Keskustelualueet > Koti

Kesän maku

<< < (18/18)

Anniliisa:
Piikatyttö tuolla toisaalla kertoo kalastuksesta.Hauki on tosi hyvä kala juuri murekkeisiin ja pyöryköihin Hauen liha on vaaleaa ja tosiaan juuri lohta siinä voi käyttää lisänä.Kokeilkaapa muuten ..marinoida..ruododonta haukifilettä soijakastikkeessa ja sitten vain voissa paistaa..Eipä arvaisi että hauki voi olla noin maukasta..Minä taidan nyt mennä katsomaan joko nokkoset ovat hortoilu kunnossa.
PS.Joku viisas sanoi että niitä suurimpiä haukia ei pitäisi syödä kun niissä on niin paljon Elohopeaa.

Piikatyttö:
Onneksi inun haukeni eivät olleet hirmusuuria, filettä sain kolmesta hauesta noin 0,8 kg.

Minä poimin nokkosten lisäksi myös voikukkia. Kukka juurineen syötävää ja hyvää teetä lehdistä saakin. Ja pakokaasutiet ovat kaukana. Vaan kukapa sitä tietää, mitä myrkkyjä tuolta taivaalta tippuu.

Herkutellaan.

Justiina:
Fileeraus on mulle outo laji, harmi. Pitäisi touhuta enemmän pyöreän kalan kanssa, mutta ostohommiksi useimmiten menee.
Hortoilu onnistuu paremmin. Eilen keräsin naapurin entiseltä pellolta sangollisen nokkosia. Nyt ne ovat sopivan pieniä poimittaviksi. Tänään syötiin nokkos-kinkkupannaria netistä löytyneen ohjeen mukaan. Syötävää oli, mutta kinkku antoi liian paljon suolaisuutta. On pitänyt juoda vettä tavallista enemmän. Mikä kumma siinä on, etten siedä suolaa?

Oikaisin kotiin metsän kautta. Siellä kukki nätisti tämä kevään varhainen kukkija. Tunteeko joku?
Toivottavasti kuva lähtee, se on nimittäin ensimmäinen yritys laittaa kuvaa tänne uudella systeemillä. Olen muutamia kuvia ottanut puhelimella, mutta niiden siirtäminen pöytäkoneelle onkin oma pitkä tarinansa.  ::)
... No voi sentään, epätarkka siitä tuli!

pumpuli:
Suomi tarjosi arvokkaille naapurivieraille illallisella jäkälää ja kuusenkerkkiä!  ;D Vain pettuleipä puuttui!  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta