Kirjoittaja Aihe: Vitamiinit ja Hivenaineet:  (Luettu 15785 kertaa)

espen

 • Vieras
Vitamiinit ja Hivenaineet:
« : 01.11.2012 16:58:18 »
Tämmöisiä uutisia kuultiin joku aika sitten:

Apteekkariliitto kehotti viime torstaina apteekkeja poistamaan myynnistä kaikki apteekeissa myytävät D-vitamiinivalmisteet, jotka sisälsivät Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa alle 80 prosenttia pakkauksessa ilmoitetusta D-vitamiinimäärästä.

Nyt niitä on osin sitten palautettu hyllyille Meillä on tuossa keittiön pöydällä ollut tuollaisia purtiloita. Joku pilleri aina joskus tulee pistettyä poskeen, ikäänkuin varmuuden vuoksi. En kuitenkaan ole mikään varsinainen intoilija.

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #1 : 03.12.2012 12:36:55 »
 Ei savua ilman tulta.
Vaikka tämä Kuopion Yliopiston tutkimus näistä hivenaineista olikin vähän ankka oli siitä hyötyäkin.
Jotakin tuli julki ja varmaan nyt myös valmistajatkin ovat valppaampia.


Mutta nämä rokotukset influenssaa vastaan eivät ole olleet suosiossa.
Oletteko palstalaiset uskaltaneet ottaa rokotuksen suojaksi tuota peloittavaa influenssaa vastaan.
minulta jäi ottamatta tuon Porvoon reissun takia.
Nyt huomasin että on vielä keräilyerä mattimyöhäisille ja aion mennä.

Annuska

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 789
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #2 : 03.12.2012 17:44:49 »
Me kävimme ottamassa miehen kanssa influenssarokotuksen jo silloin kun ne alkoivat nyt marraskuun puolivälissä.Itse en kuulu riskiryhmään mutta mies kuuluu.Olen ottanut sen itselleni jo muutamana vuonna senkin vuoksi kun mieheni on niin huonokuntoinen ja joudun hoitamaan häntä ja asioitamme.Minä en ole ainakaan huomannut mitään haittavaikutuksia itsessäni.Tiedän kyllä monta jotka ovat sanoneet etteivät ota rokotusta ollenkaan.Itse ajattelin että meillä on jo niin monta muutakin vaivaa ettei haittaa jos yksi vaiva lisää tulee.

Vitamiineista ja hivenaineista sanoisin että on meillä B,C,ja D vitamiinia sekä kalsiumia ja magnesiumia.Tuota Multivita plussaakin ostelen välillä.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2012 17:54:08 kirjoittanut Annuska »

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #3 : 04.12.2012 20:25:47 »
Eilen oli mielenkiintoinen juttu kalaöljykapseleista HS:ssa. Syömme niitä ilmeisesti turhaan, jos on uskominen ravitsemustieteen dosentti Ulla Schwabia.
Syön purkista D-vitamiinia ja kalsiumia. Edellistä siksi, etten matkusta aurinkolomille ja toista siksi, etten juo maitoa. Lisäksi kumpaakin siksi, että olen jo murtanut luuni yhden kerran.

espen

 • Vieras
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #4 : 04.12.2012 21:11:56 »
Eilen oli mielenkiintoinen juttu kalaöljykapseleista HS:ssa. Syömme niitä ilmeisesti turhaan, jos on uskominen ravitsemustieteen dosentti Ulla Schwabia.
Syön purkista D-vitamiinia ja kalsiumia. Edellistä siksi, etten matkusta aurinkolomille ja toista siksi, etten juo maitoa. Lisäksi kumpaakin siksi, että olen jo murtanut luuni yhden kerran.

Minä en usko tuollaista hölynpölyn dosenttia. En  usko muuten dosentti Johan Bäckmaniakaan. maailman sivu on lapsille annettu kalanmaksaöljyä. Sitähän itsekin sain, jotta ei minusta tullut vääräsääristä ja riisitautista .

Riisitaudin aiheuttaa D-vitamiinin puutos. Siihen voi olla syynä ravinnon D-vitamiinin tai auringonvalon puute. D-vitamiini on niin ollen tehokas riisitaudin jne.......

Inkeri

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #5 : 30.06.2015 16:11:13 »
Taas jälleen tehty uusia tutkimusia ravintolisistä, nyt kohteena oli vihreä tee.
Televisiossa esitetyssä dokumentissä oli hätkähdyttävää nähdä, kuinka liiallisesta pillereiden popsimisesta voi joutua vaikka maksansiirtoon nuorikin ihminen.
Siis kohtuus kaikessa , sillä vihreä tee normaalissa käytössä on vain terveyttä edistävä tekijä tutkijoiden mukaan, mutta pakattuna pieneen pilleriin tehot lisääntyvät vaarallisiin lukemiin mikäli käytämme niitä tarpeettomasti.
Norjalaiset käyttävät ravintolisiä tutkijoiden mukaan niitä erityisen paljon.

Miksi ihmeessä asettaisimme elimistömme suurelle kuormitukselle, koska voimme oikealla monipuolisella ruokavaliolla helpottaa rakkaiden elimistömme eloa melko paljon.

Siis ajatusta mukaan itsellenikin ruokakauppaan mennennessä  ;).
Kaikki on mahdollista, paitsi pyöröovissa hiihtäminen !

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #6 : 25.05.2017 07:49:14 »
Niin paljon on turhuutta kaikissa asioissa aina mukana .Eikä varmaan vähiten tuolla apteekin hyllyillä.
Viimeisten tutkimusten mukaan pitäisi ihmisen pärjätä ihan tavallisella monipuolisella ruualla.D-vitamiinia purkista tietenkin pimeän aikaa,sitä kun ihminen osaa valmistaa itse jos saa aurinkoa.Melko kovaa tekstiä on tuo tutkimus että liioilla vitamiineillä ruokimme vain syöpäsoluja.Mahtava onkin tuo auringon vaikutus meihin ihmisiin. Kun on kaunis  aurinkoinen ilta,lenkkipoluillakin on vain hymeileviä ja iloisia kanssakulkijoita...

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #7 : 04.09.2017 07:54:49 »
Pitkästä aikaa onkin nyt aurinkoinen aamu.Taitaa olla nyt se aika että ne viimeiset vitamiinit on aika hankkia jos ne luonnosta halua.
Kovin on epämääräistä nyt noiden marjojenkin saanti.Makeita mansikoita,jotakin syyslajiketta on torit pullollaan ja ihan kesähinnoilla.
Oman puutarhan satokin pitää vielä tarkistaa.Herukkasato oli kovin vaihtelevaa.Tyrnejä tulee kovin heikosti.

Nyt pitää varmaan yrittää turvautua noihin pihlajan marjoihin.Niitä kun nyt on niin että oksat maahan taipuu.Kunhan nyt vielä kypsyvät ja vähän pakkanenkin niitä puraisee .Maistellen vielä makeimmat marjat,joka puussa on omat makunsa.
Sain vinkin että niitä voi pakastaa kokonaisena ja napsia sitten vitamiinit niistä talvella eikä apteekin pillereitä.
Niinpä..ylös ulos ja marjaan..

Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #8 : 03.12.2020 07:40:36 »
Tottumus toinen luonto,sanotaan.aina vaan kurkkaan onko kukaan kirjoitellut tänne keskusteluun.Kiitos kaunis .
Justiinalle maininta kun muistutit tästä Hedelmäkakusta.Tottakai se pitää leipoa,oli ihan unohtua.Ostin  vain taatelia,se kakku on helppo ja hyvä jouluherkku myös. Vietetään nyt erilainen joulu,vain itselle.koristellaan koti, laitetaan vähän erilaisia herkkuja ja niin edelleen.
Muistetaan joulukorteilla läheisiämme ,kortti lämmittää mieltä enemmän kuin kylmä kolahdus puhelimessa.Ja muistetaan tuo tärkeä liikunta josta Pumpulikin puhuu.

Vielä vähän näistä hivenaineista.

Nyt kun on aikaa vain istua  hiljaisuudessa tulee tarkkailtua omia tuntemuksiaankin enemmän. Sain tuntemuksen että onko minulla pientä vapinaa.  Viimeisessä kondrollissa lääkäri mainitsi noin puolihuolimattomasti  että Kalium on vähän alhaalla.
Menin koneelle ja aloin tutkia mitä siitä sanotaan täällä netissä

Kalium on verisuola ja tosi tärkeä ,miksi siihen ei paneuduta enempää .Puute on monen sairauden alullepanija,yksi niistä on tuo pelätty Parkinson.
Ei tarvitse aina syödä kalliita avokadoja,Kotoinen porkkanakin on parempi vaihtoehto.Ja nyt kun on joulun aika niin tummaa suklaata .
 
Yritän nyt ruokavaliolla tämän pahimman Koronakauden ja sitten uusiin kokeisiin.Kukapa sen Kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.
Kuunnellaan kauniita Joululauluja ja Pärjäillään.Anniliisa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 938
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #9 : 20.08.2021 08:09:53 »
Kovin harvoin enää tulee kurkattua tälle palstalle,kiva että on aina joku ilmoitelee  itsestään.
vaihrikas kesä on  selätetty ja illattaas pimenee.
 Pumpuli miettii pensaitaan ja mitä nämä marjat on.
 Minä olen keksinyt terveysmarjakseni Mustamarja Aronian.Nytkään ei hellekesä haitannut vaan on oksat notkollaan tätä superterveellistä
nuoruutta tukevaa supermarjaa.Hyvin korvaa mustikat joita nyt ei saatu.
Puolukoita kyllä vielä aion mennä katsastamaan.

Yöpöydälläni on nyt luettavana Raija Orasen TOINEN MIES.Aihe on nyt kovin keskeinen,miten olisi Suomellemmekin siihen aikaan käynyt jos olisi puuttunut se kuuluisa Talvisodan henki.Pärjäillään.

Justiina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1190
  • Profiili
Vs: Vitamiinit ja Hivenaineet:
« Vastaus #10 : 20.08.2021 21:31:19 »
Kurkkasin! Sentään joku vanhoista kavereista on tallella.
Ne marjat, marjat... Pumpulikin kirjoitti saskatooneista jo aiemmin. Ajattelin vastata, mutta silloin jäi. Löysin pakastinta järjestäessäni viime vuoden saskatoon-karhunvatukka-mustaherukkahilloa. Saskatoonia voi käyttää samoin kuin mitä muita marjoja tahansa, ovat lempeitä maultaan mustikan tapaan. Kävin vuosi sitten napsimassa niitä aamupuuron päälle. Tänäkin vuonna sato näytti lupaavalta, mutta marjojen sinistyessä ne katosivat kummallisesti. Pihassa on asunut keväästä asti mustarastaita. Ne ovat lempilintujani, mutta marjojen käytöstä olen eri mieltä. Luultavasti marja-aronioiden kanssa käy samoin. Tosin nyt on paljon pihlajanmarjoja, ehkäpä rastaat keskittyvät syömään niitä.

Mustaherukkaa tuli paljon. Mustikoita keräsin vähän yli 20 litraa, mutta olipa se työn takana! Helle kuivatti marjat maustepippurin näköön ja kokoon, mutta aina jostakin kosteammasta paikasta jokunen osui kohdalle.

Vitamiineista ja kivennäisistä on huolehdittu. Puolukoitakin taitaa saada. Niiden kyljet punoittavat jo somasti.
Elokuu on mukavaa aikaa. Saa tuoretta syötävää omasta pihasta ja kasvihuoneesta. :)
Jaksellaan!