Kiitos edellisille vastaajille. Pelkäsin turhaan mietoksistani tulevan yksinpuhelua.
Pumpuli,
kun on saanut kumppanikseen vaellusta ja saalistusta harrastavan mieshenkilön, on retkien tulos kymmeniä sangollisia syötävää. Ei kulje PP pyssyn kanssa, mutta kaksi sankoa on mukana. Tänä aamuna laskin aamupalaani kuuluvan kuutta erilaista marjalaatua ja lisäksi omenasosetta. Sekin puoli tulee muistaa kun kyllästyttää.
Nyt juuri hellalla porisee mehumaija, jossa omenia ja marja-aronioita. Höyrytän ne pehmeiksi, väännän sosemyllyllä soseeksi ja kippaan kattilaan hillosokerin kanssa, keitän kotvan ja jäähtyneenä pakastan. Sokeria voi vähentää huomattavasti, jos hillon pakastaa.
Yhden satsin hilloa tein pelkistä aronioista. Senkin pakastin. Ohjeissa annettu sokerimäärä on suorastaan tappava, ainakin ällömakea.
Hyytelöä voi tehdä niinkin, että höyryttää marjat mehuksi ja hyytelöi mehun hyytelösokeripussin ohjeen mukaan tai että käyttää kaupan hyytelöimisaineita ohjeen mukaan. Nyt ei ole kotona yhtään pussia ko. ainetta, joten en muista suhteita.
AMK,
kiitos kuivurivastauksesta. Semmoista pientä olen pieneen tarpeeseen ajatellutkin. Kiva kuulla, ettei halpislaite ole toimintakyvytön. Mersuja osteleva tuttavani kyllä sanoi, ettei köyhän kannata ostaa halpaa.
Olen kuivattanut yrttejä uunissa leivinpaperin päällä tänäkin syksynä. Niin, syksyyn säilöminen yleensä jää, paitsi nokkosten säilöminen muistui mieleen jo aiemmin kesällä.
Voisitkohan mainita laitteesi merkin. Ihan vaivihkaa... ei ole mainostamista, eihän?