Kirjoittaja Aihe: Euroopan Unioni ja Kreikka  (Luettu 3297 kertaa)

espen

 • Vieras
Euroopan Unioni ja Kreikka
« : 11.12.2012 08:48:13 »
Kreikka on perinteisesti Laivanvarustajakansa, jonka ei kuulu laivanvarustelusta saamistaan tuloista maksaa veroja. Sen lisäksi liikkuminen paikallisesti kuuluu muiden EU-maiden maksupiiriin:

  Kreikan tila (käännetty daily mailista)

--------------------------------------------------------------------------------

Alkuperäinen artikkeli:
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...#ixzz1QHxOYuim

Kreikassa mättää kaikki = koko järjestelmä, lue tämä artikkeli!!!

Jopa tukahduttavan kuumana kesäpäivänä, Ateenan maanalainen on ilo. Se on ilmastoitu, ja plasmanäytöt viihdyttävät matkustajia jotka rentoutuvat viileissä, luolamaisissa lähtöhalleissa - ja junatkin kulkevat ajoissa.

Tämä state-of-the-art nopea liikennejärjestelmä tarjoaa toisenkin bonuksen käyttäjille: se on itse asiassa ilmainen pääkaupungin viidelle miljoonalle asukkaalle.

Mitään esteitä kulkea vapaasti tähän vaikuttavaan metroverkkoon ei ole, Ateenan 'hyviä kansalaisia' sen sijaan pyydetään hankkimaan ja valikoimaan liput lippukoneilla ennen lähtöä. Harva vaivautuu. (oma huom: esim. Lontoon metrossa on portit, mistä pääsee läpi vain syöttämällä lipun ja lisäksi kopeissa valvojat).


Tämä ei ole yllättävää: huijaamisesta jättimäisessä mittakaavassa - pienimmän kaupan omistajasta liike-elämän ja politiikan vaikutusvaltaisimpiin hahmoihin - on tullut yhtä suuri osa kreikkalaisen elämää kuin ouzo ja oliivit.

Itse asiassa, samalla tavalla kuin metrolippu jätetään maksamatta, Kreikan kansa maksoi tuskin penniäkään maanalaisen n £ 1,5 miljardin rakennuskustannuksista - se tarjottiin Brysselistä (maksajana EUn veronmaksajat) 2004 olympialaisiin poistamaan kaupungin pahamaineisia ruuhkia.

Liikenteen etuisuudet eivät rajoitu asiakkaille. On uskomatonta, että Kreikan rautateiden keskipalkka on £ 60000 (oma huom: vastaa 5500 euroa/kk), mikä sisältää myös siivoojat ja ratatyöntekijät - kolminkertainen verrattuna keskimääräisen yksityisen sektorin työntekijän palkkaan täällä (oma huom: viittaa Britanniaan).


Maanpäällinen rautatieverkko on samanlainen vedätys kuin EU:n rahoittama maanalainen. Vaikka sen vuositulot on vain £ 80 miljoonaa lipunmyyntiä, sen palkkasummaa maksetaan yli £ 500m vuosi - mikä sai erään kreikkalaisen poliitikon huomauttamaan, että olisi halvempaa laittaa kaikki työmatkalaiset taksiin.

"Meillä on rautatieyritys, joka on ihan käsittämättömässä konkurssissa, sanoo Stefans Manos, entinen Kreikan valtiovarainministeri. "Ja vielä, Kreikassa ei ole yhtäkään yksityistä yritystä missä on niin korkea keskimääräinen palkkataso."

On huomattavaa, että sen jälkeen kun lähdimme Eurooppaan osana poliitikkojen huono-onnista unelmaa eurooppalaisesta supervallasta, Kreikan julkisen sektorin palkkamenot ovat kaksinkertaistuneet vuosikymmenessä. Samaan aikaan, etuisuudet ja vedätykset, mitkä muistuttavat Britannian vastaavia ammattiliittojen aikana 1970-luvulla, ovat kukoistaneet.

On naurettavaa, että kreikkalaiset kondiittorit, radiojuontajat, kampaajat ja hierojat höyrysaunoissa ovat niiden yli 600 ammatin joukossa, missä saa jäädä eläkkeelle 50-vuotiaana (ja missä valtion eläke on 95 prosenttia viimeisen työvuoden tulosta) - johtuen "vaivalloisesta ja vaarallisesta" työn luonteesta.

Tällä viikolla kerrottiin, että jokainen perhe Britanniassa saattaa saada £ 14000 laskun Kreikan itseaiheutetusta finanssikriisistä. Tällaiset pelot tosin kiellettiin eilen sen jälkeen kun Brysselissä äänestettiin massiivinen uusi £ 100 miljardin apupaketti, joka, näin sanottiin, ei vaadi panosta Britannialta.

Vaikka tämä olisi totta - ja monet Britannian kansanedustajat epäilevät sitä - meidän (oma huom: viittaa britteihin) pitää vielä pulittaa £ 1 miljardi Kansainvälisen valuuttarahaston takuiksi.

Vastineeksi tästä lainasta, Euroopan johtajat haluavat kreikkalaisten lopettavan tuhlaamisen välittömästi, jos maata aiotaan estää "tartuttamasta" maailman rahoitusjärjestelmä. Luonnollisesti kreikkalaiset eivät ole iloisia tästä.

Constitution Square:lla tällä viikolla, vastapäätä Kreikan parlamenttia, olen nähnyt tuhansia kokoontumassa kampanjoimaan vastustaakseen hallituksen leikkauksia, joiden pitäisi säästää maa konkurssilta.

Mellakoiden, joissa poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajia, jälkeen tuhansia on vielä leiriytyneinä torilla, ennen Kreikan omaa äänestystä ensi viikolla siitä, hyväksyykö se EU:n määräämät tiukat toimenpiteet. (oma huom: tänään hyväksyi)

Kuitenkin näiden mielenosoittajien tulisi suunnata vihansa lähemmäksi kotia - niille kreikkalaisille, jotka ovat jo vuosia tehneet karhunpalveluksen maalleen, jättämällä maksamatta maksut, mitä heidän kuuluisi maksaa.


Mene lyhyt matka metrolla kaupungin 'kooleihin' pohjois-lähiöihin, ja löydät tyrmistyttävän runsauden alueen.

Täällä Kifissian esikaupungissa, keskellä puhtaita, puiden reunustamia katuja täynnä design-putiikkeja ja auton myyntinäyttelytiloja, luxus-merkkeineen kuten Porsche ja Ferrari, elää joitakin rikkaimmista miehistä ja naisista maailmassa.

Täällä kadut on päällystetty marmorilla, ja täynnä viehättäviä puistoja ja kahviloita, tämä lähiö on koti laivanvarustajille kuten Spiros Latsis, miljardööri ja prinssi Charlesin ystävä, sekä lukemattomille muille varakkaille teollisuusmiehille ja poliitikoille.

Yksi syy siihen, että he ovat niin rikkaita, että sen sijaan että maksaisivat miljoonia veroina Kreikan valtiolle, kuten heidän oikeutetusti pitäisi, monet näistä asukkaista elävät täysin verovapaina.

Katu toisensa jälkeen täynnä äveriäitä kartanoita ja huviloita, ympärillä korkeat muurit, ja pihalla omat uima-altaat, useimmat miljonäärit, jotka asuvat täällä ovat, virallisesti, rutiköyhiä.

Miten niin? Yksinkertaisesti: he saavat määrätä itse ansionsa valtion verotukseen ja näitä lukuja harvoin kyseenalaistetaan. Ja rikkaat kreikkalaiset hyödyntävät tätä täysimääräisesti.

On hämmästyttävää, että vain 5000 ihmistä maan 12 miljoonasta myöntää ansaitsevansa yli £ 90000 vuodessa - summa, jolla ei voisi ostaa edes puutarhakatosta Kifissiasta.

Kuitenkin tutkimukset ovat osoittaneet, että yli 60000 kreikkalaiskodilla on yli £ 1 miljoonan sijoitukset, puhumattakaan tuntemattomista määristä ulkomaisissa pankeissa, mikä on saanut taloustieteilijät kuvaamaan Kreikkaa sanoilla "köyhä maa täynnä rikkaita".


Manipuloimalla korruptoitunutta verojärjestelmää, monet asukkaat yksinkertaisesti sanovat, että he ansaitsevat alle perusverokynnyksen 10.000 € vuodessa, vaikka he omistavat luksusveneitä, kakkoskoteja Kreikan saarilla ja kiinteistöjä ulkomailla.

Ja jos verottaja puuttuu tähän yhteiseen juoneen, se voidaan hoitaa antamalla "fakelaki" - kirjekuori täynnä rahaa. On olemassa jopa puolivirallinen lahjustaksa: väärän veroilmoituksen anto vaatii maksua enimmillään 10.000 euroa (keskiarvona kreikkalaisperheen arvioidaan maksavan £ 2000 vuodessa fakelakia.)

Vielä uskomattomampaa, Kreikan laivanvarustajat - Kuninkaiden Kuninkaat Kifissiassa - ovat automaattisesti verovapaita, oletuksella että he tuovat niin suurta hyötyä maahan.

Silti telakat ovat tyhjänä; kerran ne työllistivät 15000, nyt enää alle 500 huoltaa kerran mahtavia Kreikan laivayhtiöitä, jotka, kuten muukin maa, ovat pahasti rappiolla.

Kreikan presidentti George Papandreou vaatii tehoiskua näitä verojen välttelijöitä vastaan - joiden epäillään kustantavan taloudelle jopa £ 40 mrd. vuodessa - hän turvautuu nyt kummallisiinkin keinoihin tunnistaakseen huijareita. Varoitusten jälkeen viime vuonna, virkamiesten mukaan, käyttöön on otettu helikopteriurkkijat ja Google Earthin satelliittikuvat, näyttämään kenellä on uima-allas pohjoisella esikaupunkialueella - ilmaisin omistajan varallisuudesta.

Virallisesti hieman yli 300 Kifissian asukasta myöntää altaan. Todellinen luku uskotaan olevan 20.000. On jopa buumi pressuille millä kattaa altaat ja tehdä niistä näkymättömiä verotarkastajille.

"Suosituin ja tehokkain toimenpide jota omistajat käyttävät, on altaan naamiointi khaki-sotilapressulla mikä näyttää luonnolliselta aluskasvillisuudelta, sanoo Vasilis Logothetis, suuren uima-allas rakennusliikkeen johtaja. "Näin ei helikopterit eikä Google Earth voi bongata heitä."

Mutta tehoiskun uhan edessä, rahaa virtaa nyt pois maasta ulkomaille veroparatiiseihin, kuten Liechtenstein, Bahama ja Kypros.

"Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat perustaa offshore työpaikat Kyprokseen tai Brittiläisille Neitsytsaarille, tai kiinteistöjen osto ulkomailta," sanoo yksi lääkäri, joka ilmoittaa tulot alle £ 90000, vaikka tienaa viisinkertaisen määrän.

Myös Lontoossa on ollut kiinteistöjen ostobuumi, missä Ateenassa toimivat kreikkalaiset ovat yrittäneet salata todellisen omaisuutensa kotimaan veroviranomaisilta.

"Nämä hallituksen anti-veronkierto toimenpiteet pakottavat meidät turvautumaan entistä yksityiskohtaisempiin veronkierron temppuihin," myöntää Petros Iliopoulos, insinööri.

Vihjelinjoja on perustettu tarjoamalla palkintoja ihmisille, jotka ilmoittavat verojen välttelijät. Viime kuussa, näyttääkseen, että hallitus on tosissaan, se nimesi 68 huipputuloista lääkäriä, jotka olivat syyllistynyt veronkiertoon.


"Me teemme kaikkemme kerätäksemme sen mikä kuuluu valtiolle," sanoi Evangelos Venizelos, uusi Kreikan valtiovarainministeri sosialistisesta puolueesta. "Lupaamme tehdä ja ottaa käyttöön uuden rehellisen verojärjestelmän, joka olisi tarvittu jo vuosikymmeniä sitten, niin että ne, joiden kuuluu, maksavat verot asianmukaisesti."

Kuitenkin, on jo liian myöhäistä. Kreikka on käytännössä konkurssissa - luottaen EU rahaan rikkaammista Pohjois-Euroopan maista, mutta näin ollut jo siitä lähtien kun maa lopulta liittyi euroon vuonna 2001.

Kaksi vuotta aiemmin maa oli estetty liittymästä, koska se ei täyttänyt taloudellisia kriteerejä.

Ei ole väliä: kreikkalaiset yksinkertaisesti väärensivät kirjanpidon. Kaksi vuotta myöhemmin, väittäen valheellisesti täyttävänsä standardit liittyen valmistukseen ja teolliseen tuotantoon ja matalaan inflaatioon, kreikkalaiset päästettiin liittymään.

Rahaa alettiin kaataa maahan eri puolilta Eurooppaa ja kreikkalaiset alkoivat tuhlata kuin viimeistä päivää.

Rahaa virtasi kaikille julkisen elämän sektoreille. Tämän seurauksena esimerkiksi Kreikan koulujärjestelmä on nyt yli-henkilökuntaistettu sekasotku, joka työllistää neljä kertaa enemmän opettajia oppilasta kohden kuin Suomessa, missä on Euroopan parhaaksi luokiteltu koulujärjestelmä (oma huom: kuinkahan kauan?). "Mutta meidän pitää silti maksaa vielä tutorit kahdelle lapsellemme", sanoo Helena, ateenalainen äiti. "Opettajat ovat toivottomia - ne näyttävät viettävät suuren osan ajastaan ​​sairaana."

Vaikka Bryssel on nyt suostunut toteuttamaan seuraavan vaiheen velan maksuohjelmasta turvatakseen maan välittömän taloudellisen tulevaisuuden, Kreikan media antaa pahaenteisiä varoituksia, että armeija voi joutua astumaan esiin, jos maan kokeilu yhtyä Eurooppaan päättyy häpeään, konkurssiin ja väkivaltaan.

Nyt kriisi on vain viivästynyt. Sen mukana että eurooppalaiset veronmaksajat säästävät Kreikan konkurssilta toisena vuonna peräkkäin, jotkut sanovat että jopa £ 100 miljardia riittää ainoastaan maan velkojen korkoihin - tarkoittaa että se on PA taas kahden vuoden kuluessa.

Samaan aikaan on tuomiota ennustavia varoituksia, että Kreikan talouden romahdus olisi katalyytti toiselle maailmanlaajuiselle lamalle.

Ehkä jos kreikkalaiset itse olisivat näyttäneet enemmän halukkuutta kiristää vyötään ja maksaa verot valtiolle, äänestäjät Euroopassa eivät nyt tuntisi tällaista vihaa heitä kohtaan.

Mutta kun kävelin kaduilla Kifissiassa, ja katselin kreikkalaislaumojen vain kulkevan maanalaisen lippukoneiden ohi käyttämättä lippua, siihen ei tarvita tutkintoa Euroopan taloustieteestä tietää, milloin joku vain käyttää hyväksi järjestelmää - meidän kustannuksellamme.

................................................. ...

Miksi kaikkia muita järjestelmiä saa olla ???

”EU:n suurin virhe on ollut se, ettei Kreikan kilpailukyvyn heikkenemiseen ole puututtu.”
 
...............

Euroopan unioni‎: Yksittäisellä jäsenmaalla ei voi olla yhteisestä maatalouspolitiikasta poikkeavia tukijärjestelmiä. ?????,

 Kytätäänkö Kreikassa esim näitä tupakanviljelijöitä, niinkuin meidän maatalouttamme? Ei Toki tietenkään.?

Vuosittain Euroopan unioni käyttää noin miljardi euroa vuosittain tupakan tuotannon tukemiseen[7]. Tuki kohdistuu noin 135 000 viljelijälle ja tekee noin 7 300 euroa henkilöä kohden[7]. Suurin osa viljelijöistä asuu Kreikassa ja Italiassa. Muita viljelymaita ovat mm. Espanja, Ranska, Saksa ja Unkari[7].

Miksi kaikkia muita järjestelmiä saa olla ???
 

« Viimeksi muokattu: 11.12.2012 08:50:08 kirjoittanut espen »

matleena

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 999
 • Saturnus Sininen Planeetta Alfa II
  • Profiili
Vs: Euroopan Unioni ja Kreikka
« Vastaus #1 : 11.12.2012 17:58:10 »
Niinpä.
Ei voi kuin todeta
Hallelujah.

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Euroopan Unioni ja Kreikka
« Vastaus #2 : 12.12.2012 07:56:42 »
Niinhän se oli jo puolivuosisataa sitten
Ei ollut vielä näitä rikkaita oikein paljon julkisuudessa.
Mutta oli nämä Kreikkalaiset laivanvarustajasuvut,ONASSIKSET  YM.