkää ikää portaalille. Kiitos kaikille teille, jotka mahdollistatte tänne kirjoittelun. Omasta puolestani voin sanoa, että olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta tosi paljon (ne tilastot!).

Säikähdin tosissani, kun näin otsikon. Mieleen tuli, että nyt siellä pantiin pillit pussiin... Onneksi erehdyin. :D

Vaatimattomalla kukkakimpulla tervehdin kaikkia teitä jotka jaksatte jatkaa.


pumpuli:
Paljon Onnea 15-vuotiaalle Golden Agelle!  :)

Siitä on kymmenen vuotta, kun löysin tämän paikan. Olin GA:n kursseilla ja pesiydyin tänne. Tänne tulee, kuin mukavaan kyläpaikkaan. Täältä löytyi nettiystäviä, joiden kuulumisia on mukava lukea.

Pääsin GA:n "siivellä" messuille, senioriristeilyille ja viikonlopputapaamisiin. Pelkkiä myönteisiä muistoja!  :D

Kiitos teille, Ylläpidon porukka, kaikki kirjoittelijat ja myös teille hiljaiset lukijat.

Olemme "iskussa" ja jatkamme tästä!  ;D

Korpelalle ja kumppaneille tervehdys: "Huipulla tuulee aina!"

kukka:
Onnea Portaalille, ja pitkää ikää ja terveyttä portaalin ylläpitäjille.
On ollut mukava seurata hauskoja, ja elämää täynnä olevia juttujanne.  Itsekin olen pieneltä osaltani yrittänyt jakaa ajatuksiani.  Kiitos, että on siihen tämä mahdollisuus.

merituuli:

   ONNITTELUT 15 VUOTIAALLE GOLDEN AGELLE !

Siitä on varmaan lähes 10 vuotta, kun sattumalta löysin tänne.
Kuulun niihin laiskoihin kirjoittajiin, mutta aika ahkeriin lukijoihin.
Mukava että tällainen palsta on olemassa ja kiitos teille aktiivisille
kirjoittajille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta