Keskustelualueet > Hyvinvointi

Lempiruuat

<< < (2/2)

Anniliisa:
Tytöt kertoo tuolla toisaalla touhuistaan.Minäkin olin sopinut tyttäreni kanssa että nyt on aika mennä mökin herukkapuskat poimimaan,muuten linnut juhlii ja ne tyhjentää. Kun perjan iltana ehdittiin mökille oli kai luoja vähän  toista mieltä.
Kaunis sää oli ohi,tuuli riepotti kaiken minkä irti sai ja kaunis tyyni järven selkä muuttui hetkessä hornankattilaksi.
Sitten sade tuli,vettä aivan kaatamalla.Niinpä muutimme suunnitelmaa,nyt vain istuimme ja ihailimme noita luonnonvoimia.
Nopeasti oli rajuilma ohi,aurinko jo pilkisteli.Vaikka oli märkää niin kuitenkin teimme sen miksi olimme tulleet.
Kun ilta alkoi jo hämärtyä sää vain kirkastui ja jo puolikuukin ilmestyi tyynen järvenselän ylle.
Tuli mieleen että onni onkin nyt ja tässä.

 

Anniliisa:
Niin on taas ohi tämä kauan kaivattu ja paljon sen takia myös touhuttu, rakas joulumme.Nyt jo ollaan Tapanin päivässä.Ale.Ale on taas alkanut.Äiti laittoi paljon kystä kyllä ,kukin tyylillään.Meillä täällä savossa on suosiossa tuo parjattu ja kiitetty ..Rosolli.Hyvällä lapsella on monta nimeä,sallatti,silli salaatti jne.
Meidän perheessä on suosiossa se perinteinen kotona tehty versio.
Sitä tehdään kerralla kunnon annos,kuoritaan keitellään ja pilkotaan porkkanat,perunat ,lisätään sipulia, omenaa, maustekurkkua, kaikki pieniksi pilkottuin.Ja viimeksi vielä etikka punajuurta, myös pilkottuna.Sitten vain kunnon kuohukermaa vatkattuna, mausteeksi ripaus suolaa,sokeria ja  varovasti etikkaa.sekoitan tämän kerman sitten varovasti tähän kasvis-juures seokseen.Hyvää kinkkua ja tätä vielä kylmässä hiukan tekeentynyttä  Rosollia,kaikki muu onkin sitten vain höysteitä. ,.Kehuja tuli taas ja saarioisten Äidit jäi toiseksi.Hyvää tahvanaa..

Anniliisa:
Varmaan palstalaiset jo touhuaa ja suunnittele tätä  Suomi sata itsenäisyys juhlaa.
Leivoin taas näitä ruispipareita ja niitä on tarkoitus nakerrella mustikkaisen glögin kanssa linnanjuhlia seuraten.
Tämän syksyn uusi tuttavuus on tämä parsimo hedelmä.Maistuu hyvin pipareiden ja homejuuston kanssa.

Mielenkiinnolla odotan onnistuuko  tuo lipputangon valaisu vai jääkö se vain suunnitteluksi.
Olishan se ikimuistoinen juttu tässä pitkässä pimeydessä.

Anniliisa:
Mitähän tänä juhannuksena kansa syö,valinnanvaraa ainakin nykyään on.Kauppojen hyllyt notkuu monenlaista herkkua sekä valmiina että vaivaa nähden itse kokkaillen.Sää vain ei nyt taida suosia ulkona kokkaajia.

Minulle on annettu toivomus,mummo laittaa kalakukon.Jälkipolvi huolehtii muusta.

Tuo raparperi-juusto kakku kyllä pitää myös laittaa.Sen teen iloksi itselleni,en taida viitsiä nyt rannelle kylmään ja sateeseen  .Oloneuvoshan saa tehdä mitä lystää...

Anniliisa:
Lämmin kesä jatkuu ,liian lämmin meille senioreille,huh huh .
Harmi että tämä meidän aikoinaan niin vilkas keskustelufoorumi  kuivui ja kuihtui,
Lukijoita olisi mutta kukaan ei viitsi kirjoittaa
.
Purnaan nyt ainakin vielä tämän kerran.
Katselin joutessani mansikkakakun uusia ohjeita.
Tavallinen 4 munan kakkupohja , 1 litra mansikoita ja sitten tuo valtava kermamäärä.
tarvitseeko yksi pieni kakku noin valtavasti kermaa. ohjeessa sanotaa että ensin 3dl väliin ja vielä toinen mokoma päällystämiseen.

Vielä noista uusien perunoiden keittoohjeista. Olen joskus saanut neuvon että perunat ei tarvitse suolaa keitinveteen niin kaikki vitamiinit ja hivenaineet ei tuhoudu.keitinvettä sitten käytän jäähtyneenä pelarkonioiden kasteluun kun en sitä suolalla pilaa.
 Sitten kuumien perunoiden päälle vähän mineraalisuolaa ja kevyt ravistelu.kyllä suolaa on liikaakin noissa muissa höysteissä joita perunoiden kanssa syödään. JA EI KUN SYÖMÄÄN...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta