Jos määki taas pitkästä aikaa,, On se Justiina mukavata että höystät aina näitä juttuja, eikä kai
se niin nokkonuukaa oo vaikka pikkasen sekoitteleekin aiheellisuutta.
Hemulille kans moi!.. täälläpä me kummatkin satakuntalaiset muistelemme sallatin lisukkeita.
Oli sitä lauantaisin vähä parempaa purtavaa kun oltiin raskaasti laiskoteltu"viikon töissä.
kokoperunoita läskisoosilla ja Rosolia,, siihen lorautetiin etikkaa mausteeks, ruvisleipää ja piimää
kans tarvittiin. jälkiruokana usein Ohrankryynivelliä jota oli keitetty tuntikausia,,oli vallan punertavan
väristäkin. Kesäaikaan taloissa oli talkkunajauhovakka kans aina pöydässä josta sai siitätykkäävät
vielä lisämakua. sodanjälkeisenä aikana kun makeeta ei niin kovinpaljon ollu, niin kahvikupillinen oli pientäsokeria
talkkunan mausteeks,,sen oli riitettävä vaikka olis väkee ollut pitkä pöydällinen.
Kun maha oli täytetty ja lauantain toivotut kuunneltu,,As Duuri poloneesia myöten, niin äijät meni saunaan
ja muijat sen jälkeen kun olivat askareensa tehneet.