Senkin uhalla, että justiinoitan koko etusivun, vastaan tähänkin.
En muista, olenko laittanut tänne joskus lehtikaalipiirakan ohjeen. Voisi tietysti tarkistaa, mutta olkoon...
Meillä syötiin lounaaksi salaattia ja tätä Marttojen Pähkinäistä lehtikaalipiirakkaa:
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
3/4 dl rahkaa
Täyte:
250 g tuoretta lehtikaalia
3 punasipulia
öljyä
1 tl suolaa
1 maustemitta pippuria
2 dl juustoraastetta
1- 2 dl saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1.Sekoita margariini ja jauhot sormilla nyppien. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
2.Vuoraa piirakkavuoka (24 cm halkaisijaltaan) taikinalla jauhotuin käsin, myös reunat.
3.Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
4.Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
5.Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
6.Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste. Levitä kaali-sipuli-täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja maito.
7.Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista uunissa 35-40 minuuttia.
Omat lehtikaalit ovat kasvaneet komeiksi ja tähän asti säilyneet tuholaisilta. Kukkakaalin taimet kävi ilmeisesti pihapupu napsimassa parempiin suihin. Kumma kyllä, lehtisalaatti on säilynyt kasvulaatikossa.