Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pumpuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Hyvinvointi / Lempiruuat
« : 06.12.2015 23:10:37 »
Olin tilaisuudessa, missä asiantuntijat opastivat meitä ikäihmisiä. Sanoivat, että "vanhus" voi jo huoletta syödä kaikkia lempiruokiaan.  :)

Mietin, mitä ne minun lempiruokani ovat. Päädyin seuraavaan: Kutunjuusto, graavi lohi, sienisalaatti, leipäjuusto ja lakkahillo, naudan ja possun pihvit, maksapihvit, ruisleipä ja voi. Juomista kotikalja ja punaviini, pohjalainen sahti ( saa hyvin harvoin). Herkuista mansikka-kermakakku, herrasväenleivät ja jätski kaikissa muodoissaan.  :-[

Mitähän sinun lempiruokasi ovat?

2
Yhteiskunta / Evakkoreki
« : 12.09.2015 20:07:19 »
Ottamatta sen enempää kantaa nykyiseen maahanmuuttaja-, pakolainen-, turvapaikanhakija -keskusteluun, kerron, että huomenna vien kirppikseltämme kaikki löytämäni liinavaatteet keräilypisteeseen. Paljon muutakin lahjoitettavaa olisi, mutta kaikki vastaanottopaikat ovat tällä hetkellä jumissa! Tulevan perjantaina seison Spr:n lippaan kanssa S-marketin pihassa.

Sensijaan olen paljon miettinyt 40-luvun alun tilannetta, jolloin otimme vastaan suuren määrän Karjalan siirtolaisia. Kouluumme heitä tuli. Meille satakuntalisille oli ihme heidän murteensa. Sitä sitten koulussa pilkattiin ja matkittiin. Viisas opettajmme HH piti meille tiukan puhuttelun karttakeppiä heiluttaen ja irvistely loppui siihen. Myöhemmässä vaiheessa sain heistä hyviä ystäviä ja tanssitovereita. Monet ikäiseni evakot olivat myöhemmin hyvinkin korkeissa viroissa esim. seurakunnan ja puolustusvoimien palveluksessa.

Joku "viisas" keskustelija ehdotti, että jokaisella suomalaisella eläkeläisellä olisi oma maahanmuuttaja, jotta vanhuksen yksinäisyys poistuisi ja maahanmuuttaja oppisi suomen kielen. Suostun, jos saan teettää sillä pakolaiskaverilla pieniä puuhia, mattojen tamppausta, nurmikon ajoa ym. Siinähän sitä samalla oppii kieltä!

3
Yhteiskunta / "Ain laulain työtäs tee....."
« : 28.03.2015 11:35:32 »
Olin eilen sukulaiseni valmistujaisjuhlassa.  Hänestä tuli lähihoitaja. 48 naista ja miestä valmistui terveydenhuollon eri sektoreille lähihoitajiksi. Mukana oli myös maahanmuuttajaluokka. Värikästä, iloista ja hymyilevää joukkoa.  :)

Sukulaiseni aloittaa työnsä nk. freelancerina. Eli hän on ilmoittanut eri työnantajille halukkuutensa sijaisuuksiin. Ja puhelin soi koko ajan! Työtä riittää, jos olet valmis tekemään vaativaa vuorotyötä pienellä palkalla.

Optioita ei ole tiedossa.

4
Koti / Antiikkia, antiikkia.......
« : 01.02.2015 10:59:04 »
Ei sentään. Olen vaatimattomista oloista lähtenyt, joten perintökalleuksia en omista.

Kuitenkin vuosien saatossa on kaikenlaista tavaraa kertynyt. Muuttaessani pienempiin tiloihin, pakkasin vanhat Arabiat varastoon. Nyt olen niitä laittanut esille.

Eilen istuin iltaa miniöiden kanssa. He alkoivat "inventoida" vanhoja astioitani. Googlestahan löytyy kaikki. Aloin itsekin innostua! Huomaan, että minulla on aarteita. Esim. Arabian Seitysemän veljestä kulhosarja. Olen sen saanut Nurmijärveläiseltä anopiltani. Kaikki tallella Juhanista Eeroon. Vähän poretta jossakin. Ikivanhat voipytyt ja maitokannut, maustetölkit ym.

Huomaan, että mummonmökillä sitä vanhaa vasta onkin. Aarre lienee esim. Lotta-Svärd-muki.

Nyt alan käydä lasitavaran kimppuun! Huomaan, että minulla on hyllyssä mm. kaksi Tapio Wirkkalan Revontuli-maljaa! Olen niitä siirrellyt paikasta toiseen, kun eivät mahdu mihinkään. Hyvä, kun en ole hävittänyt!  :-[

Mummonmökillä on myös ikivanhoja saviastioita. Niilläkin taitaa olla tänä päivänä arvonsa.

En minä mitään myy, mutta kiva katsella hintoja. Tämä päivä taitaa mennä kuukkeloidessa!  ;D

5
Harrastukset / Seuraleikit
« : 09.01.2015 16:37:26 »
Ennenvanhaan, kun ei ollut tätä kaikkea viihdetarjontaa, leikittiin seuraleikkejä.

Meninpä taas halpaan ja lupasin järjestää yhteen tilaisuuteen hupia.  ;D

Noh! Formaatti on sellainen, että on neljä kategoriaa: Näyttelijä, Laulaja, Kirjailija ja Urheilija. Kun annan jonkin nimen, niin kilpailijoiden pitää tietää, mihin kategoriaan kys. henkilö kuuluu.

Olen nyt alkanuit miettiä nimiä ja haluaisin testata teillä, onko mahd. liian helppoja. Kilpailijat on ikäihmisiä, joten tämän päivän julkkikset ei kelpaa.

Vastakaa siltä istumalta, ei kuukkeloimalla tai muita tietolähteitä käyttämällä:

Mirja Mane
Tuula Siponius
Heikki Turunen
Heikki Hasu
Johannes Lahti
Mikey Rooney
Masa Niemi
Veikko Sato
Arttu Suuntala
Pirjo Tuominen
Eija Koskivaara
Janne Salmi
Sonja Henie

Antakaa vinkkejä. Senverran vaikeusastetta pitäis olla, että sais kilpailijoita pudotettua. Jotta lopulta vain voittaja jäisi jäljelle.  ???

Hauska seurapeli on myös esim. Alias.

6
Matkailu / Kotiseutumatka
« : 26.07.2014 11:44:51 »
Lapsuudenystäväni kanssa olimme taas kotiseuturetkellä. Olemme siinä kylässä syntyneet lähes samoihin aikoihin. Joten ystävyys on pitkäaikainen.

Aluksi suunnistimme uimapaikalle, vanhan myllyn uomalle. Hulvaton hirsihuvila on noussut vanhan myllyn paikalle. Jotenkin Loimijoki on kutistunut. Sitä ruuhta ja tammea ( liittyy myllysanastoon ), jossa uimme, oli vaikea hahmottaa.

Seuraava etappi oli 87-vuotias vanhaisäntä. Kirkkain silmin hän meitä katsoi, vaikka ei minua heti tunnistanutkaan. Kertoi, että kaverit hävisivät, kun hän lopetti ryyppäämisen!

Sitten ajelimme kotikylän läpi ja muistelimme siellä asuneita ihmisiä. Hervoton nauru muuttui herkästi itkuksi. " Muistaks? "

Hemuli, emme käyneet Hirvenpään löytöpaikalla.

Lounas Wanhalla WPK:lla kruunasi matkan.

Oletteko muut tehneet kotiseuturetkiä?

7
Yhteiskunta / Mikä mättää?
« : 28.03.2014 20:52:32 »
Olen viimeaikoina miettinyt, miksi tässä yhteiskunnassa ei ole enää varaa mihinkään?

Annuska tuolla ylempänä kertoi, mitä maksaa, kun heidän kahden eläkeläisen perheessään käy kotisairaanhoito jonkin kerran vuorokaudessa.

Tein elämäntyöni terveydenhuollossa, myös kotisairaanhoidossa. Koskaan-milloinkaan ei urani aikana palveluksistani peritty asiakkailta "pennin hyrrää". Tietysti maksoivat veronsa.

Nyt lukiessani Tarja Halosesta kertovaa kirjaa, törmäsin valiokuntaneuvos Pentti Arajärven ajatuksiin.

Hän sanoo: "Olen pohtinut, miksei meillä ole varaa mihinkään, vaikka olemme rikkaampia, kuin koskaa. Ei voi sanoa, että julkiset palvelut olisiva heikommat, kuin ennen, mutta ei voi sanoa myöskään, että ne olisivat merkittävästi paremmat, kuin 20 vuotta sitten. Mikä tämän on aiheuttanut? Suhtautumisemme sosiaaliturvaan ja koulutukseen on muuttunut. Emme enää tuota näitä palveluja taataksemme ihmisille paremman elämän ja yhteiskunnalle menestyksen. Tuotamme niitä taataksemme taloudelle paremman menestyksen ja pääomalle paremman tuoton. Tiedämme kaikelle hinnan, mutta emme minkään arvoa."

Saatatko sen paremmin sanoa?

8
Yleinen keskustelu / " Henkinen koti "
« : 05.01.2014 16:02:53 »
Lähdin jokinaika sitten etsimään itselleni " henkistä kotia " tuolta toiselta keskustelupalstalta. Täällä kun on niin turhauttavan hiljaista.  :(

Hätäpäissäni rekisteröidyin palstalle. Tarjosin yhtä haluamaani nimimerkkiä, mutta se oli varattu. Sujautin sinne siis "pumpuli" ( taas hätäpäissäni ). Kun aloin katsella ympärilleni, niin lähes kaikkien kirjoittajien nimimerkki on "anonyymi" Aikas vaikea kommunikoida, kun ei tiedä, kuka anonyymi milloinikin puhuu!  ::) Siis ei olisi ollut rekisteröitymispakkoa. Täällä sentään tietää, kuka on Justiina ja kuka Hemuli jne. Onhan siellä joitakin mielenkiintoisia "ketjuja", mutta aika usein niihin ilmestyy häiriköitä tai seksin vonkaajia!

Joihinkin sanaleikkeihin olen ottanut osaa, kun tykkään niistä, mutta nimimerkkini on ollut anonyymi.

Siis tyydytän kirjoitustarpeeni täällä ja päiväkirjassa pöytälaatikossa.

En kalastele tällä kannanotollani mitään "älä lähde"-lässytystä. Odotan asiallista keskustelua aiheesta.

9
Yhteiskunta / Töihin. töihin.......
« : 30.10.2013 08:22:55 »
En keksinyt, mihin tämän vuodatukseni pistäisin. Oli pakko aloittaa uusi ketju, vaikka niitä on mun kontollani jo tarpeeksi.  :-[

Lueskelin etusivulta tutkimusta 55-79-vuotiasta. Puolet tutkituista haikailee osa-aikaiseen tai kokopäivätyöhön.

Tätä minun on vaikea ymmärtää, aikana jolloin maassa vallitsee melkomoinen lama ja työttömyys. Nuorille ei tahdo löytyä töitä ja osa syrjäytyy totaalisesti. Nyt tietysti sanotte, että ne ei haluakaan tehdä työtä! Sanokaa vaan!

Lähipiirissäni juuri valmistui kaksikin nuorta. Pitkä opiskeluputki takana. Toisella peräti kaksi loppututkintoa. Ja kovat työhalut!

Miksi me "vanhat" tunkisimme työelämään? Jos on fyysistä ja psyykkistä kapasiteettia, niin vapaaehtoistyötä löytyy pilvin pimein. Itse en voisi ajatella, että käyttäisin kaiken aikani ja energiani vain itseäni varten. Usein minulta kysytään: "Miksi viitsit?" Vastaan, että saan sieltä niin paljon.  :)
Kaunis syyspäivä tulossa. Kirjoittelemisiin!

10
Hyvinvointi / Lääkekaappi
« : 02.07.2013 09:00:06 »
Jossakin täällä joku epäili tulleensa vanhaksi. Niin minäkin.  ???

Huomaan, että kaappini alkaa olla täynnä rohtoja. On verenpaine-, ja kolesterolilääke, paria sorttia kipulääkettä, vatsansuojalääke. Pakastimessa odottaa kylmä-kuuma-haude. Kohta pitänee hankkia dosetti.

Tanssikurssilla uusi ohjaaja tuli sisälle 60-plus ryhmään. Pysähtyi ovella ja hihkaisi: "Täällähän pitäisi haista linimentti." Ei haissut!  ;D

11
Koti / Kodin juhlat
« : 10.06.2013 09:55:43 »
Kesä on kodin ja perheen juhlien aikaa.

Ensi kertaa elämässäni olin nuoren Aikuistumisjuhlassa. Hän oli ollut viikon Brometheusleirillä. Nämä leirit on tarkoitettu etupäässä uskontokuntiin kuulumattomille nuorille. Leirillä oli kuusitoista toisilleen ennestään tuntematonta tyttöä ja poikaa. Leirin aikana käsiteltiin lähinnä keskustelujen muodossa hyvin monenlaisia elämänkatsomukseen liittyviä asioita.

Heidän esittämästään viikon kronikasta, voin vain kuvitella minkälaista heillä on ollut. Kotiinlähdön koittaessa halailusta ja kyynelistä ei tahtonut tulla loppua. Ja sivusta seuraten uskon, että ei se ystävyys tähän loppunut.

Toivon nuoreni saaneen sieltä hyviä eväitä elämää varten.

12
Hyvinvointi / Kevään kohinaa.
« : 25.02.2013 10:33:08 »
Tunnistan kyllä oireet itsessäni. Kuin varkain on ilmaantunut kiinnostus tiettyyn vastakkaisen sukupuolen edustajaan.  ;) Suuren salin toisellepuolelle etsiytyy katse väenväkisin. Ja , auta armias, sieltä vastataan katseeseen!

Seuraava vaihe on tiedostaminen. Tiedät tasan tarkkaan, missä "kohde" liikkuu, kenen kanssa juttelee, mitä tekee.

Asia etenee lähentymisen suuntaan. Hakeudutaan, kuin varkain, samoihin porukoihin. Ihan kahdestaankin juttelemaan. Huomaamatta askel kulkee yhtämatkaa kotiinpäin.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet on vaihdettu. Yksi puhelu (kesto 1 tunti) on puhuttu ja yhdet sähköpostit vaihdettu.

Ja sitten iskee epäilys ja pikku pelko. Uskallanko ottaa vääjäämättömän seuraavan askeleen? Ja entä sitten? Seuraako mukavaa yhdessäoloa vai hulppea alamäki, joka päättyy kinokseen.  :-[

Tosikot, älkää vaivautuko! toivoo pumpuli  :-X

13
Harrastukset / Bingo!
« : 25.02.2013 10:10:37 »
Iäkäs, yksinelävä sukulainen tarvitsi "henkitorvea" leikkauksen jälkeiseen toipumiseen. Kyllä ne sairaalasta "kyörää" nopeasti pois, mutta yksin kotona ei voi olla. Kaikki meni hyvin. Hän pärjäilee jo.  :)

Olen taas, pitkän väliajan jälkeen, hurahtanut sukututkimukseen. Aiemmin istuin Maakunta-arkistossa pyörittelemässä niitä vehkeitä. Nyt yritän saada jotain tolkkua netin kautta.

"Kissojen ja koirien kanssa" on haettu esi-isää, Wilhelm Walloittajaa (nimi muutettu). Hänestä tiedetään vain nimi ja se, että on ollut kiertävä ompelukonekauppias. Käynyt matkoillaan tekaisemassa sukuumme pari "äpärää".

Sinä päivänä, kun hänet löydän, huudan suureen ääneen: BINGO!  ;D

14
Matkailu / Vana Tallinn
« : 16.02.2013 15:54:18 »
Tiedän, että monet goldenilaiset ovat matkailleet etelässä ja vaikka missä. Kukaan ei vaan kirjoita. Se yx Anniliisakin on siellä rapakon takana. Terveisiä sinne!

Maanataiaamuna oli lähtö Viroon. Klo 5.30 lähdettiin, kun laiva lähti klo 9.00. Meitä oli pikkubussissa 12 henkilöä. Kuljettaja oli kokenut ja varmaotteinen.

Laivan nimi oli Finlandia. Luullakseni vanhasta kunnostettu. Heti laivaannousun jälkeen menimme aamiaiselle. Oli siinä notkuvat pöydät!

Tallinnassa majoituimme mukavaan, pieneen hotelliin. Tallinnan kadut olivat liukkaita eikä lunta juuri ollut kuljetettu pois. Autolla etupäässä liikuimme. Illalla kokoonnuimme yhteen huoneeseen kuohuvalle ja seurustelemaan. Omassa huoneessamme ilta kului pienemmällä porukalla.

Tiistaiaamuna lähdimme aamiaisen jälkeen kohti Tarttoa. Siellä en aikaisemmin ollut käynytkään. Keli oli kurja, mutta hyvin selvittiin. Lähinnä auton ikkunasta katselimme kaupunkia. Ruutikellarissa söin villisikaa elämäni ensimmäisen kerran. Hyvää oli!  :)

Illalla oli hotellissamme karaokea. Kuljettajamme on musiikkimies, joten saimme kuulla hänen kaunista ääntään. Lumiperhonen ym.

Aamiaisen jälkeen, keskiviikkona, oli hotellin luovutus. Kävimme vielä parissa "tavarataivaassa". Olin päättänyt, että en ostele mitään. Päätös piti.

Ennen laivaannousua vielä SuPer Alkoon. Siellä sitten minunkin ostamattomuuspäätökseni repesi. Punaviiniä, Vana Tallinnaa ym.

Kotimatka sujui sukkelasti.

Kyllä nämä reissut aina kotiolot voittaa!  ;)

15
Harrastukset / Meggi
« : 18.01.2013 10:54:13 »
No, minähän arvasin jo etukäteen, että media säikyttää sen kissaparan. Toivottavasti ei saanut elinikäisiä traumoja. Nykyisen pressan kellarissa on hiiriä. Sinne vaan Meggi hommiin.!  ;D

Suomessa on tällähetkellä rotukoiria ennätyksellinen määrä 650 000. Ikkunani ohi vaeltaa päivän mittaan monenmoista haukkujaa. On "kirpunkokoisia" ja suuria motkaleita. Sitä vaan en ymmärrä, miten ne taluttajat ei voi korjata niitä jätöksiä. Siellä sitten samoissa hankissa kieriskelee lapset.  >:(

Sivuja: [1] 2 3 ... 6