Kirjoittaja Aihe: Tavallista arkea  (Luettu 82128 kertaa)

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #15 : 14.11.2013 21:28:25 »
Nyt on testattu, että ilman "kannettavaa" kyllä pärjää maanantaista torstai-iltapäivään!

Päätteeni on juniorin koekäyttämä ja laitteen oma akku ei tahdo kovin pitkiä istuntoja kestää, joten minulla on "ulkoinen pieni akku", joka laitetaan sähkövirtaan. Siinäpä sitten maanantai-iltapäivän ruuhkassani unohdin akun kaupunkihuusholliin.

Joku "etiäinen" varmaankin laittoi minut sunnuntai-iltana syöttämään tämän viikon erääntyvät laskut pankin sivuille lähteviksi eräpäivinään. Yleensä niitä en enakkoon syöttele.

Puhelimen unohtaminen olisikin sitten ollut aivan eri asia. Saunalahden kautta kun ei ole onnistunut laitattamaan kahteen eri puhelimeen yhtä ja samaa numeroa (aivan viime aikoina en ole asiaa tarkistanut). Toinen telefooni voisi olla jo odottamassa maalla. Lankapuhelinmahdollisuutta kun sielläkään ei enää ole. Eikä kannattaisi pitääkään, kallista olisi tänä päivänä. Nettiyhteyskin kun toimii langattomana omien antenniensa kautta.

Onneksi on vain kännykkäriippuvuus!!!


Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #16 : 19.11.2013 23:37:16 »
Nyt on testattu sekin, että ilman sähköäkin pärjätään!

Perjantaina tulin tänne rannalle, juniori ja ystävättäreni tulivat pieniin työtalkoisiin myös.

Sunnuntaiaamuna juniori heräili jo aamukahdeksalta ja vitsaili, että ehditään ainakin aamukahvit keittää, jos vaikka sähkökatkos tulee! Syötiin puurot ja juotiin kahvit ja sitten kello 10.00 meni sähköt.

Talothan ovat sähköriippuvaisia. Vesikiertoinen lattialämmitys toimii sähköllä, porakaivon vesi nousee sähköllä, koneellinen ilmastointi tarvitsee sähköä, sammutusjärjestelmä tarvitsee sähköä...kaikki on sähkön varassa.

Sunnuntain kuuden hengen poppoo, joka kasaa "tarinakirjaa" kansakouluaikamme opettajista, koulumatkoista ja kaikenmaailman kouluumme liittyvistä tarinoista, tuli sähköttömään taloon ja sai kahvin sijasta omatekoista viinimarjamehua muun tarjoilun lisukkeena.

Sunnuntai-iltana oli ihana täysikuu. Kun järvi on tyyni ja kuu loistaa täysillä, mielikuvitus rakentaa ihania kuunsiltoja, mutta sunnuntai-iltana järvi lainehti ja tuli lähes pelottava tunne! Muuten oli turvallisuuden tunnetta, kun oli valoisaa.
Toisin oli eilen eli maanantai-iltana, kun oli säkkipimeää. Kuuden-seitsemän kynttilän ja otsalampun kanssa yritin inspiroida itseni jotain tekemään. Ja hiljaisuus oli sataprosenttinen. Nautin siitä! Totesin jollekin tuttavalleni, että tuollaisia "sähköttömiä kausia" aisi olla useamminkin, ilman todellista sähkökatkosta!!!

Puhelin toimi maanantai-iltana lähes moitteettomasti, sunnuntaina oli lupa hetkittäin vain hätäpuheluihin. Otti vastaan junioreiden soitot minulle päin. Ja autossa pystyi puhelinta tarvittaessa lataamaan.

Tänä aamuna jyrähdin Savon Voima Oy:n "yläkertaan" Kuopioon ja tänään sähköt saatiin. Sen verran autettiin kenttämiehistöään vähentänyttä sähköyritystä, että omalta muuntajaltamme pyysin kolmea miestä tarkistamaan sähkölinjamme seuraavalle muuntajalle, onko kaatuneita puita jne. Korjausmiehet tulivat vastaan ja olivat tyytyväisiä omatarkastukseemme. Nopeutimme kaksi, kolme tuntia sähkönsaantiamme.

Päätimme kyläkunnan miesten kanssa, että seuraavan, pitkäkestoiseksi arvioidun katkoksen (toivottavasti kaukana edessäpäin!) alkumetreillä tarkastamme linjat ja "kartoitamme" mahdolliset vikapisteet.

Kokemus tämäkin. Talothan ovat tiiviitä, varaavassa takassa pidin uunillisen verran tulta ja peruslämpö pysyi kohdillaan, kun ulkona oli lämpöasteita, vaikkakin tuulista. Paineettomasti loriseva vesi riitti ja toiletit toimivat.

Televisio pauhaa taustalla, istun päätteen ääressä ja välillä puhelin soi. Arki on tullut takaisin!

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #17 : 03.12.2013 12:59:56 »
Taitaa olla kaikikien palstalaisten mielessä jo joulunaluskiireet. En tiedä kiireistä, eilen Kivijärvellä, huomenna Toivakassa ja onneksi vasta viikon kuluttua keskiviikkona Hesaan. Vähän humputtelemaankin!!!

Paperienkeleitä ovat rouvat keskisessä Suomessa innostuneet tekemään ja asia juoksuttaa minua.

Viikonlopun tietämissä täytyy rauhoittua.

Lukemaan olen teidän kirjoituksenne ehtinyt.

Hyvää joulunalusaikaa kaikille. Kilttinä pitää vielä muistaa olla.

Hemuli

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 979
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #18 : 03.12.2013 21:15:51 »
Taitaa olla kaikkien palstalaisten mielessä jo joulunaluskiireet.

Niin ne joulukiireet! Se on kaiketi alkanut se jumalaton höösääminen joulusta.
Kunpa pääsisi yli joulun niin, ettei tarvitsisi edes unta nähdä siitä.

En tiedä, miksi tökkii. Kai siksi, kun olen nykyään niin laiskistunut, että ei paljoa huvita koko joulu.
Pakko on kuitenkin pojan lasten tähden jotain laittaa. Niin ja onhan tässä aina vaan itsellä kotonakin eräs jouluun uskova...

- Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia. -

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #19 : 31.01.2014 18:56:14 »
Nyt Piikatyttö ottaa vastaan onnitteluja. Syntymäkuntani (syntymässähän kävin Hesan Kätilöopistolla ja viikon vanhana matkustin pientä nyrkkiä puiden junalla Keski-Suomeen!!!) saa kansallispuiston! Nimeksi on ehdotettu Etelä-Konneveden Kansallispuisto, mutta rautalampilaiset haluaisivat kansallispuiston nimeen myös Rautalammin. Eiköhän tuosta nimestä yksimielisyyteen päästä.

Nyt minullakin tulevana konnevetisenä on mottona "Konnevesi kartalle"!
Annuska

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 789
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #20 : 01.02.2014 08:09:28 »
Onnittelut kansallispuistosta! Piti oikein tarkistaa kartalta missä kohtaa Keski-Suomea Konnevesi sijaitsee kun en ole siellä koskaan käynyt. Varmaan kaunis paikka asua.

Hyvää viikonloppua täältä pyryisestä Etelä-Karjalasta!

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #21 : 01.02.2014 18:30:23 »
Nyt Piikatyttö ottaa vastaan onnitteluja. Syntymäkuntani (syntymässähän kävin Hesan Kätilöopistolla ja viikon vanhana matkustin pientä nyrkkiä puiden junalla Keski-Suomeen!!!) saa kansallispuiston! Nimeksi on ehdotettu Etelä-Konneveden Kansallispuisto, mutta rautalampilaiset haluaisivat kansallispuiston nimeen myös Rautalammin. Eiköhän tuosta nimestä yksimielisyyteen päästä.

Nyt minullakin tulevana konnevetisenä on mottona "Konnevesi kartalle"!

Onnea kummallekin osapuolelle ja eniten Kansallisveden järviluonnolle.

http://www.youtube.com/watch?v=gRYfwi56B-E

Sopivin nimi olisi Etelä-Konneveden kansallispuisto. Kunnat katoavat liitosten myötä, mutta järvi säilyy.
Kansallispuistojen nimissä ei näy kunnan tai maakunnan nimi. Kuka tietää, missä kunnissa sijaitsevat vaikka Salamajärven, Tiilikkajärven tai Pyhä-Häkin kansallispuistot? Siellä ja monessa muussa kansallispuistossa olemme kolunneet "vaelluskenkävuosina". Tavoite kaikkien kiertämisestä jäi sairauteni pahennuttua.
Onneksi uuteen kansallispuistoon pääsee tutustumaan veneilijänä.

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #22 : 02.02.2014 00:33:34 »
Kiitos Justiina vinkistä, eka kertaa ko. veneretken katsoin.

Isot vesialueet ovat Konneveden pitäjän puolella ja järven nimi on Konnevesi. Konnevesi nimessä säilyy, mutta ilmeisesti Rautalampikin nimeen on väännettävä!

Konneveden ja Liesveden, jonka rannalla nytkin kirjoitan, väliin jää useampi koski, joista Siikakoski nimekkäin. Olihan presidentti Kekkosen ja hänen henkilääkärinsä laukaalaisen Sotamaan veneretki Siikakoskelle jokakesäinen tapahtuma.

Konneveden keskustan läheisyydessä on Häyrylänranta, jossa tulevana kesänä on ravintola anniskeluoikeuksineen ja tasokas ruoka. Ja  monentasoisella veneellä pääsee rantautumaan kansallispuistoonkin.

Tänään tutustuin ja testasin tehokkaan imurin, Pro-Aquan. Tehoja riittää ja pöly menee vesisäiliöön. Imuroin bonnelit (ne käännetyt!!!), sijauspatjat, tyynyt, täkit peitot, matot, sohvat jne.jne. Erittäin tyytyväinen olin. Ja huh, mitä kaikkea löytyi, vaikka kuinka on puisteltu ja tuuletettu. Huomenna jatkan vielä imurointia. Pari kertaa vuodessa olisi ilmeisen hyvä käydä "huushollit" läpi ko. laitteella.

Sillä pystyy myös vesipesemään vaikka matot.

Pakkanen on laskenut 6-7 asteeseen ja kevyttä lunta tuli sen verran, että tiet piti aurata. Vasta kolmas kerta tänä talvena!

Tervetuloa Konnevedelle!
Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #23 : 02.02.2014 13:53:29 »
  Kyllä Tiilikan  kansallispuisto on tullut tutuksi,Sinne tehtiin retkiä aikoinaan Rautavaaran lakkasoita ravatessa.
Samoin Pyhähäkki jäi mieleen Seinöjoen ja Kauhavan reissuita.Ja tietenkin tuo kuuluisa UKKn puisto lapin ruskamatkoilta.
Mutta tämä uusi,Piikatytön elomaille suunniteltu olikin oudompi.Kartta siinä piti ottaa avuksi.
Yllätyin,eilenkin ajeltiin bussilasti teatterin ystäviä Jyväskylään sitä Kauppa-Lopoa katsomaan.
Aika lähellä ainakin kartalla onkin jo Konnevesi tuosta Kuopio-Jyväskylä tiestä.
Onnittelut ja toivottavasti suunnitelma toteutuu.
 Jos vielä sellaisia siipiratas veneitä sinne laittavat  niin varmaan  on houkutus suuri päästä niillä ajelemaan.
Sellaisillahan katsellaan Floridan suoalueita ja pieniä pesukarhuja siellä rannoilla.
Olenpa saanut napattua Alligaattorin pyrstöstäkin kuvan kameraani.
Olisi varmaan aika alkaa opetella näitä kuviakin laittamaan aina mukaan näihin kirjoituksiin.Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #24 : 23.02.2014 01:08:32 »
Palasin taas rakkaalle rannalle katsomaan, että ovet ovat lukossa, kraanat oikeassa asennossa jne. jne. Etelän hiihtolomalaiset jättivät vähälumiset maisemat. Kunnollisia hiihtolatuja ei ollut, mutta jäällä saattoi hiihtää, ei ollut vettä, eilä paljon luntakaan. Ja taas kaikki oli siistiä ja "ehjää" lähtijöiden jäljiltä.

Paras osa päivää meni tennishallilla. Saimme Keuruun Tennisseuralaisia vieraiksemme ja minäkin olin kahdessa sekanelinpelimittelössä mukana. Tosin toinen sekanelinpeli toteutui kolme miestä ja minä-kokoonpanolla. Vierailevan seuran naisista oli yksi jäänyt pois ja puutos korvattiin miehellä.

Näin rannalle saapuminen jäi iltamyöhään.

Yksi taloista oli tyhjillään kuluneen viikon, mutta kurkkasin sinnekin. Ja onneksi kurkkasin. Nilanin kaappi, mikä hoitaa lattialämmityksen, koneellisen ilmastoinnin ym. ym. piti ihmeellistä ääntä. Lämpötila, joka on talon tyhjillään ollessa noin 16 astetta, oli laskenut 12,5 asteeseen. Näistä asioista tietävä juniori meni Tahkolle paremman puoliskonsa kanssa, eikä ollut tavoitettavissa. Mutta onneksi parin kilometrin päässä asuu lvi-ekspertti, jolle uskalsin soittaa, vaikka oli lauantai ja kello 20.30. Neuvo oli: talon sähkön pääkytkin pois päältä ja minuutin kuluttua takaisin päälle. Ja niin Nilan lähti käyntiin "normaalilla äänellä". Tunnin kuluttua kävin "kuuntelemassa äänet" ja normaalilta kuulosti. Ekspertti tulee tarkistamaan tilanteen aamulla, vaikka sunnuntai onkin.

Maanantaina täytyy lähteä selvittämään syytä moiseen. Jos olisi ollut kovat pakkaset, olisi saattanut tulla jäätymisiä, vaikka kuinka tehokkaasti kaikki tulevat ja menevät putket onkin eristetty. Eli onnea oli matkassa.

Savon Voima Oy on meidän sähköntoimittaja, joten heiltä tilastot mahdollisista sähkökatkoista menneeltä viikolta (asukkaat eivät pienistä katkoista säikähdä ja minulle ilmoita). Lisäksi Nilanin maahantuoja saa selvitellä asiaa. Talonmiestehtävät ovat monenlaisia!

Lämmitys- ja aurauskulut ovat olleet vuodentakaisia pienempiä Auraustakaan ei ole tarvittu, kuin neljä kertaa. Naapurustosta löytyy siihenkin maksullinen apu, hoitaa automaattisesti rantatien ja pihapiirit. Tuntuu hienolta, kun omalla kylällä on monenlaista osaamista. Ja kun tuota omaa talonmistäkään ei ole!

Morse piti taas katsoa. Sitten tuli New Yorkin rikkaista dokumenttia, taisi tulla toistamiseen. Ja yöradio pauhaa taustamusiikkina.

Kello on paljon, mutta keitän vielä kaakaon (ilman rommia!) ja sitten "pirtti pimeäksi"!

Mukavaa sunnuntaipäivää teille kaikille. 

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #25 : 02.03.2014 00:25:33 »
Torstaina taas palasin rannalle. Tiistaina sain Nilanin kaappeihin uudet "virtapiirit", kolme jokaiseen kaappiin. Taitaa mennä takuuseen, kun toimiviinkin osat vaihdettiin.

Tämän päivän ongelma, kaikki teetätetään alihankkijan alihankkijalla halvoissa maissa ja sitten korjataan ja korjataan takuutyönä. Ei mahdu minun järkeeni.

Sen verran pakkasta, että lainehtiva järven vesi on jäätynyt. Kun kävelin rantoja pitkin, sauvat piti olla, liukuesteitä kun ei kengissäni ole. Potkulekalla olisi ollut vauhdikasta menoa.

Tänään oli erittäin kaunis ja aurinkoinen päivä. Toinen juniori tuli eilen ja monelaista puuhaa meille riitti. Tärkein asia oli remontoitavan syntymäkotini maalämmön tarjouspyyntöjen tekeminen. Kun on yritys ja hanke menee yli 3000 eur, pitää pyytää tarjous vähintään kolmelta eri toimittajalta. ilmeisesti työn tekee naapuriyrittäjä, mutta silti "paperisota" on käytävä.

Juniori lähti kaupunkiin, minä nautin maalaismaisemasta vielä maanantaiaamuun, jolloin pikkukaupunki kutsuu. Iltapäivällä maaseutumatkailuun ja markkinointiin liittyvä tilaisuus, jossa on viisainta olla mukana.

Illan suussa ennen suosimiani rikossarjoja katsoin netistä Rita Tainola shown, jossa Lenita Airisto oli keskustelukumppanina. Että siinä on kaksi suorasanaista naista. Älykästäkin. Pidän heistä molemmista ja taidan "minikoossa" löytää samoja piirteitä itsestänikin! Katsokaa tytöt ja miksei pojatkin, ko. show ja kertokaa ajatuksista, joita syntyi katselun tuloksena.

Viime lauantaina tv selkäni takana kertoi New Yorkin rikkaista, nyt tuutista tulee Sambian ryöstöpolitiikasta. Ja valkokaulusrikollisiahan maan ryöstäjät ovat.

Toivotaan, että sunnuntainkin sää on lämmijn ja aurinkoinen. Pajunkissat ovat jo puhjenneet Keski-Suomessa. Saas nähdä, mikä kukkameri on pääsiaäisenä vai onko meillä metri lunta!

Nauttikaa keväisen oloisesta säästä!

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #26 : 02.03.2014 00:29:04 »
Sukkelat sormeni kehittelivät uuden kulkuneuvon, potkuleka!!! Kätevä jäällä, liikkuu kepeästi ja avaa vaikka avannot!!!

Piikatyttö

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 661
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #27 : 21.03.2014 11:37:01 »
Katsokaapas ystävät tänä iltana kello 22.00 "Inhimillinen tekijä". Kerron myöhemmin, miksi pyysin katsomaan!

acca

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #28 : 21.03.2014 12:58:17 »
  Piikatyttö, olin merkannut sen jo itselleni katsottavien joukkoon.

   Hömppää tuleekin kohta korvistakin ulos. Samoin sitä sapelien kalistusta päivästä toiseen. Elämme taas tämmöistä aikaa.

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Tavallista arkea
« Vastaus #29 : 21.03.2014 17:06:35 »
Katsokaapas ystävät tänä iltana kello 22.00 "Inhimillinen tekijä". Kerron myöhemmin, miksi pyysin katsomaan!

Ex?
Katson myöhemmin Areenasta. Luin ohjelman esittelyn, ihan kiinnostava aihe.