Kirjoittaja Aihe: Lammasta pääsiäieksi  (Luettu 8161 kertaa)

Hanna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Lammasta pääsiäieksi
« : 17.04.2011 14:02:32 »
Luuton lampaanpaisti odottaa pakastimessa pääsiäistä. Sitä "omaa parasta resptiä" en ole oikein löytänyt enkä tänä vuonna tiedä mitä kokeilisin. Monilla on varmaan oma hyväksi koettu ohjeensa. Kertoisiko joku omansa - ellei se nyt satu kuulumaan "perhesalaisuuksiin"?
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Re: Lammasta pääsiäieksi
« Vastaus #1 : 17.04.2011 17:15:28 »
Hanna kirjoitti:
> Luuton lampaanpaisti odottaa pakastimessa pääsiäistä. Sitä "omaa
> parasta resptiä" en ole oikein löytänyt enkä tänä vuonna tiedä mitä
> kokeilisin. Monilla on varmaan oma hyväksi koettu ohjeensa. Kertoisiko joku
> omansa - ellei se nyt satu kuulumaan "perhesalaisuuksiin"?

Hei vaan,
aurinkoista palmusunnuntaita!
Tänä vuonna ostan valmista savulammasta pienen palan. Laiskuus iskee ja mieli tekee oikoa kaikessa mahdollisessa.

Lammas kahvimarinoituna, mintulla ja valkosipulilla maustettuna, pussissa paistettuna on hyvää.
Tämä ohje on Marttojen sivuilta kopsattu. Siinä on oikeat mittasuhteet mausteille, samoin paistolämpötila. Oma ohje olisi suurpiirteisempi  eli otetaan mitä on ja unohdetaan uuniin  :D

Lammaspaisti

2 1/2-3 kg:n lampaanpaisti
marinointiliemi:
5 dl vahvaa kahvijuomaa
maustamiseen:
1 rkl minttua
1 rkl suolaa
5-8 valkosipulin kynttä
valeluun: vahvaa kermakahvia
kastike:
4 dl paistolientä
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokakermaa
mustapippuria
sinappia

1. Puhdista paisti hyvin. Pane se ja kahvi esim. suureen paistopussiin ja anna marinoitua seuraavaan päivään. Kääntele pussia välillä.

2. Hiero paistin pintaan suolaa ja murskattua minttua. Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet ohuiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä viiltoja joka puolelle paistia ja työnnä valkosipulisuikaleet niihin.

3. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, ettei se kosketa luuta.

4. Nosta paisti ritilälle uunipannun päälle. Paista 175 asteessa noin 1-1 1/2 h/kg riippuen siitä, kuinka kypsää haluat lihan olevan. Punertavan lihan sisälämpö on 70 astetta, täysin kypsän noin 80 astetta. Valele paistia kypsennyksen aikana useaan kertaan kermakahvilla. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä.


5. Ota liha uunista, peitä alumiinifoliolla ja anna tasaantua. Siivilöi paistoliemi kastikkeeksi ja lisää siihen vehnäjauhot. Keitä muutama minuutti. Mausta ja lisää kerma.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Hanna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Re: Lammasta pääsiäiseksi
« Vastaus #2 : 18.04.2011 14:08:36 »
Kiitos Justiina! Tuntuu hyvältä reseptiltä, täytyy varmaan kokeilla. Nyt vain pyhiä odottelemaan.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

pumpuli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 903
    • Profiili
Vs: Lammasta pääsiäieksi
« Vastaus #3 : 25.03.2013 08:21:59 »
Olen tässä kaivellut vanhoja juttuja. Muistin, että jossain on Justiinan selkeä lammaspaistin ohje. Tässä se on tarvitseville. Hanna ei ole kertonut, kuinka hänen paistinsa onnistui!  :-X

Itse en tee lammasta. Minulla on "hovihankkija", nuorimies, joka kulkee Porista "ympäri-ämpäri". Myy kaikenlaisia tuotteita suoraan tehtaalta. Hän etsi uuden osoitteeni, mutta olin liikekannalla. Tapasimme maantiellä ja ostin häneltä broilerin rintafileitä. Kaikki hänellä on isoissa pakkauksissa. Niitä fileitä syötän, jos joku eksyy meille Pääsiäisenä! Riisiä vaan ja vihanneksia. Se on siinä! Ja hedelmärahkaa jälkkäriksi. Nam!  :)

Niin-ja juusto-limettikakku on pakkasessa.