Keskustelualueet > Koti

marjat

(1/2) > >>

Aarno Korpela:
Kun olen lopettanut marjojenviljelyn suuressa mittakaavassa, on jäänyt  aikaa marjojen säilöntään.

Olen todennut sen olevan ihan kivaa puuhaa - voi kokeilla erilaisia koostumuksia. Se voi todeta suoraan, että säilöntäohjeissa neuvotaan käyttämään sokeria aivan liian paljon. Hillosokeri säilöö varmasti hyvin, mutta pussin  kyljessä oleva ohje on kovin "makea".

Luotan sihen, että Melatiini on turvallinen säilöntäaine sisältäen kaliumsorbaattia ja natriumbentsoaattia.
Vimeksi hillosin satsin, johon käytin yhden kilon sekä mustikoita että vadelmia, siis 2 kiloa yhteensä. Sokeria vain kolme ruokalusikallista.
Tuloksena marmeladi, joka todella maistuu marjaiselta "Kuningatarhilloa".
Lasitölkkien kannet ovat nykyään tiiviitä, sulkevat suunsa hyvin :D. Se auttaa säilymistä.

Voi sitten valita, onko aamupuurossa voisilmä vai vitaminipitoista maukasta marmeladia.



Piikatyttö:
Ohjeiden sokerimääristä olen Aarnon kanssa samaa mieltä, aivan liikaakäskytetään sitä laittamaan.
Minun hilloni ovat nykyään: marjat pakkaseen ja käyttövaiheessa katson tarvitaanko sokeria lainkaan. Kun teen smoothia, mitä teenkin jokaiselle päivälle, marjat eivät kaipaa sokeria lainkaan. Smoothia teen puolentoista litran kannullisen kerrallaan ja säilytän sitä jääkaapissa. Minun smoothini on melkein lusikalla syötävää!

Eivät ole flunssat vaivanneet! Liekö marjajuoma vai lämmin kaakao ja tilkka rommia! Jompi kumpi pitää pöpöt loitolla.

Nyt tuleekin marjoja, mustikat alkavat olla Keski-Suomessakin kypsiä, vadelmat tippuvat keräysastiaan runsaudessaan ja puolukat alkavat jo osittain punertamaan. Tällaista marjavuotta en muista aikoihin olleen. Ja sieniäkin on alkanut nousemaan.

Nyt kopat kainaloon ja metsään!

pumpuli:
Terveisiä vadelmapöheiköstä!  ;D  Kuumaa oli, mutta onneksi pääsin välillä pulahtamaan.  8)  Todella, vadelmia on paljon, ja lisää kypsyy.

Minä olen laiska emäntä. Pakastan marjat ja sitten talven mittaan katson, miten niitä käytän. Nyt jemmassa on mansikoita, mustikoita ja vadelmia.

Seuraavaksi kypsyy viinimarjat. Niistä teen puna-mustaa mehua. Kauniit punaherukkatertut pakastan kakkumaakarien tarpeisiin.

Koska mulla ei ole enää kellaria, niin pakastan niin mehut, kuin omenasoseenkin.

Meidän pieni on 1v.3kk. Menee lujaa ja opettelee puhumaan. Perhonen=ärhöne!  :)

Anniliisa:
Kesäistä huomenta,ystävät.
Hemulikin huokailee tätä kesän säiden poukkoilua.On kai tässä jotain outoa.
Minua ilahdutti kun nämä keskieuroopan helteestä tulleet turistit ihastelivat meidän viileitä kesäöitä.
Tuntuu kuin olisi tullut taivaaseen.
Ja sitten kun vielä mansikan viljelijä kertoi mansikoistaan.Makeimmat mansikat tulee kun lämpötila aina yöllä viilenee.

Mansikka reakoi kylmään kehittämällä sokeria turvakseen.Pitäiskö  uskoa on toinen juttu,mutta näin on marjat.
Makeita on kuitenkin mansikat ainakin täällä savon puolessa ja paras aika niitä varailla talven tarpeisiin.

Anniliisa:
Justiina suree menneitä marjamaitaan.
Ei kovin hyvältä näytä tämän kesän mustikkasato vaikka ei metsäkone olisi tuhojaan käynytkään tekemässä.
Muutama marja on varvussaan ja nekin pieniä.Minä olenkin tykästynyt marjaaroniaan.niistä näyttää nytkin tulevan hyvä sato.
Mustikan värin saa niistäkin ja mansikan kera  hyvää mehukeittoa .Lakkasoille mieli haluaisimutta taitaa jäädä haaveeksi.Keväällä kerroin noista amppeli-tomaateista.
Hyvin olisi satoa tulossa kun nyt tulee ne Pekan Poudat,niinkuin hän lupailee.
Aurinkoa ja lämmintä nyt minun tomaatit kaipaa kypsyäkseen.

Näin tässä kuitenkin kesä kuluu ja illatkin alkaa hämärtyä .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta