Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Matkailu / Vs: musiikkia ja teatteria
« Uusin viesti kirjoittanut Anniliisa 05.12.2021 07:34:27 »
 Aloitan nyt tämän jutustelun uutisella.Radio tuossa vierelläni lukee juuri uutisia.

 Ulkoministerillämme Haavistolla om todettu  Korona. Ei vielä oireita mutta positiivinen näyte.

Näinhän se nykyään menee ,pelko koko ajan mielessä ja elämämme sen mukaan.
 Lunta ja pakkasta nyt on ainakin täällä savossa vaikka muillekin antaa.
 Huomenna  on  jo toinen vuosi peräkkäin että juhlistetaan
Suomemme itsenäisyyttäkin  pelko ja kaikentaiset rajoitukset  muistaen. Tapahtumien järjestäjät yrittävät kyllä parhaansa mutta heti tulee taas uusia määräyksiä eikä huvitakaan lähteä tautia hakemaan.
 Pumpulikin tuolla toisaalla huokailee ja miettii tätä tilannetta ja erakoitumista .Pieniä virikkeitä pitää yrittää keksiä.

Nyt sain idean ,ryhdyn laittamaan  tuon sinisen ja välkkyvän valoketjun juhlistamaan huomista itsenäisyyspäiväämme.

Ostin tämän valoketjun silloin  kun maamme juhli 100 vuotista itsenäisyyttämme
Myöhemmin luin jostain että näitä sinisiä valoja ei suositella käytettäväksi, häiritsevät jopa yö-unta jos niitä katselee. tietenkään en jätä niitä pitemmäksi aikaa naapureita häiritsemään.
kunhan vähän nyt repäisen.

 Hyvää joulun alusaikaa toivotellen.

 
 
22
Yleinen keskustelu / Vs: ÄlyVähä
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli 04.12.2021 17:17:35 »


Joutessain kortteja väsäämään.

juuli
23
Yleinen keskustelu / Vs: ÄlyVähä
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli 02.12.2021 20:59:17 »1. Nämä ovat naisen arkipokat. Ruskeat, mitäänsanomattomat kulmiot. ei kuitenkaan jokanaisen katsantoon tarkoitetut. Sopivat naiselle jolla on tiettyjä valuvikoja naamavärkissä kuten omenaposket ja pottunenä. Poskia malli katkaisee samoin pottunenän puolittaa. Tihrusilmät malli ovelasti piilottaa reunan alle. Hörökorvat pienentää. Malliin on lisätty härpäke joka ovelasti kilisee, vieden huomion maanantai-aamun olotilan, tytinän tahdissa. Näitä käyttää Maija Meikeläinen, ei Polly Poikkeava.

2. Stadionipokat. Näitä käyttävät huippu-urheilijat tai siksi aikovat. Tukevat, tarpeeksi tilavat jotta nähdään ohitse säntäävät kilpaveikot. Lasien aisoissa lisä-aisa tekee laseista kestävät. Voi teipillä kiinnittää naamaan jolloin eivät tipahda kovissakaan rynnäköissä. Monivärisinä hämäävät kilpailijan joka ei tiedä näkeekö punaista vai vihreää. Erinomaiset pitkänmatkanjuoksijoille koska eivät huurru ollessaan irti kasvoista. Eivät hankaa.

3. Pappamummulasit koronapiikin ekaluokassa saaneille. Erinomaiset jousto-aisat jotka mahdollistavat nenän äkkinäisen turpoamisen, kasvojen kaikkinaisen muuttumisen. Otsan kuplimisen. Näiden kanssa käytetään ainoja ja reinoja, huopikkaita talvella. Kippurakärkisaappaita. Mummut pitkää esiliinaa ja papat liivintaskukelloa. Monissa liemissä keitetyt. Vakavat kirkkoklasit.

4. Jos haluat pysytellä muodin huipulla tai edes samassa vaunussa niin nämä ovat valintasi. Pukujen dekoltee on avara, helma kapea. Kengät 12 cm cuccit tai manolitot. Hajuvesi Chanel 5. Kleopatramainen vinous tekee kissamaisen viettelijättären. Näillä voi huoleti mennä presidentin itsenäisyysjuhliin. Kaikkiin pienempiin kemuihin . Nämä tekevät arjesta juhlan.

Siitä vain mallailemaan mikä parhaiten itsekullekin sopii. Tai voihan ne ottaa kaikkikin. Naisen mieli on muuttuva,
Miksei lasitkin.

Juuli
24
Yleinen keskustelu / Vs: ÄlyVähä
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli 02.12.2021 20:55:42 »


Joku tietäväinen on todennut kodin olevan onnellisuuden ja rauhan satama.
Minä väitän ettei se ole. Ollenkaan eikä sinnepäinkään.
Vähän päästä saa tietotoimistoista lukea miten just kotona on sattunut sitä ja sattunut tätä joista on onni kaukana.

Otetaan ensin silmälasit. Ne kapineet jotka on monelle tuiki tärkeät. Ilman olet kuin lepakko. Toimii kun on nenällä mutta hyvin usein ne eivät siellä ole. Alkaa armoton lasijahti. Haetaan ensin ne selvimmin näkyvät paikat joista siirrytään sohvanalusiin. Keittiön kaappeihin ja muihin kätköihin minne tavallisissa oloissa lasit eivät joutuisi. Nyt onkin poikkeustila.
Ei löydy, ei.  Kun on pari tuntia kurkoteltu, kumarreltu, venytty, kääntyilty huomataan että nehän onkin päälaella tauolla. Manataan ja huokaistaan helpotuksesta kun uusien hankinta kustantaisi kolmisentonnia.
Toinen itsensä hukkaaja on avaimet. Muistetaan varmaksi että jätin ne eteisen pöydälle vanhan bakeliittipuhelimen viereen. Siitä ne on joko poltergeist Hermanni voronnut tai itsekseen ovat opetelleet siirtyilemään. Taas alkaa jahti. Nyt syynätään taas  kaikki mahdolliset. Hiki tuleee kun välähtelee pääkopassa mikä rumba ja kuulustelu alkaa uusien hankinnassa.  Sen kun joutuu , hankinnan tekemään isännöitsijän kautta johon muutenkin on huonot välit. Lukot on kuulemma kovalla hinnalla just uusittu koko talossa ja uusien avaimien saanti voi olla vaikeahkoa. Viimeksi kurkistetaan käsilaukkuun ja siellähän ne. Huokaistaan taas.  Hankintaan avainkaappi.
Ruokatarvikkeiden loppumisesta ei kannata tehdä numeroa kun se on jokapäiväinen tuttu. Aina puuttuu jotakin.
Vaatteitaan haeskelee alvariinsa kun ei muista missä kaapissa se ja se pusero on.
Paljon hukkuu tavaraa kotosalla. Vähitellen siihen tottuu. Kyniäkään ei löydy kun pitäisi kirjoitella jotain ylös ettei unohda.
Yksi perin mielenkiintoinen seikka on sängyn petaaminen. Normaalisti petaat joka aamu. Ihan iloksi itsellesi. Vaan jos kerrankin jätät petaamatta sekokuntoon niin voit olla varma jotta naapuri tai joku muu tuttu piipahtaa. Siis jos on olosi yksinäinen petaamattomuudella se yksinäisyys katoaa. Varma on niin.
Lukemattomia hukkaamis-, onnettomuusuhkia väijyy kotonasi. Voit olla varma ettei ne koskaan poistu. Ne on pysytelleet vakioina jo usean sukupolven ajan eli niillä on runsaasti vanhaa taitoa.
Sinun ei auta kuin sopeutua.
Kiltisti.

juuli
.
25
Luonto / Vs: Timantteja hangella
« Uusin viesti kirjoittanut pumpuli 30.11.2021 08:32:25 »
Nyt niitä taas on, timantteja.  :) Ei hangella, mutta kuuraisesa maassa ja puiden oksilla. Länsirannikolla on pakkasta kymmenisen astetta.

Joulu tulee ja minä vetäydyn yhä enemmän "kuoreeni". Kauheeta hössötystä ja kulutusjuhlaa!

Elämme erikoisia aikoja.

Lähden katsomaan ,olisiko chatissa ketään kivaa paikalla!  ;)

Rauhaisaa joulunodotusta!
26
Omat rahat / Vs: Mihin sijoittaisit, taide, kiinteistö vai arvopaperit?
« Uusin viesti kirjoittanut Anniliisa 07.11.2021 06:59:27 »
Minulla oli yrittäjä-aikanani tosi osaava kirjanpitäjä .Kannattaa aina ottaa nämä osakkeet joita sinulle tarjotaan tässä osakeannissa
niinpä eläkkeelle jäädessä olikin kertynyt mukava potti.
Myin osakkeet ja ostin ihanan kesäpaikan perheemme iloksi.

Kun sitten seurailin noiden osakehintojen kehitystä niin harmittelin kun tuli myytyä .Tyttäreni  sanoi että monin verroin  olemme saaneet nauttia lomapaikastamme kuin niistä sinun sijoituksistasi jos et olisi niitä raaskinut käyttää.

Nyt luin jostakin että ei vanhana pidä pihtailla jos on varaa nauttia elämästään.
Mitä enemmän sinulla on omaisuutta sitä enemmän yhteiskunta maksattaa jos tarvitset loppumatkalla hoitoapua.
27
Omat rahat / Vs: Kun vanhenen ...
« Uusin viesti kirjoittanut Justiina 23.10.2021 17:15:35 »
Hei,
kirjoitin äsken pitkän sepustuksen, mutta painoin jotakin nappulaa - ja fiuuh -- juttu oli taivaan tuulissa. Mihin lie käsi osunut.

Kirjoitin koronasta ja vanhenemisesta. Koronasta ei päästä koskaan kokonaan eroon. Rokotuksilla voi säädellä sairastumisen mahdollisuutta ja vakavuutta. Odottelen kolmannen kierroksen alkua, käytän maskia ja kuuraan käsiä. Meillä päin on ollut  0 tartuntaa jo pitkän aikaa, mutta koskaan ei voi sanoa, etteikö joku sitä meidänkin perälle kantaisi.

Vanheneminen on nyt totta vaikka peiliin ei katsoisi. Traficom lähestyi kirjeellä ja ilmoitti, että mummon on aika uusia korttinsa, jos meinaa ruokakauppaan ajella. Vanhalla pitää olla laajennettu lääkärintodistus hakemukseen mukaan. Onneksi muistitestissä vielä muistin ja osasin piirtää kellotaulun sekä viisikulmiot. Jospa tässä vielä rattiin pääsee...

Anniliisa, kirjoitit suolasta. Suola on minulle ongelma. Nimittäin liika suola valmisruuissa. En yhtään pidä suolaisesta. Ostin torilta kalakukon. Se oli myrkkysuolaista! Pakastin sen paloina, jospa silloin tällöin saisi murusen menemään. Verenpaineen vuoksi voisin suolaa nauttiakin, mutta kun ei maistu niin ei.
Meitä ihmisiä on moneen junaan, eikö niin. :D

Mukavaa lauantai-iltaa!
28
Omat rahat / Vs: Kun vanhenen ...
« Uusin viesti kirjoittanut Anniliisa 23.10.2021 07:05:30 »
Vanha tottumus toi jälleen näille sivuille ja jos taulukot paikkansa pitää lukijoita  näyttäisi olevan ,kirjoittajat vain puuttuu.
Miksi kukaan esim.uusista jäsenistä ei uskalla alkaa kertoa kuulumisiaan.Helpompaa täällä on pitää yhteyttä kuin noilla kaiken maailman fageboog ym sivuilla,joilla jatkuvasta kysellään salasanoja ja tunnistautumisia.
 Hankalaksi on saatu maailma ja elämämme..Korona,korona vain on puheenaihe ja lähikaupan ovesta ei vain poistu tuo tarralappu,KÄYTÄTHÄN MASKIA kun asioit meillä.
Aikani kuluksi nyt päätinkin paneutua  kunnolla tarkkailemaan mitä syön ja juon.

SUOLA se kyllä se mauste on jonka takia niin moni noita lääkkeitä tarvitsee momta kertaa päivässä että hengissä pysyy.  Pärjäillään ja KIRJOITELLAAN..
29
Harrastukset / Vs: Mikä tuoksu?
« Uusin viesti kirjoittanut pumpuli 20.10.2021 09:54:33 »
Syksy. Sataa. Mietin, miltä syksy tuoksuu. Sade ei tuoksu oikein miltään. Pudonneet lehdet tuoksuu mätänemiseltä. Suppilovahveroissa on oma tuoksunsa ja makunsa.

Minusta syksy tuoksuu  kaipuulta. Kaipaan jo nyt kevättä ja kesää. Kaipaan tanssin jytkettä. Kaipaan heitä, joiden käsivarsilla olen saanut pyöriä, katsoa silmiin, hymyillä.

Mutta erityisesti kaipaan heitä, jotka ovat lähteneet sinne jonnekin.  Ajattelin, että tänä iltana sytytän kynttilän jokaiselle ystävälleni, joka on lähiaikoina poistunut keskuudestämme.

Kynttiläterveisin
30
Omat rahat / Vs: Kun vanhenen ...
« Uusin viesti kirjoittanut Anniliisa 07.10.2021 07:08:58 »
Ikävät on illat ja päivät on pitkät,niinhän se laulukin menee.
Tai sitten,Syksy saapui,synkkä,kolkko.Ei nyt kuitenkään vaivuta vielä synkkyyteen
.
Käännellään taas kohta ne kellot ja sitten taas  onkin Jouluvalojen aika.
Jotenkin sitä alkaa tottua tähän rajoitettuun elämään

Kun on vielä ruokaa ja lämmintäkin ympärillä niin näin nyt mennään.
Hyvää syksyä toivottelen.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10