Keskustelualueet > Koti

Jouluttaako?

<< < (2/7) > >>

georg:
Justiina kirjoitti:
> Mitä pitäisi tehdä, että joulun lähestyminen innostaisi? Tuntuu että kaikki
> muut ovat innosta pinkeinä (opin uuden muotitermin) joulun valmisteluissa.
> Minua laiskottaa ja tympii. Jos olisi lunta maassa ja muutama pakkasaste,
> olisi mieli ehkä avoimempana juhlavalmisteluille.
> Nyt kun Georg ei ole vinkannut hedelmäkakun ohjettakaan, ei tässä osaa
> torhistautua työhön.
> Potkaiskaa nyt kunnon emännät Justiinaan vauhtia!  :lol:

sorry justiina. minun läppärin kiintolevy levisi kesällä ja sen mukana myös tuo resepti. tiedostojen palautus olisi tullut maksamaan satoja euroja, joten siellä resepti on ja taitaa pysyäkin.
mutta mukavaa kun muistit.

georg:
Joulukakku

Tarvitaan      4 ½ dl vehnäjauhoja      50g manteleita   
      2tl leivinjauhetta      225 g voita
      ¼ tl suolaa         3 ¾ dl fariinisokeria
      1 tl kardemummaa      4 munaa
      350 g siemenettömiä rusinoita   1 ½ rkl siirappia
      350 g korintteja      2 rkl konjakkia
      350 g kuivattuja aprikooseja
      50 g sukaattia
      70 g coctailkirsikoita
Valmistelut 40 min.
Kypsymisaika 4 t.
Uuni +150

Voitele hyvin ja korppujauhota kakkuvuoka, halkaisijaltaan n. 20cm. Myös leivinpaperia voi tähän käyttää. Silppua aprikoosi saksilla. Jauhota kaikki hedelmät. Seulo jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet suureen kulhoon. Hiero sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja vuorotellen jauhojen kanssa.

Kuori ja rouhi mantelit. Sekoita taikinaan siirappi, loput jauhot, hedelmät ja mantelit. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 4 tuntia. Kakku on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun tai puikkoon ei enää tartu taikinaa.

Jäähdytä kakkua 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle. Kun se on melkein kylmä, käännä se ympäri, pistele siihen puikolla reikiä ja valele sitten konjakilla. Kun kakku on aivan jäähtynyt, kääri se voipaperiin ja folioon tai säilytä ilmatiiviissä tölkissä.

Vihjeenä   Kakku kannattaa paistaa ainakin 4 viikkoa ennen joulua, sillä silloin se ehtii kunnolla vetäytyä. Vielä ennen tarjoilua kakun päälle pirskotellaan hiukan konjakkia.     

kas kummaa, löytyikin.
 parempi myöhään jos silloinkaan

Hanna:
Kiitos, Georg!
Muistelin minäkin tuota joulukakkureseptiäsi, kun olen menossa pojan perheen luo jouluksi. Nyt teen. Toivottavasti ehtii muhia. Hyviä jouluja kaikille!

kropsu1:
Justiinalle pehmeä potkaisu jouluvalmisteluihin kun kerran sinuakin tympii
ja laiskottaa,,,, ite eläisin myös halusta jo välipäiviä.
Muistelen että PP tykkää mielensäpahottajan" ajatuksista,, siis teeppä
PP:lle Mämmiä, siitä vois tulla ikimuistoinen jouluruoka.  Hyvää Joulua!  :)

Justiina:
kropsu1 kirjoitti:
> Justiinalle pehmeä potkaisu jouluvalmisteluihin kun kerran sinuakin tympii
> ja laiskottaa,,,, ite eläisin myös halusta jo välipäiviä.
> Muistelen että PP tykkää mielensäpahottajan" ajatuksista,, siis teeppä
> PP:lle Mämmiä, siitä vois tulla ikimuistoinen jouluruoka.  Hyvää Joulua!
> :)

Kiitos pehmeästä potkusta! Olen jo vähän käynnistymään päin. Lahjat on ostettu tai ainakin suunniteltu, kaikenlaista muutakin olen kehitellyt joulua varten.
Kyllä, PP pitää kovasti Mielensäpahoittajasta. Mämmi olisikin mukava vastaisku jouluherkuille. Uskon että huumorilla siitä selvittäisiin. ;)

Olen minä ennenkin kapinoinut pakkojouluilua vastaan. Kerran kauan sitten  nuorena keitin jouluaattona kesäkeittoa. Olimme silloin vielä kahdestaan joulua viettämässä. Jouduimme maksamaan silloisiin tuloihimme nähden suuret jälkiverot juuri ennen joulua. Periaatteesta kun en osta velaksi ruokaa enkä muutakaan niin joulu vietettiin niillä eväillä joita komerosta löytyi.
Sitten kun lapsi oli pieni höösäsin kaikkea kunnon äidin tapaan. Pelkäsin, ettei lapselle jää "kultaisia" joulumuistoja.

Mielensäpahoittajasta muuten tulee jatko-osa. Sitä odotellaan!
Joulumieltä sinnekin päin!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta