Keskustelualueet > Koti

Ruokaa ja leipomuksia.

<< < (38/38)

Justiina:
Joululeivonta on suunnitteilla. Ehkä leivon, ehkä en. Taatelikakkua olen yleensä tehnyt, torttuja en enää leivo, pipareita olen yleensä tehnyt puoli annosta.
Lauantaina leivoin perinteistä piimäkakkua päiväkahvien seuralaiseksi. Piimäkakku on laiskalle leipojalle (minä) helppo eikä siihen tarvitse laittaa paljoa rasvaa, desi öljyä riittää.

Tyttäreltä sain hyvän ohjeen banaanikakkuun. Se on melkein terveysruokaa, kun siihenkin tulee vähemmän rasvaa ja siihen käytetään mysliä tai granolaa ja osaksi täysjyvävehnää. Jossakin arkistossa ohje on. Etsin, jos löytyy siirrän sen tänne.

Granola-banaanikakku

100 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kypsää banaania
1½ dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl granolaa tai mysliä
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Pinnalle 1 banaani ja 1 dl granolaa/mysliä
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (1½ l).
- Sulata rasva.
- Soseuta banaanit.
- Sekoita soseen joukkoon jäähtynyt rasvasula, sokeri ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet soseen kanssa taikinaksi -> vuokaan.
- Viipaloi banaani päälle, ripottele mysli päällimmäiseksi.
- Paista 175° / 50 - 55 min.

***********
Löytyi ja tod.näk. siirtyi.

Hemuli:
Heips ystävät!

Tulin taas kerran hakemaan täältä jotain reseptiä ja innostuin lukemaan koko ketjun.
Oi voi, ikävä tuli niitä vanhoja hyviä aikoja kun foorumi oli ahkerassa käytössä - kiva oli tätäkin ketjua lukea, kyllä silloin on näppylät laulaneet.
Käyn aina silloin tällöin kurkkaamassa ja lukemassa, mutta valitettavan hiljaista on.
No eipä mulla olisi varaa siihen asiaan puuttua kun en ole aikoihin mitään sepustellut.
En tiedä miksi joskus vain kaikki lopahti, tuntui että ei ollut mitään kirjoittamista. Masennustako lie? :(
 
Nyt kai pitäisi piristäytyä - talvi tekee lähtöä ja kevät tulee. Tänäänkin on ollut mitä hienoin päivä, valitettavasti vain ulkoilu odottaa kohdallani pyöräilykautta, kävely kun ei mun selälleni sovi.

Sen verran voin kehaista, että viime kesänä pyöräilin 2800 km:ä - en siis vallan ole masenuksen vallassa rypenyt. ;)

Hyvää kevään odotusta teille vanhat nettiystävät ja erikoisterkut Justiinalle!

Koitetaan pärjätä!

t.Hemuli.



Justiina:
Heipä hei!
Kiva nähdä Hemulin kirjoitus täällä, ja kiitos terveisistä. Olen usein pähkäillyt kuulumisiasi. Hiljennyt on keskustelu, loppunsa edelläkö... Ei minullekaan kerry maininnan arvoista sanottavaa. Päivät täyttyvät kotiaskareista entistä enemmän, kun olen nyt melkein omaishoitaja virallisia papereita vailla tosin. Muutenkin lähipiiriä on kohdannut sairauksien kirjo, oma kuntokin on mitä on. Että masennuksen oireita on täälläkin ilmassa.

Hemulille on kertynyt komeasti pyöräilykilometrejä viime kesänä. Meillä pyöräillään kuntopyörän selässä. Maantie oli kesällä kuivaan aikaan pölyinen, ei siellä voinut kävellä tai pyöräillä. Entisvuosina pakkasimme pyörät pakettiautoon ja ajoimme metsäautotielle tai päällystetyille teille, mutta nyt ei ole pakettiautoa eikä pyöräilykaveri ajaa enää kaksipyöräisellä. :-\

Ruokaa pitää laittaa. Joskus tympii jatkuva miettiminen kaloreiden määrästä, terveellisyydestä ja proteiinin saannista. Onneksi kumppanille kelpaa kaikki.
Viimeksi eilen tein Yhteishyvän ohjeella bataatti-jauhelihalaatikkoa. Vai paistosko tai vuokako se nyt oli? Kuulemma hyvää oli PP:nkin mielestä!
Laitoin lehden sovelluksen puhelimeen ja sieltä joskus katselen vinkkejä. Samoin K-kauppa tarjoilee reseptejään puhelimeen. Noissa kauppojen ohjeissa vain on hurja määrä erilaisia ainesosia, mutta ainahan voi oikaista. ;)

Sellaista vanhustyön arkea elellään. Luen edelleen paljon, se on pakoa todellisuudesta. Onneksi on kirjoja. Oman kirjaston hävitin viime kesänä hyvin vähiin, se oli ikävä työ, mutta joskus pitää aloittaa kuolinsiivous.

Mitähän Anniliisan ja Pumpulin keittiöön kuuluu? Entä te kaksikymmentä hiljaista vierailijaa? Tulkaa mukaan!

pumpuli:
Huomenta! Pysy, Hemuli, paikalla.  Joskus ajattelen, että tämä tästä vielä elpyy. :)

Pumpulin sinkkukeittiössä ei kurmeeta laiteta. Nyt kun on hiljaista talviaikaa, niin enemmän kokkailen. Ruokalistalla on ollut esim. kalakeittoa kylmäsavulohesta, broileripastaa, nyt juuri on kattilallinen suppilovahverokeittoa. Erään kerran innostuin tekemään uunipuuroa kokonaisista ohraryyneistä, eli kryyneistä, kuten Huittisissa sanotaan. Tuli hyvää! :D

Netistä bongasin kotijäätelön. 6dl vatkattua kuohukermaa, johon sekoitettiin purkki kondensoitua maitoa. Höysteissä on taivas rajana. Vuolin sekaan suklaalastuja. Koko sötkötys vuokaan, folio päälle ja pakastimeen!  ;) Kondensoitu maito on melko makeeta. Seuraavaksi ajatteli höystää sitruunalla.

Ja eikun syömään! Maistuis varmaan sullekin!  8)

Anniliisa:
Justiina miettii miksi kukaan ei kirjoita vaikka sivuilla käyvätkin.
Minun mielestä suurin syy tähän on nämä älypuhelimet .
Puhelinta on helppo selailla ja lueskella mutta vähän hankala kirjoitella.Minäkin mietin viime yönä mikä ero on luumuilla ja kriikunoilla.Nappasin puhelimen yö-pöydältä ja asia selvisi.

Hymiöt ne nykyään on se kommunikointi väline.

Mutta minä taas nappasin Hemulin ohjeen omenapiirakkaan ja leivon sillä ohjeella  mutta kokeilen luumuja omenien sijaan
.Kerron sitten mitä siitä tulee.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta