Maija kirjoitti:
> Nyt on kovasti ollut keskustelua noista makeutusaineista,
> aspartaameista,olikohan se sana noin. Minä olen jonkin verran käyttänyt
> makeutusaineita ruuanlaitossa. "Matilla" on sokeritauti, joten
> sitä sokeria, kuten myös rasvaa tulisi välttää. Hedelmäsokeria käytän
> kyllä marjojen yhteydessä, mutta muuhun olen pannut makeutusainetta. Nyt on
> ruvennut epäilyttämään, mutta mitä muutakaan sitä voisi käyttää? :?:
> Rasvan olen supistanut ihan minimiin, ruoanlaitossa käytän vallan öljyä.
> Leivälle levitetään Keijua. Toisaalta ikää on jo niin paljon, että joskus
> sitä ajattelee, että onko sen nyt enää niin väliä mitä syö, mutta sitten
> taas jos se estäisi Mattia joutumasta piikin varaan, kun vähän katsoo
> syömistemme perään. Tiedä häntä!
Hei Maija,
eilen katsoin dokumenttia Terveys lautasella. Siinä kohkattiin kovasti aspartaamin vaarallisuudesta. En ole koskaan käyttänyt makeutusaineita, mitä nyt ihan lapsuudesta muistan sakariinin pistävän maun. Sokeripulan aikaan sitä käytettiin kotitekoisen siirapin kanssa makeuttamisessa.
Äitini sairasti kakkostyypin diabetesta ja minä olen perimän ja iän puolesta riskiryhmää. Olen seuraillut keskustelua diabeteksesta ja sain sellaisen varmuuden, että rasva on sen hoidossa kartettavampaa kuin sokeri. Kävin äsken Diabetesliiton sivuilla katsomassa nykyisiä suosituksia. Siellä sanottiin, että diabeetikko voi käyttää tavallista sokeria mutta korkeintaan 50 g päivässä, sillä tavallinen sokeri ei nosta verensokeria tehokkaammin kuin muukaan hiilihydraattipitoinen ruoka.