Kirjoittaja Aihe: Maanparannusta  (Luettu 7513 kertaa)

Anonymous

  • Vieras
Maanparannusta
« : 05.05.2011 13:15:33 »
Löytyiskö neuvoja? Kun maata pitäisi lannoittaa, siis kukkamaata, kasvimaata ja kasvihuonetta. Lehdet ovat täynnä lannoitemainokisa ja kirjoituksia, mutta ota niistä nyt selvää. Ainesosien luetteleminen ei minua paljoa auta, en niistä tiedä eikä ole halua ryhtyä niitä tarkemmin tutkimaankaan. Joskus vuosia sitten minulla oli jotain punaista jauhetta joka liuotettiin veteen, se oli hyvää joka paikkaan. Ja vielä parempi oli toisena vuonna säkillinen jotain rakeista, jota sai vain heitellä ympäriinsä. Se oli tosi hyvää, kielon kukkasetkin olivat puolta suurempia sinä vuonna. Tietääkö kukaan onko sellaisia yleislannoitteita enää olemassa? :roll:
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Re: Maanparannusta
« Vastaus #1 : 06.05.2011 11:00:47 »
Hei,
näin keväällä levittelen typpilannoitetta, muistaakseni se on nimeltään Kevätlannoite GrowHow. Syksyllä sitten vähätyppistä syyslannoitetta.
Minullakin on kukkiville kasveille käytettävää "vaaleanpunaista" kasteluveteen liuotettavaa yleislannoitetta. Olen antanut sitä kasvihuoneen kasveillekin. Tomaatteja kasvatan kasvusäkeissä, joten niitä ei tarvitse erikseen lannoittaa.
Harrastan kompostointia, niinpä laitan sitä kesäkurpitsan kasvualustaan  (kunnolla kompostoitunutta) ja vähän muuallekin, kukille ja pensaille.

Meillä nurmikko on vielä lannoittamatta, kun vasta äskettäin saatiin haravointi loppuun. Saisi kuitenkin sataa, että lannoite liukenisi paremmin. On jo aika kuivaa.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Sinikka

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
Re: Maanparannusta
« Vastaus #2 : 19.06.2011 15:51:55 »
Justiina kirjoitti:
> Hei,
> näin keväällä levittelen typpilannoitetta, muistaakseni se on nimeltään
> Kevätlannoite GrowHow. Syksyllä sitten vähätyppistä syyslannoitetta.
> Minullakin on kukkiville kasveille käytettävää "vaaleanpunaista"
> kasteluveteen liuotettavaa yleislannoitetta. Olen antanut sitä kasvihuoneen
> kasveillekin. Tomaatteja kasvatan kasvusäkeissä, joten niitä ei tarvitse
> erikseen lannoittaa.
> Harrastan kompostointia, niinpä laitan sitä kesäkurpitsan kasvualustaan
> (kunnolla kompostoitunutta) ja vähän muuallekin, kukille ja pensaille.
>
> Meillä nurmikko on vielä lannoittamatta, kun vasta äskettäin saatiin
> haravointi loppuun. Saisi kuitenkin sataa, että lannoite liukenisi
paremmin. On jo aika kuivaa.


Nyt ollaan sitten näin pitkällä. Kiitos vain Justiinalle järkevän tuntuisista neuvoista. Keväthän meni hienosti. Ensin maa lämpeni kunnolla. sitten ilmat viilenivät ja alkoivat sateet. Kaikki kuin tilauksesta. Nyt on siemeniä kasvatettu ja taimia ostettu ja kaikki (tähänastiset) istutettu. Yrtit vielä puuttuvat kasvihuoneesta, mutta ne hoituvat varmaan huomenna ruokaostosten yhteydessä, kun tähän aikaan tavallisesti jo saa ruukkuihin istutettuja yrttejä ja niistä saa jakamalla monta tainta.

Ja vaikka olen kaikkea tuota tehnyt isosti nauttien, niin mikään viherpeukalo en totisesti ole. Nyt muokkaan ja istutan ja kitken kaiket päivät. Heinäkuussa se alkaa unohtua ja sadonkorjuun aikaan saan joskus melkein hakea siitä viidakosta kurpitsojani ja muita. Mutta onneksi ihan yksinäisenä "viljelijänä" saa päättää miten teen, olenko itselleni vihainen vai tyydynkö kohtalooni. :P
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »

Justiina

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1190
    • Profiili
Re: Maanparannusta
« Vastaus #3 : 22.06.2011 16:04:29 »
Pienimuotoinen kotitarveviljely antaa mukavasti jännitystä elämään. Voi taistella kirvoja, kirppoja, ja ties mitä toukkia vastaan. Taistelen  puhtain asein puhtaan asian puolesta eli en käytä kasvinsuojeluaineeksi kutsuttuja myrkkyjä. Meillä haisee mäntysuopa ja tolu, jos sormilla listiminen ei riitä. Eilen suhuutin kasvipohjaista luomutuotetta, muistaakseni Neko-nimistä sumutetta juhannusruusulle. Siihen oli taas pesiytynyt erilaisia tihulaisia. Monesti ennenkin jokainen kukkanuppu on syöty ennen kukintaa. Meillä juhannusruusu on vasta nupulla, mutta aurinkoisemmilla pihoilla näyttää kukinta olevan jo ohi.

Sade oli todella tarpeen, mutta nyt saisi tulla jo aurinkoisempaa. Tosin juuri tällä hetkellä aurinko paistaa pivien lomasta. Lähdenkin tästä ottamaan selvää, mikä on istutettua vihreyttä, mikä on vesiheinää... se nimittäin riehaantui kasvamaan sadetta saatuaan. Kovin monta päivää ei voi olla poissa viljelyksiltä.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Guest »