Golden Age Foorumi

Keskustelualueet => Yhteiskunta => Aiheen aloitti: pumpuli - 28.03.2014 20:52:32

Otsikko: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 28.03.2014 20:52:32
Olen viimeaikoina miettinyt, miksi tässä yhteiskunnassa ei ole enää varaa mihinkään?

Annuska tuolla ylempänä kertoi, mitä maksaa, kun heidän kahden eläkeläisen perheessään käy kotisairaanhoito jonkin kerran vuorokaudessa.

Tein elämäntyöni terveydenhuollossa, myös kotisairaanhoidossa. Koskaan-milloinkaan ei urani aikana palveluksistani peritty asiakkailta "pennin hyrrää". Tietysti maksoivat veronsa.

Nyt lukiessani Tarja Halosesta kertovaa kirjaa, törmäsin valiokuntaneuvos Pentti Arajärven ajatuksiin.

Hän sanoo: "Olen pohtinut, miksei meillä ole varaa mihinkään, vaikka olemme rikkaampia, kuin koskaa. Ei voi sanoa, että julkiset palvelut olisiva heikommat, kuin ennen, mutta ei voi sanoa myöskään, että ne olisivat merkittävästi paremmat, kuin 20 vuotta sitten. Mikä tämän on aiheuttanut? Suhtautumisemme sosiaaliturvaan ja koulutukseen on muuttunut. Emme enää tuota näitä palveluja taataksemme ihmisille paremman elämän ja yhteiskunnalle menestyksen. Tuotamme niitä taataksemme taloudelle paremman menestyksen ja pääomalle paremman tuoton. Tiedämme kaikelle hinnan, mutta emme minkään arvoa."

Saatatko sen paremmin sanoa?
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 29.03.2014 05:38:27
 Pumpuli,tämä on asia jota minäkin olen miettinyt.
 Ensin luotiin toimiva hyvinvointivaltio ja nyt se romutetaan.Nyt on jo hajoitettu monta hyvää asiaa.
Kaikki halutaan yksityistää ja niiden pitää tuottaa voittoa.
Kyllä esim.posti.terveyspalvelut sekä sähköntuotanto kuuluisivat valtiolle.Sähkönhinta on noussut kymmenessä vuodessa yli 50 prosenttia ja voitot menee ulkomaille.Kyllä olis kirveelle töitä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Viola - 29.03.2014 07:57:48
  Kansanterveyslaki tuli voimaan 70-luvun alkupuolella, siinä taattiin kaikille ilmainen terveydenhuolto.
  Siksipä pumpulinkaan ei tarvinnut rahaa käsitellä.
 Silloin oli jo epäilijöitä, joitten mielestä se ei ole kestävä ratkaisu. Se oli DDR:n malli.
 Nyt ollaan tultu rytisten alas, eikä loppua näy.

  Ihan ihmeellinen on Annuskan tapaus, tämän päivän hoitoihmisiltä on kadonnut inhimillisyys jonnekin sääntöjen ja rahan viidakkoon.
 Ennen katetroiminenkin oli niin vaativa tehtävä että sitä pystyi vaan sairaanhoitaja tai lääkäri tekemään. :)
 Tänä päivänä meillä pitää olla "oma apu, paras apu".
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 08.09.2014 09:26:15
  Mietin tuota Pumpulin kysymystä että Mikä mättää.
  Täällä Kuopion seudulla ainakin mättää tämä suuruuden hulluus.
  Onko se enää mikään kaupunki jos siihen kuuluu puoli lääniä.
  Ei toimi lasten iltapäiväkerhot ja vanhemmat ovat vaikeuksissa.On muka kysymys taas kustannuksista.
  Nyt huomattiin että pitää nostaa Maaningan vesimaksuja kun liitytään Kuopioon.
 Siilinjärvi on jaksanut taistella omana pitäjänä ja tänään vihitään uudet Kallansillat.
 
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Annuska - 08.09.2014 12:36:10
Kyllä kaikki mättää ja menee huonommin kuin ennen. Kaikki palvelutkin menee kauemmas ja kauemmas. Meiltä lopetti tuo Terveyskeskuskin toimintansa nyt kokonaan. Mallu-auto käy kaksi kertaa viikossa ja se ei käy liikuntarajoitteiselle. Minä pääsen sinne mutta miehen on mentävä taksilla kauemmas verikokeisiin. Lääkäriin on myös lähdettävä kauemmas koska siinä autossa ei lääkäreitä varmaankaan ole.

!5 vuotta ollaan tässä asuttu ja sinä aikana on lähtenyt paljon palveluja. Lopettanut on 3 pankkia, Kela, ja nyt tämä terveyskeskuskin. Liikkeitä on lopettanut paljonkin. Liikkeistä ehkä eniten harmittaa rauta-ja sähköliikkeen, kangaskaupan, Tiimarin ja kukkakaupan häviäminen. Alkokin on hävinnyt jo ajat sitten, mutta se ei harmita. Ympäristö on ehkä vähän rauhallisempi kun ei sitä ole lähettyvillä. Ruokakauppa ja apteekki on onneksi vielä tallella.

Hankalammaksi siis kaikki menee ja kalliimmaksi tulee kun pitää bussilla ja taksilla kulkea lääkäriin ja labraan. Sairastelu ja huonokuntoisuus käy kalliiksi. Pavelut kotiin käyvät myös kukkaron päälle.

Nyt on lopetettava kun miehelle tulee hiustenleikkaaja kotiin nyt vajaan puolen tunnin päästä. Täytyy mennä ottamaan matto lattialta pois valmiiksi.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Annuska - 09.09.2014 08:23:42
Kyllä joku taas mättää. Soitin äsken tilatakseni miehelle ajan laboratorioon. Ajanvaraushan alkaa klo 8.00 ja aika oli jo hieman ylikin sen. Sieltä vastasi miesääni kai nauhalta että olette soittaneet ajanvaraukseen ja kiitos soitostanne eikä muuta. Ei sanonut että olette jonossa ja paina ykköstä jos haluan että minulle päin soitetaan. Odotin hetken mutta ei mitään kuulunut joten suljin puhelimen. Oli tosi outoa. Eräs naapuri joku päivä sitten puhui ettei hän päässyt ajanvaraukseen ja oli menossa ihmettelemään paikan päälle missä vika. Kai tämä oli nyt samanlainen juttu. No täytyy jossain välissä kokeilla uudelleen. Nykyisin ei voi paikan päälläkään käydä varaamassa aikaa vaan aina on puhelimella soitettava.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Hemuli - 09.09.2014 10:20:20
Kyllä mättää täälläkin.

Kehitysvammaiselta tyttäreltämme lohkesi eilen hammas, onneksi ei ole näkyvä hammas.
Aamulla aloin soittamaan hammaslääkäriä, ensin terveyskeskukseen, jossa kunnallinen  hammashoito on sekin Attendon nimissä. Aikoja ei ole, paitsi kiireellisille, särkeville hampaille, tytön hammasta ei särje.
Muut ajat ovat vasta tammikuulle, siis tammikuulle!!!

Sitten aloin soittamaan yksityiselle, jolla olemme itse käyneet, apulainen sanoi, että ei oteta uusia potilaita ja sitä pelkäsinkin. Kysyin mitä hammaslääkäri sanoisi asiaan, otettiin puhelinnumero ylös ja hänen on määrä soittaa, sitä soittoa olen nyt tunnin odottanut. Pahoin pelkään, että tyhjän saa pyytämättäkin. :(

Odotan vielä sitä soittoa ja sitten pitää koittaa saada aika toiselle yksityiselle.

Joskus oli kaksi hammaslääkäriä kunnassa ja ei tarvinnut kuukausia odottaa pääsyä vastaanotolle.
Missä vika? Hoidetaanko hampaita nyt paremmin ja potilaita on enemmän, ainakin hammaslääkäreitä on monin verroin entiseen verrattuna.

Ugh! Harmittaa ja kiukuttaa...
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Hemuli - 09.09.2014 15:50:10
Sain soiton hammaslääkäriltä ja lupauksen ajasta, jos joku sattuu peruttamaan.
Nyt sitten ei muuta kuin odotetaan, että joku sattuisi sairastumaan. ::)
Yksi vaihtoehto olisi ollut tilata aika 50 km:n päästä naapurikaupungin hammashoitolasta.

Tyttö on käynyt työkeskuksessa - tai toimintakeskuksen nimellä se nykyään tunnetaan - noin kaksikymmentäviisi vuotta ja huonontuneet ovat palvelut sielläkin.
Ennen kävi erityishuoltopiiristä terveydenhoitaja, tutkittiin ja otettiin kokeita samoin hammashoitaja kävi ja hoidettiin hammaslääkäriajat. Kun siirryttiin kunnalle, nämä kaikki ovat pois.
Olen koittanut sanoa, että muissakin työpaikoissa toimii työterveydenhuolto, miksi ei kehitysvammaisilla. Näiltä on niin helppoa ottaa palveluita pois, itse he eivät osaa vaatia, monet asuvat asuntoloissa ja monilla ei ole enää vanhempiakaan heidän puoliaan pitämässä.

Meitä on kuitenkin vielä tälläisiä kummajaisia, että pidetään vammaisemme kotona, nuoremmat laittavat heti koulun loputtua jo asuntoloihin. Asuntoloita ei ole edes tarpeeksi, hyvä kun intervalli paikalle joskus saa.
Tuntuu, että aika pian on edessä se luopuminen, vanhuus tulee eikä enää aina jaksaisi nousta aamulla laittamaan vammaistamme lähtövalmiiksi. Minä kun olen sellainen aamutorkku, siis talon hävittäjä. :D
(Illan virkku, aamun torkku, se tapa talon hävittää!)

Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 09.09.2014 21:20:59
Ystävälläni on kehitysvammainen poika ( tai aikamieshän hän jo on). Jokin aika sitten oli edessä se luopuminen. Ystäväni on jo iäkäs ja sairauksia on, joten hän ei enää jaksanut huolehtia.

Poika asuu nyt vammaisten palvelutalossa. Hänellä on pieni, mukava yksiö, käy suojatyössä ja hänellä on tyttöystävä. Pystyy kulkemaan bussilla työpaikkaan ja osaa tehdä ostoksiakin, vaatteita, ruokaa ym. Virastoissa ja esim lääkärissä asioidessa tarvitsee apua, koska vieras ei saa selvää hänen puheestaan.

Samalla, kun hän vaihtoi palvelutaloon, hänen veljensä ryhtyi hänen edunvalvojakseen. Olen ymmärtänyt , että raha-asioissa ja kaikessa byrokratiassa on paljon työtä.

Nyt äiti ja poika voivat viettää aikaa yhdessä ja kun toinen alkaa kyllästyttää, niin voivat vetäytyä kumpikin omaan kotiinsa.

Viimeksi, kun olen pojan nähnyt, hän oli lähdössä palvelutalon porukan kanssa Canarialle.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Hemuli - 10.09.2014 09:48:15
Samalla, kun hän vaihtoi palvelutaloon, hänen veljensä ryhtyi hänen edunvalvojakseen. Olen ymmärtänyt , että raha-asioissa ja kaikessa byrokratiassa on paljon työtä.

Tämä edunvalvontakin on eräs asia joka mietityttää. Mieluummin siihen ottaisi jonkun läheisen tai tuttavan, mutta se on tosiasia, että se ei ole ihan helppo homma. Edunvalvojan on pidettävä kirjaa valvottavan menoista ja tehtävä vuosittain tilinpäätös maistraatille. Kaikenlaista on kuulunut näistä edunvalvojistakin, siksi sen pitäisi olla varmasti luotettava.

http://www.kvtl.fi/fi/lakineuvonta/aihealueet-aakkosittain/edunvalvonta/
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 10.09.2014 10:31:22
Kyllä, hyvin luotettava sen pitää olla. Varmaan joku lähisukulainen olisi paras, nuori ja osaava. Olen ymmärtänyt, että edunvalvojan pitää huolehtia, että "päämiehellä" on kaikki hyvin. Tässä em. tapauksessa "päämies" sanoo, että hänellä on nyt paremmin käyttörahaa, kun veli hoitaa. Ennenhän tämän edunvalvojan nimike oli holhooja tai uskottu mies.

Olen omalla kohdallanikin miettinyt tätä edunvalvontaa. Mitäs, jos jonain päivänä yllättäen makaan lasaretissa täysin toimintakunnottomana. Jälkikasvu vaan sanoo, että kyllä ne mun pienet asiani sitten tulee hoidettua!  ::)
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: KROPSU3 - 19.09.2014 19:46:15
 Tässäkun selailin näitä,oikeita-asioita,,-  käsitteleviä kirjootuksia,aattelin jotain väsätä itekkin.
 Se edunvalvonta kyllä on hölkäsen -pöläystä, jos ei ite voi asioistaan päättää..
Tarkotan ,et jos on humeetti nin pimee ettei osaa omaa parastaan ymmärtää, niin ei sitä toinenkaan tee.
 Mitä sillä väliks on kuka sut pelmuuttaa tyhjäksi, suomen lakihan ,edellyttää kaikista huolenpitoa..
,,HUOM!  perikuntaako varten se edunvalvonta on tehty!! ??

 
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 20.09.2014 13:47:03
Ensin en oikein saanut ymmärrystä että mitä tämä ystävämme Herra Kropsu nyt meuhkaa.
Juuri sitähän ne on holhouslautakunnat ja edunvalvonta että ei kukaan voi välistä vetää.
Tulin tutuksi näihin järjestelmiin kun mieheni tyhjää potkaisi.
Käytäntöhän on että perillisille kuuluu puolet,tässä tapauksessa isän osa.
Koska poikani oli kuollut jo aikaisemmin oli perijä hänen 14 vuotias lapsensa.
Ei kelvannut lapsen  tuomari-Äiti holhoojaksi,piti olla virkaholhooja.
Jos sinulla Kropsuni on vielä pesä vaimosi jälkeen jakamatta niin lapsesi voivat alkaa kärkkyä äidinsä osaa.

Laitan vielä pienen kevennyksen.
Villeltä oli vaimo kuollut ja hän oli yksinäinen .Löytyi ihana ROSITA ja kaikki oli hyvin.Rosita piti hyvänä ja touhusi muutenkin asioiden parissa.Tuhlaili kaiken Villen omaisuuden.Perilliset saivat vihiä ja Rositan vankilaan.Ville parka itkeskeli kun hän vieläkin niin Rositaa rakastaa.
 
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: KROPSU3 - 20.09.2014 14:57:45
Aatteles nyt Anniliisa,, eikös villen hyvinvointiin kuulu, saada rakastella Rositaansa, kaikella  itsekeräämillään omaisuuksilla,,kerätköön muksut myös omansa,,omien mukuloidensa varjeltavaksi.
 Mielestäni Ville on ansainnut hyvinvointinsa, vaikka se vähän kalliiksi tulikin. 8)
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Viola - 20.09.2014 16:11:58

   Mieheni kuoli yli 10v sitten, yhä edelleen asun samaa taloa eikä perikunnan kanssa ole ollut mitään epäsopua.

   Minä luotan myös siihen että lapset osaavat hoitaa raha-asiat jos meikäläisestä ei siihen ole. Lapseni eivät kärky osaansa, tietävät joskus saavansa ???

   
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 21.09.2014 09:28:55
 Väärinkäsitysten välttämiseksi sinulle Viola kerron että ei meidänkään  pesänjaossa riitaa ollut.
Olisin saanut asua leskenoikeudella vaikka koko loppuikäni siinä omakotitalossamme.
Mutta en halunnut enkä jaksanutkaan. vaikka olinkin terve ja vielä enerkinen mummu.
Moni varmaan tietää kuinka paljon on puuhaa isossa talossa ja sen pihaalueissa.
Kaikki lapseni asuvat senverran kaukana että apua en aina voinut saada.
Niinpä aloin ehdotella että haluan vaihtaa maisemaa.
Koska perijänä oli myös alaikäinen ja siksi vajaavaltainen lapsenlapsikin niin tarvitaan maistraatin lupa ja ulkopuolinen Edunvalvoja.Ei siihen sukulaiset kelpaa.Nyt on kaikki kunnossa,lapsukainenkin on jo aikuinen ja meillä on kesäpaikka jonne lapseni tulevat perheineen aina kun on mahdollista.
Tietenkin sitten jos  järkeni alkaa sumeta voivat taas perilliset puuttua asiaan että en haksahda jonkun Dimitrin kelkkaan..
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 22.09.2014 08:51:51
Varmaan ainakin joku katsoi tuon Inhimillisen tekijän.Siitä tulee aina tuo uusinta ihan ..ihmisten aikaan..
Nyt oli keskustelemassa pankkeihin pettyneitä ihmisiä.
Kumpa sen jokainen itse huomaisi että pankki on vain liikelaitos.
Niinkauan antaa ohjeita ja neuvoja kuin sinne jaksaa rahaa korkoina kantaa tai on paljon sijoituksia.
Usea kuitenkin pankin apua tarvitsee ,pitää aina huomioida myös omat kykynsä.
Jos luottaa liikaa ..hyviin ..neuvoihin niin useimmiten käy huonosti.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 07.11.2014 10:45:10
Olen vakaasti sitä mieltä, että meillä Suomessa mättää pahasti vanhusten hoidon valvonta!  >:(

Että tänne voi "puskista" tulla virolaispariskunta, perustaa hoivayrityksen, hoitaa vanhuksia väärennetyillä ammattipapereilla. Vanhus on useamman kerran myrkytykseen viittaavien oireiden kanssa sairaalassa. Kukaan ei tajua mitään. "Sehän on sairas vanhus."

Jossakin olisi hälytyskellojen pitänyt soida!

Ennen oli terveydenhuollon ammattilaisista rekisteri Lääkintöhallituksessa. Vaikea uskoa, että siihen rekisteriin olisi päässyt väärillä papereilla.

Puoskarit oli sitten erikseen!

Saas nähdä, mitä tässä jupakassa vielä ilmeneekään?

Puhuin tuolla aiemmin edunvalvojista. Tässäkin tapauksessa alkoi tapahtua, kun vanhukselle hankittiin edunvalvoja.

Silloin oli vaan jo liian myöhäistä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 08.11.2014 09:45:59
Nyt sitten Opetus- ja Kulttuuriministeriö, Valvira ja Korkeakoulut yrittävät siirtää vastuuta toinen toisilleen!

Tutkinnanjohtaja sanoo, että väärennökset ovat tökeröitä. Ne on helppo havaita väärennöksiksi. Leimat ja tekstit voi havaita väärennöksiksi katsomalla.

Mistä me oikein maksamme suurta palkkaa virkamiehillemme?

Mukavaa lauantaipäivää!  :)
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 05.04.2015 08:35:01
Minua nyt mättää ylimieliset ja laiskat koirien ulkoiluttajat.
Onko se niin vaikeaa napata mukaan se kakkapussi ja siivota hoidokkinsa jätökset jos kerran haluaa esitellä koiraansa asutuilla alueilla ja kaduilla.Ainakin täällä on vielä sellaisiakin alueita että voi viedä koiran metsään jos ei viitsi jätöksistään huolehtia.Koiravero takaisin ja niillä rahoilla saatais monille nuorille töitä koirapoliiseina.

Oli kerrankin kauniinpi aamu ja hehkutin ystävättärellini siitä kun saattelin häntä Onni-Bussille.
Mutta voi kauhistus,siinä aivan bussikopin vierellä olikin sellainen jätös että ihmiset katselivat kauhuissaan.
Oli sellainen ilonpilaaja taas ollut koiran kanssa aamulenkillä.

Mutta Pääsiäisen jatkoja kaikille.Täällä ei nyt Aurinko tanssi,on pilvistä ja nollakeli.

Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Kettu5 - 05.04.2015 13:04:38
Tässä kotimatkalla pysähdyin Las Palmasissa,koirat ja niiden ulkoilutus kiinitti huomiota.Ulkoiluttajalla on pussukka/olkalaukku tms;siinä paperipyyhkeitä kakkapussi ja sumutus pullo,tiskiaine & vesiseos.Koiran pissit sumutettiin ja uloste korjattiin heti pussiin paikka pyyhittiin ja huuhdeltiin.Samoin puiston nurmikolle tehty korjattiin pois,yli lannoituksen vähentämisen takia.Myös turisti ei saanut armoa tästä koiran ulkoiluttamisesta,asiaa valvottiin ja rapsu tuli sekä jätös oli pois korjattava,maassa maan tavalla. 
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 11.04.2015 09:39:33
Fiksuja ne siellä Las Palmasissa!  8)

Muutin reilu kaks vuotta sitten tänne uuteen asuinympäristööni. Rivitalomme hyvinhoidettu nurmikko ulottuu jalkakäytävän reunaan. Täällä on paljon lapsia ja koiria.

Hämmästyksekseni huomasin, että ulkoilijat kakattivat koiriaan nurmikollamme. Otin asian puheeksi taloyhtiössä. "Eikö voitaisi laittaa joku kyltti?" Nauroivat minulle!  ;D "Yritetty on ja tuolla ne kyltit on tienojassa." Eläkeläismies talostamme kertoi, että hänellä on ulkona liikkuessaan muovipusseja taskussa ja hän käy tarjoamassa niitä koiranomistajille.

Tämä koneeni on ikkunan vieressä ja tästä on suora "sihti" jalkakäytävälle. Aloin systemaattisesti tuijottaa ikkunasta, jos joku oli "asialla". Jos oikein iso hurtta teki oikein isoa  "torttua" menin rapulleni seisomaan. En puhunut mitään, tuijotin vaan.  >:( Kerran soitin Ympäristötoimistoon. Sanoivat, että eivät voi mitään. Pitää soittaa poliisille! On kai niillä nyt muutakin tekemistä!

Mistälie johtuu, mutta nyt huomaan, että lähes kaikilla koiranulkoiluttajilla roikkuu musta kakkapussi kädessä!  :)
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 06.05.2015 07:15:15
Kun näitä maailman tapahtumia seurailen niin tuli mieleen.
Ei ole kovin helppo pesti tällä Kreikan komealla ministerillä.Kaikkensa yrittää että saisi veroasiat kohdalleen.
Nyt siellä mietitään että suuremmat ostokset maksettais vain korteilla.
Siten olis tulojen seuraaminen helpompaa,ei niin paljon valuis tuloista suoraan taskuun veroittajan tietämättä.

Entisenä yrittäjänä olen seurannut kuinka yleistä tämä kuititon maksu on suomessakin.
Monessa ..juottolassakin..on pikkutunneilla vain kassalaatikko auki,.sieltä vastaillaan asiakkaiden seteleihin.
Kuka sitä nyt kuittia kaipaa kunhan saa kurkun kostuketta.

Ja toinen samanlainen ,,veronkiertäjä ...on tuo tuttu kampaajamme.
Jos maksat setelillä niin melkovarmaan et saa kuittia.siinä hän vain toivottelee hauskaa matkaa se seteli kädessään ja laittaa sen sitten varmaan taskuunsa...Toki suon se hänelle,sainhan peruutusajankin  kun oli hätätapaus..
En toki ketään halua syyllistää,näin se vain menee.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 14.05.2015 07:52:39
Yllättävän hyvin ovat poikamme mukana tuolla MM-peleissä jääkiekkokaukalossa.
Tsemttiä toivotan loppuun asti.Vaikein on vielä edessä,jaksakaa nyt vain.Vasta lopussa se kiitos seisoo.

Huvittaa vain nämä fanien huolet,missä sitten juhlitaan.Kestääkähän Hesan tori sen riehumisen.....
Monta arvoautoa saivat kuhmuille silloin 20v.sitten.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Piikatyttö - 14.05.2015 19:43:03
Aika harvoin maksan käteisellä, josta syystä kuitti on minun ostoksistani pakko tulostaa. Mutta olen minäkin nähnyt jonkun oppilaitoksen tiloissa olevan kahvilayrittäjän pitäneen kassalaatikkoaan auki ainakin viiden asiakkaan ajan, sitten sulki ja taas auki useamman asiakkaan ajan. Pidin suuni kiinni!

Torikauppiaat ovat kautta aikojen toimineet "omatunto-systeemillä". Itse saa illalla päättää, mitä verottajalle kirjataan!!!

Yksi tapaamani matkanjärjestäjä ei koskaan välittänyt messuille sisäänpääsylippuja, vaikka se olisi säästänyt matkustajien lippujonotuksen. Hän sai aivan vapaasti matkan päätteeksi ilmoittaa matkalipputulonsa omantunnon mukaan, vain 17 matkustajaa, vaikka bussissa olisi ollut 47 matkustajaa.

Käväisin eilen Pohjois-Keski-Suomalaisessa kirkonkylässä ja join kahteen otteeseen kahvit paikallisen kouluremontin remonttimiesten joukossa. Kysäisin, kuinka monta ulkomaalaista raksamiestä/naista heidän 50 miehen porukassa on. Vain yksi virolainen!!! En ollut uskoa korviani. Mutta hienoa. Omat osaajamme saavat työtä.

Ja jos vaikka muutama ulkomaalainenkin, mutta kun joissakin kohteissa lähes kaikki ulkomaalaisia, kielitaidottomia. Neuvot eivät aina mene perille ja sitten yksi ja sama kohta saatetaan korjata kolmeen kertaan. Osaavat virheitä tehdä omatkin poikamme, en sitä väitä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 24.07.2015 09:21:48
Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin meidän ikäihmisten on ihan pakko lähteä marja- ja sienimetsälle. Tosin minä en lähde.

Kyllä se Pelastuslaitos, Poliisi, Etsintäkoira, Pelastushelikopteri ja Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu meidät sieltä löytää, mutta, mutta......!

Jos on ihan pakko lähteä, niin:

- Jos mahdollista, älä lähde yksin.

- Kerro joillekin läheisillesi, mihin olet menossa ja kauanko aiot viipyä.

- Ota mukaan hyvin akutettu kännykkä ja mieti, mikä se hätänumero olikaan.

- Ota mukaan juotavaa ja mielellään evästä, varsinkin, jos olet diabeetikko.

- Pukeudu kirkkaisiin vaatteisiin.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: merituuli - 27.07.2015 17:41:15
Onneksi mulla löytyy mustikat ja puolukat sadan metrin säteellä
kotoa, niin siinä ei millään pääse eksymään. Mustikoita on tänä vuonna
todella runsaasti ja varmaan tulee hyvä puolukkasatokin, ainakin
raakileita on paljon. Kanttarellejäkin on jonkun verran löytynyt.

Mutta voi selkäparkaa !
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 12.08.2015 10:57:46
Kyllästymiseen asti nyt puidaan suomemme tilaa.
Toivottavasti muistetaan että tämä hyvinvointimme on luotu heikoille jäille.
Jos olis öljylähteitä ja muuta sellaista niin asia olisi okei.
Tarkoitan että velkaa vaan velan päälle ja moni on saanut jäädä kotiin makoilemaan,nuori ja tervekin vaikka olisi.
Paskatuunia ei ole,sanoi jo Jyrki Katainenkin..
Moni eläkeläinenkin asuu turhan isossa asunnossa kun saa asumistukea ,Nyt sitten valitetaan.
Jos kuka niin pienyrittäjä ei valitse töitään vaan tekee myös ne vähemmät kivat hommat.

Lähimarketin kauppias-yrittäjä oli siivoamassa lattiaa kun oli asiakas siihen tiputtanut jugurtti purkin ja siivo oli aikamoinen.
Sanoin että nyt on kauppias ammattiaan vastaavassa työssä,seuraavaksi voit mennä piirakoita paistamaan kun otin kaikki paistetut.Piirakat ovat jo uunissa sanoi kauppias iloisena ja jatkoi työtänsä.

Nyt ei sitten haluttais mistään edusta luopua,syytetään vain huonoa johtamista.
Niin makaa kuin petaa...tämä sanonta varmaan tähän sopisi..
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 03.09.2015 08:04:08
Kaikki taitaa mättää,eletäänkö jonkinlaista murrosta taas.
Sain käsiini tuon uunituoreen Raija Orasen tekeleen..HIRMUINEN MIES...
Mielenkiinnolla nyt kertaan Paasikiven taistelua kansamme puolesta.
Romaanihan tämä on,uskon että mukana myös aika paljon totuuttakin.
Äitini syntymävuosi oli 1915.Vertaan aina minkä ikäinen hän oli näiden tapahtumien aikaan.
Kovin vähän niistä aikoinaan meille koulukirjoissa puhuttiin enkä arvannut äidiltäkään kysellä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: leea - 03.09.2015 10:41:15
Anniliisa,,niimpä kuin minun suustani sanasi ovat..(edellinen kirjoitus mukaan lukien)

Minulla myös luettavana Raija Orasen  HIRMUINEN MIES.
Samoin ajatuksen Anniliisan kanssa sitä lueskelen,, Totta ja tarua sopivasti sekoitettuna,
joitakin ehkä yllätyksellisiäkin asioita tulee eteen.

Isäni syntymävuosi oli myöskin tuo 1915,,,100v tulisi lokakuussa  täyteen, jos vielä eläisi
Isänihän oli mukana taisteluisa,haavoittuikin..eikä koskaa halunnut niistä ajoista puhua.
Ei ollut suoranaisesti katkera, mutta kysyttäessä vain totesi että mukavampaakin muistelemista on.....
ja alkoi kertoa lohen pyynnistä Oulujoella.

Eipä noista tosiaan meidän nuoruudessamme ainakaan koulussa juuri puhuttu,olikohan asiat vielä liian lähellä ja kipeitä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 01.10.2015 08:52:00
Pakko taas tarttua "kynään."

Kirjoittelin tuolla aiemmin Suomen vanhustenhoidon tilasta ja hoidon valvonnasta. Sanoin: "Jossakin olisi pitänyt kellojen soida." Ja kysyin: "Mistä me oikein maksamme virkamiehillemme?"

24 vuotias miespuolinen lähihoitaja on raiskannut 27 kertaa (kertoja voi olla enemmänkin) muistisairaita ja liikuntakyvyttömiä laitoshoidossa olevia vanhuksia. Vanhukset olleet iältään 70-100 vuotiaita.

Valvira sanoo, että valvonta on toiminut!

Miten näin on päässyt tapahtumaan?

Kuvottaa.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Piikatyttö - 01.10.2015 21:00:07
Suorastaan sairasta.

Täytyy minun panna kohta vauhtia idealleni: yksi näkee, toinen kuulee, kolmas ajaa autoa ja hankitaan yhteinen nhoitaja.

Mutta hoitaja ei saakaan olla ainakaan nuori mies!

Pahasti ovat valvonnat pettäneet. Tuskinpa kahteenkymmeneen ja risoihin toteutukset ovat jääneet.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 02.10.2015 10:05:56
Sairashan tietenkin on nuorimies kun on tälläistä harrastanut.Mutta miksi ei kukaan uhri häntä ilmiantanut.Itse kertoi harrastuksestaan työtoverilleen.Mummot kai olivat vain tyytyväisiä kun saivat ..vierihoitoakin..

Kevennykseksi kerron.Oltiin joskus laivaristeilyllä,hyttimme ovea ei saatu lukkoon,oli jotenkin rikki.
Pyysimme apua henkilökunnalta ja löytyi jokin remonttireiska.Ovi saatiin kuntoon mutta asentaja virnuili että olisko tuo haitannut jos olisitte saaneet miehiä kämppäänne,hyvillänne vain varmaan...
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 02.10.2015 10:37:51
Nyt en kyllä ihan ymmärrä kommenttiasi, Anniliisa!
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 04.10.2015 08:05:28
Tuskin tuo haitannee Pumpuli jos ei kaikkea  aina ymmärräkään.
Me jotka vielä viiletellään noilla kiitoradoilla ei osata arvata mitä on maata päivästä toiseen toisten armoilla.
En minäkään ymmärrä että kukaan näistä ..raiskatuista.. ei osannut edes valittaa kohtelustaan.
Sitäkään en ymmärrä että vaikeasti sairaat eivät halua tehdä hoitotestamenttia.
Kuollako ne meidän haluavat,kysellään yleisönosastossa..
Arkun sanoi tyttärenikin ostavansa minulle jos en värjäytä hiuksiani ja halua lähteä jouluksi Floridaan.
Hyvää syksyä ja pärjäillään....
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Piikatyttö - 04.10.2015 11:52:58
Valitettavasti suurin osa sairaan miehen kohteista oli jopa puhekyvyttömiä, miten olisivat ikävän asian voineet kertoa toisille.

Kauheana tapausta pidän, mutta Anniliisan tavoin on joskus tärkeää osata keventää ikäviäkin asioita.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Justiina - 04.10.2015 19:19:04
Valitettavasti suurin osa sairaan miehen kohteista oli jopa puhekyvyttömiä, miten olisivat ikävän asian voineet kertoa toisille.

Näin asia ilmeisesti on ollut.
Olin perjantaina vastaamassa tähän ketjuun, mutta korkeammat voimat puuttuivat peliin ja mykistivät minut yli vuorokaudeksi. Ei ollut Savon Voimaa kuten myrskyillä tuppaa käymään. Nettiyhteyteen meillä tarvitaan sähköä.

Minä en löydä tästä tapahtumasarjasta mitään loiventavaa sanottavaa. Tuli inhottava olo kun luin, miten raiskaukset oli tehty oraalisesti.Yök.
Minä en yhtään tuomitse niitä yksinäisiä vanhuksia, jotka päättävät lähteä tästä maailmasta ennen kuin joutuvat kokonaan toisten ihmisten armoille. Hoito on pääasiallisesti hyvää, näin haluan uskoa, mutta joukossa voi olla näitä "mätiä omenia" pilaamassa ammattikunnan mainetta.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Inkeri - 04.10.2015 20:11:26
Valitettavasti suurin osa sairaan miehen kohteista oli jopa puhekyvyttömiä, miten olisivat ikävän asian voineet kertoa toisille.

Näin asia ilmeisesti on ollut.
Olin perjantaina vastaamassa tähän ketjuun, mutta korkeammat voimat puuttuivat peliin ja mykistivät minut yli vuorokaudeksi. Ei ollut Savon Voimaa kuten myrskyillä tuppaa käymään. Nettiyhteyteen meillä tarvitaan sähköä.

Minä en löydä tästä tapahtumasarjasta mitään loiventavaa sanottavaa. Tuli inhottava olo kun luin, miten raiskaukset oli tehty oraalisesti.Yök.
Minä en yhtään tuomitse niitä yksinäisiä vanhuksia, jotka päättävät lähteä tästä maailmasta ennen kuin joutuvat kokonaan toisten ihmisten armoille. Hoito on pääasiallisesti hyvää, näin haluan uskoa, mutta joukossa voi olla näitä "mätiä omenia" pilaamassa ammattikunnan mainetta.

Aivan kauhean iljettävää touhua , ihme ettei muu henkilökunta ole aiemmin huomannut tuollaisen mielipuolisen tekosia.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: merituuli - 05.10.2015 17:44:10
Kyllä on niin sairasta ja iljettävää touhua, että tuollaista ei kukaan
osaa edes epäillä. Jos joku muistisairas vanhus olisi valittanutkin, ei
olisi osattu ottaa todesta. Kaikkea sitä voikin olla.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 30.10.2015 07:39:59
En ole politikko enkä edes minkään puolueen kannattaja.Äänestänkin aina henkilöä jonka uskoisin saavan jotain aikaankin. Ajankuluksi seuraan näitä ajankohtais ohjelmiä.Nyt eilisillan suurin uutinen kai oli kun vanha mies poistui hetkeksi.
Jokainen vanha ja vähän nuorempikin mies sen tietää missä joutuu aina välillä käväisemään.
Ei kai ollut muuta mielenkiintoista kerrottavaa ..uutisankkureilla...
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 19.02.2016 07:55:46
" Ketjun kaikki lenkit pettivät Kupittaalla - laaja tutkinta käynnistyy. "

En tätä enempää sorki. Jokainen halukas voi mediasta lukea, mitä Turun Kaupunginsairaalassa on tapahtunut ja tapahtuu.

On instanssia instanssin päälle, eikä kukaan tiedä mitään. Valvontakäyntejä on tehty vuosia sitten!

Mitä vielä paljastuukaan? Ja muualla?
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Piikatyttö - 19.02.2016 19:41:15
Pumpuli, sinäkin olet varmaan muutaman kerran lukenut, kun olen kertonut, että perustan "asumiskommuunin". Yksi meistä näkee, toinen kuulee, kolmas ajaa autoa ja hankimme yhteisen hoitajan. Tänne maalle, mahtavien järvimaisemien ääreen. Toinen juniori uusii reseptit ja mittaa verenpaineet käydessään ja toinen ratkoo riitamme, jos nyt sellaisia syntyisikään!!!

Vakavasti ottaen, olen tosissani. Kun saan syntymäkotini remontin valmiiksi, lähden ajatusta viemään oikeasti eteenpäin, Nyt sitä alitajunnassani rakentelen askareiden lomassa.

En missään nimessä halua "turkulaisiin" hoitopaikkoihin käänneltäväksi ja sidottavaksi ja lääkkeillä tainnutettavaksi. En totta tosiaan.

Kukaan teistä ei ole koskaan kommentoinut, kun olen suunnitelmastani kertonut. Mutta en nyt tosin olekaan riippuvainen teidän kommenteistanne toteuttaessani ajatustani.

En halunnut loukata teitä ketään.

Hyvää viikonloppua teille kaikille toivottaen.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Viola - 20.02.2016 13:38:17

  Luulen etten mihinkään "kommuuniin" haluaisi asumaan, olen niin itsenäisesti jo tottunut asumaan.

 Toisaalta luulen ettei sitä kauheasti meikäläiseltä kysytäkään, sitten kun sen aika tulee että pitää tää koto jättää.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Justiina - 20.02.2016 16:53:54
Pumpulin viestiin sanoisin, että kohta alan pelätä entistä enemmän laitoshoitoon joutumista. Vanhuspsykiatrian osasto on varmasti rankka työpaikka. Sinne pitäisi ohjautua hoitajiksi vain kaikkein soveliaimmat ihmiset.
"Sairaala onkin rauhanajan vaarallisin paikka ihmiselle", lausahti minut leikannut kirurgi, kun  aloin kohta heräämöstä päästyäni kysellä kotiuttamista. Olisikohan psykiatrinen sairaala jo tavan sairaalaa vaarallisempi. - Ei sovi  leikkiä laskea, asia on tosi vakava.

Piikatytölle terveiseni: yhteisöasuminen saattaa onnistua hyvin, jos asukkaat ovat sopeutuvaista sorttia kaikki. Olen lukenut hyvistä ja huonoista kokemuksista aikuisten asumisyhteisöissä. Itse  en uskoisi sopeutuvani sellaiseen asumismuotoon. Sanotaan, että vanheneminen korostaa ihmisen luonteen huonoja puolia. Sitä odotellessa...
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: leea - 20.02.2016 17:12:09
Hei Piikatyttö!

Hieno ajatus tuo sinun "kommuunisi". Tuollaisella yhteis asumisella on hyvät mahdollisuudet onnistua,ja siirtää varsinaiseen hoitolaitokseen siirtymistä.
Toki se vaatii sopeutumista ja toisten huomioon ottamista.
Uskoisin kuitenkin että olemme jo  paljon maailmaa ja elämää nähneet...joutuneet sopeutumaan ja tottumaan .Tuo tapa asua olisi pienempi muutos kun joku varsinainen "raskaampi" laitoshoito
Tuossahan jokainen voisi vointinsa mukaan osallistua päivän askareisiin. Aikakin kuluis paremmin
Päivät ei olisi niin kellon mukaan ohjelmoituja. Jos ei päivällä haluas nukkua ..vois vaikka pistää tanssiksi :D
Tsemppiä suunnitelmillesi!!
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 03.03.2017 12:52:49
Jokin vain nyt mättää tässä maailman menossa.Pakinoitsija kaipailee niitä entisaikojen hiihtokilpailuja vuorolähtöineen näiden printtien tilalle ja itse Tellervo Koivisto kaipaa niitä aikoja kun vielä asiakastakin palveltiin.
Moni meistä on ollut nuorena koululaisena kesäloman aikana ..kesäpiikana...,minä ainakin ja vieläpä vähän paremmissa piireissä.Äidilläni oli jo nuorempi sisarus apuna ja niinpä  minulla oli tilaisuus jo vähän päästä omaa rahaa hankkimaan.
Kyläämme oli tullut paikallisen sanomalehden toimittajaperhe.Tämä Rouva oli kysellyt opettajalta mistähän hän sais kesäapulaisen.Ja niin minä pääsin enkä päivääkään ole sitäkään duunia katunut.Silloin ei rahaa tullut joutenollessa ja monta hyvää neuvoakin sain samalla elämän ohjeeksi.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 10.03.2017 07:56:16
Kiitos Justiina,tämä vastaus oli hyvä ja avartava nyt tähän kysymykseeni tuolla toisella palstalla.
Nyt vain seurataan sivusta miten näiden asioiden kanssa touhuilevat ja kiistelevät paremmuudestaan.
Ja luvassa on taas aurinkoisia kevätpäiviä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 31.03.2017 08:18:26
Anteeksi,ei tämä ole politiikkaa vaan pohdintaa yhteiskunnastamme.
Jotenkin vain näitä tietoja saadaan niin ..lypsämällä..Onko se sitten sitä politiikkaa..Nyt vain sainkin tietää että suuri syy tähän niin paljon puhetta aiheuttavaan valinnan vapauteen onkin tämä julkisen puolen liian suuret kulut.Siellä on sitä turhaa ja tuottamatonta työtä paljon.Niin sanotusti turhaa hävikkiä. Nyt vain ei enää Rahat riitä...
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 27.02.2019 08:37:02
Päätin, että en tähän vanhus-, sote-,ym asiaan puutu pitkällä tikullakaan, mutta, mutta ...........

Lukekaapas, ystävät, tämä ketju. Erityisesti aloituksessa valiokuntaneuvos Arajärven ajatukset.

Eilen oli puistattava kuva erään laitoshoidossa olevan vanhuksen kynsienhoidosta. Mummon sormethan olivat kuoliossa! Toivottavasti on saanut apua!
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 29.11.2019 08:10:17
ihan alkuun,Toivotan Pumpulille pikaista toipumista tuosta ruususta.
En ole mokomaan minä koskaan sairastunut,luojalle siitä kiitos.Mieheni aikoinaan oli pitkän päivän tutkimuksissa sairaalassa. ja kotiin tultuaan valitti että selkää polttelee.Ruusuhan siihen oli iskenyt,onneksi oma-lääkäri antoi kalliin mutta hyvän lääkkeen ja hyvin parani eikä koskaan uusinut.

Mutta nyt minä KYLLÄ ihan mieleni pahoitin tästä mokomasta vouhotuksesta  BLAK FRIDASTA.
USAssa siihen jo aikoinaan tutustui.sai ostaa puoliilmaista tavaraa ja sitten kotona tuli se pettymys.
Made in Kiina niissä valmistajana komeili.Nyt tämä ilmiö on pikkuhiljaa rantautunut Suomeenkin.
Eikö se ole asiakkaiden narraamista ja hyväksikäyttöä,tuotteen hinta .

 vaihtuu monta kertaa päivässä kysynnän mukaan
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 29.11.2019 08:23:14
Jotenkin karkasi tämä minun sepustus kesken kaiken.
.
Olenkin jo alkanut muutenkin ihmetellä näitä jatkuvia tarjouksia ja alennusmyyntejä.
sehän jo tekee huonon vaikutuksen jos tavaratalossa vaateosastolla heti tervehtii tarjousrekit tai ruokakaupassa on hyllyt täynnä punaisin lapuin.
Tulee mieleen että eipä täällä taida kovin kauppa käydä.
Olikin eilen hyvä selvennys tästä Back Fridasta.
Ihmiset halutaan saada kuin hurmokseen ja ostamaan vaikka ei olisi tarviskaan.
 Pärjäilkää.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 25.01.2020 08:15:14
Ilokseni huomasin että Kettukin lueskelee näitä meidän mietteitä joita kovin vähän tälle palstallemme tulee.
Kiitos 
.Pieni kade on sinne mantalipuiden loisteeseen.

Ihan oma valinta on tämä  Golf-virran oikkujen seurailu täällä Savon sydämessä.Ovet olisi auki mennä Floridan lämpöön talvea viettämään.
Jotenkin vain on tullut kyllästyminen näihin pitkiin lentoihin,onko se laiskuutta vai menisikö vanhuuden piikkiin .

Huomasin että 16-12 -19 on ollut yhtä aikaa lukijoita näillä sivuilla 188,voiko se olla tottakaan
.Kirjoitelkaa ihmeessä,laittakaa ajatuksianne meille luettavaksi.

 
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Anniliisa - 21.04.2020 08:00:35
Aikoinaan minulla oli asiakas,vanha mies,hän usein sanoi eihän tämä asia minulle kuulu mutta sanon nyt kuitenkin.
niinpä nyt minäkin teen ja sanon jotakin
.
Onko näitä viisaita avustajia ja neuvonantajia ehkä vähän liikaa.
Meneekö se niin että kukaan ei ota heistä vastuuta,seli,seli ja se on siinä.

Nyt kun on myös näitä ei sairaitakin koronan levittäjiä onko kukaan turvassa.

Moni on ommellut itse näitä hengityssuojaimia jotka suojaa ulkopuolisia tartunnoilta  jos on tarvis mennä kauppaan .
Nyt selitellään että niistä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.
 Äly Hoi,Älä jätä.
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: pumpuli - 01.06.2020 15:24:03
Ikälopulla naisella on auto ja ajokortti. Katsastusasema on muutaman kilometrin päässä. Vaan aika sinne pitää tilata valtakunnallisesta ajanvarauksesta: "paina 1, paina 2, paina 3 jne." Jossain kohtaa sanoin sinne luuriin ruman sanan ja painoin "katkaise" näppäintä, iskin lippalakin päähäni ja ajoin katsastusaseman pihaa.

Katsastusmiehillä oli hauskaa, kun kerroin, että ikäloppu nainen osaa kyllä ajaa autoa mutta ei osaa tilata katsastusaikaa!
Otsikko: Vs: Mikä mättää?
Kirjoitti: Kettu5 - 05.06.2020 11:04:01
Karantenin omaiset kotona korona olosuhteet,anna mun kaikki kestää ;-)  Tähän sitten se digiloikka? Eli arvon daamin kokemukset,allekirjoitan. Minä Windows95/XP ajan tietokone "nörtti" silloin se toimi,nyt päivitystä uutta käyttöjärjestelmää pukkaa ettei ehdi edellistä käään oppimaan. Älypuhelin & tabletti, nakkisormilla sotken kosketusnäytön,teksti ei erotu pinestä ruudusta,tai lue kirjai kaksi kerralla kun onnistut sen suurentamaan. Eli kunnon näyttö ja näppäimet,sen kokoinen sopisi pusakan povariin ei paidan rintataskuun. Jatketaan tätä ja huudellaan tutuille torilla 2m päästä niin muutkin kuulee!